Hearthstone: Το ταξίδι για το Legend Rank

Σαν βγεις στον πηγαιμό για το Legend, να εύχεσαι να είναι μικρός ο δρόμος, γεμάτος τύχη.Το σημερινό Critical Hit είναι αφιερωμένο στο Hearthstone, το σύστημα κατάταξής του και όσους θέλουν πάση θυσία να πετύχουν το Legend Rank. Έχοντας καταφέρει την προηγούμενη σεζόν (σ.σ. Σεπτέμβριος 2015) να φτάσω μετά από πολύ κόπο στο πολυπόθητο Legend, ήρθε η ώρα να κάνουμε μία μικρή ανασκόπηση του συστήματος, να βρούμε τρόπους να το “ξεγελάσουμε”, να δώσουμε συμβουλές και να προτείνουμε διάφορα decks.
Καταρχάς πριν αρχίσουμε θα ήθελα να αναφέρω τους δύο παράγοντες που με ώθησαν στο κυνήγι του Legend. O πρώτος ήταν βεβαίως τα season rewards που ανακοίνωσε η Blizzard καθώς πλέον, στο τέλος του μήνα ο κάθε παίχτης λαμβάνει έναν αριθμό από χρυσές κάρτες ανάλογα με το Rank που έχει και φυσικά το Legend έδινε τα καλύτερα rewards. Ο δεύτερος λόγος δεν ήταν άλλος από το προσωπικό γόητρο. Παίζοντας cards games εδώ και 10 χρόνια σε casual επίπεδο το θεωρούσα προσβολή να μην έχω καταφέρει τόσο καιρό να φτάσω σε αυτό το rank. Έτσι, τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου έβαλα ένα στοίχημα με τον εαυτό μου και ξεκίνησα αμέσως το farm-άρισμα των παιχνιδιών.
Αποφύγετε το tilt-άρισμαΈνα παιχνίδι Hearthstone μπορεί να διαρκέσει από 5 μέχρι και 10 λεπτά, πράγμα που σημαίνει πως ανάλογα με το winrate, ένα παίχτης μπορεί να “σκαρφαλώσει” την σκάλα του Hearthstone πολύ πιο γρήγορα από ότι για παράδειγμα στο League of Legends, στο οποίο η σεζόν διαρκεί ένα χρόνο και ένα τυπικό παιχνίδι από 20 μέχρι και 40 λεπτά. Αλλά ας μιλήσουμε πιο συγκεκριμένα.
Ένας υποθετικός παίχτης με ένα winrate της τάξης του 60% ξεκινώντας από το Rank 20, θα χρειαστεί περίπου 147 παιχνίδια για να φτάσει στο Rank 5 με μηδέν αστεράκια. Από αυτό το σημείο και έπειτα αφαιρείται το bonus αστεράκι που παίρνουμε κάθε φορά που κάνουμε ένα win-streak με αποτέλεσμα να χρειάζονται περίπου 120 παιχνίδια για να φτάσει στο Legend Rank, δηλαδή σύνολο 267. Τώρα, αν ο ίδιος παίχτης καταφέρει να αυξήσει το winrate του από 60% σε 61% θα χρειαστεί 136 παιχνίδια για να φτάσει στο Rank 5 και 111 για να φτάσει στο Legend, άρα 20 παιχνίδια λιγότερα για 1% καλύτερο winrate. Βεβαία, το winrate δεν γίνεται να μένει σταθερό καθώς όσο προχωράμε στα μεγαλύτερα Ranks τόσο αυξάνεται η δυσκολία, παρ΄όλα αυτά η βασική αρχή παραμένει η ίδια. Όσα περισσότερα παιχνίδια κερδίζεις, τόσο πιο εύκολα θα ανέβεις. Με λίγα λόγια, όσοι θέλετε να φτάσετε στο Legend πρέπει με κάθε κόστος να αυξήσετε το winrate σας, έστω και αν είναι για 1%.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου