Splatoon Review

Δεν είναι λίγοι αυτοί που κατηγορούν την Nintendo ότι δεν παίρνει ρίσκα και έχει στερέψει από φρέσκες ιδέες, αφού συνεχίζει να βασίζεται στις κλασικές σειρές της. Αυτό ήταν γεγονός μέχρι πρότινος. Ώσπου ήρθε το Splatoon και έφερε τα πάνω κάτω στο Wii U. Το Splatoon είναι ένα παιχνίδι βολών τρίτου προσώπου, στο οποίο παίζετε ως inklings, παιδιά-καλαμάρια τα οποία πολεμούν με όπλα που φέρουν μελάνι. Το gameplay αποτελείται από δύο μέρη. Παίρνετε τον ρόλο ενός inkling, αγοριού ή κοριτσιού και την μισή ώρα πυροβολάτε και χρωματίζετε, ενώ την άλλη μισή είστε καλαμάρι και κινείστε απίστευτα γρήγορα μέσα στην μπογιά του χρώματός σας, κάτι που σας επιτρέπει να ξαναγεμίζετε με μελάνι την αντλία σας, να εξαφανίζεστε για λίγο από τα μάτια των εχθρών και να βρίσκετε ευκαιρίες για να τους ξαφνιάζετε, Επίσης, ως καλαμάρι μπορείτε να ανεβαίνετε κατακόρυφες επιφάνειες και να κινείστε αρκετά πιο γρήγορα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν την περιήγησή μας στον κόσμο του Splatoon από την κεντρική πλατεία της Inkopolis.
Αυτή η πλατεία περιλαμβάνει το lobby για τα online ματς, την είσοδο για το single-player mode, τα καταστήματα από τα οποία αγοράζετε όπλα και ρουχισμό χρησιμοποιώντας τα χρήματα που κερδίζετε από τις online αναμετρήσεις, το dojo όπου μαθαίνετε νέες τεχνικές και μπορείτε να παίζετε τοπικό multiplayer, και το amiibo spot όπου χρησιμοποιείτε τα amiibo του παιχνιδιού. Επίσης βρίσκετε τα inklings άλλων παικτών και μπορείτε να βλέπετε τον εξοπλισμό τους και τα μηνύματα που έχουν αφήσει στο Miiverse Το single-player του Splatoon είναι αρκετά ενδιαφέρον για παιχνίδι που επικεντρώνεται στο multiplayer. Είτε το πιστεύετε είτε όχι, υπάρχει σενάριο και ιστορία στο Splatoon, ενώ μπορεί εύκολα να συνδεθεί με ένα δυστοπικό μέλλον όπου τα θαλάσσια είδη έχουν κατακλείσει τον κόσμο ή το Mario Sunshine παρόλο που οι δημιουργοί έχουν δηλώσει ότι δεν το είχαν στο μυαλό όσο έφτιαχναν το Splatoon. Όπως και να 'χει, το single-player έχει τις στιγμές του. Οι πίστες θυμίζουν λίγο Mario Galaxy, αφού απαρτίζονται από πλατφόρμες και κομμάτια ασύνδετα μεταξύ τους και χρησιμοποιείτε launch pads για να πηγαίνετε από το ένα κομμάτι στο άλλο. Το level design είναι αρκετά ευφάνταστο και στις τελευταίες πίστες υπάρχουν μερικές αρκετά καλές προκλήσεις. Δυστυχώς το single player είναι πολύ μικρό σε έκταση και χρειάζεστε ελάχιστες ώρες για να το ολοκληρώσετε.
Επίσης δεν παίρνετε τίποτα για να σας βοηθήσει στο multiplayer, πέρα από κάποια blueprints που δίνετε στον κατάλληλο μαγαζάτορα για να σας φτιάξει όπλα. Ακόμα και τότε, πρέπει να πληρώσετε το κατάλληλο ποσό για να αποκτήσετε και να χρησιμοποιείτε τα καλούδια που έχετε στο single-player σαν να ήταν κανονικά εμπορεύματα. Αφού έχετε προπονηθεί με το single-player, ώρα να ξεκινήσετε να παίζετε online. Δυστυχώς οι έμποροι στην Inkopolis δεν σας πουλάνε τίποτα εάν δεν έχετε φτάσει τουλάχιστον στο level 4. Το κυρίως πιάτο του Splatoon είναι το turf wars, στο οποίο δύο διαφορετικές πίστες γίνονται διαθέσιμες κάθε μέρα. To matchmaking είναι απλό. Μπαίνετε στο lobby, βρίσκονται συνολικά οκτώ παίκτες αυτόματα και παίζετε. Καλείστε να βάφετε την πίστα όσο περισσότερο μπορείτε με το δικό σας χρώμα. Τα kills δεν παίζουν κανένα ρόλο στη νίκη ή την ήττα της ομάδας σας, όμως βοηθάνε στο να βάφετε περιοχές με την ησυχία σας καθώς οι αντίπαλοί σας περιμένουν να κάνουν respawn, ενώ όταν κάνετε ένα πετυχημένο kill ο αντίπαλος παίκτης αφήνει μια κηλίδα μελανιού στο δικό σας χρώμα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου