Mad Max γιατί μπορεί να το αγαπήσετε...

Όσοι είδατε φέτος την καλύτερη ίσως ταινία δράσης εδώ και μερικά χρόνια, το απίστευτο Mad Max: Fury Road και περιμένετε να παίξετε κάποιο tie-in game αυτής, δεν έχετε πέσει και πολύ μέσα. Ωστόσο μάλλον θα πρέπει να ξεφυσήσετε ανακουφισμένοι, καθώς τα παιχνίδια που έρχονται σαν «συμπληρώματα» των μεγάλων blockbusters είναι συνήθως απογοητευτικά cash-ins. Από την άλλη βέβαια, το Mad Max είναι σε γενικές γραμμές άμεσα εμπνευσμένο από το κινηματογραφικό σύμπαν της ομώνυμης σειρά ταινιών των George Miller και Byron Kennedy, κάτι που σημαίνει πως οι developers έχουν διατηρήσει την εμβληματική post-apocalyptic «μηχανοκίνητη» ατμόσφαιρα και βάζοντας την δική τους «πινελιά», μας παραδίδουν αναμφίβολα έναν αυθεντικής Mad Max αισθητικής τίτλο.
Η δημιουργία της Σουηδικής Avalanche Studios, γνωστής κυρίως για την σειρά Just Cause, αρχικά ήταν προγραμματισμένη να κυκλοφορήσει την χρονιά που μας πέρασε, όμως –όπως συνηθίζεται τελευταίως- αναβλήθηκε για το 2015. Αυτό κρίνεται μόνο θετικό για τον εν λόγω τίτλο, καθώς όχι μόνο… πήρε τον χρόνο του για να μας έρθει σε μια πιο ολοκληρωμένη και προσεγμένη μορφή (κάτι που φαίνεται από το τρομερό optimization για PC –να τα βλέπουν άλλοι αυτά και να μαθαίνουν!), αλλά και γιατί κυκλοφορεί πλέον λίγους μήνες μετά το εκπληκτικό Mad Max: Fury Road, με το hype για ένα «ξεχασμένο» franchise του ’80 να βρίσκεται εκ νέου σε πολύ υψηλά επίπεδα. Για να δούμε, καταφέρνει η Avalanche Studios τελικά να ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας;
Πήραν το αμάξι του… μεγάλο λάθος!
Όπως είπαμε το Mad Max δεν έχει όσον αφορά το σενάριο άμεση σχέση με την τελευταία κινηματογραφική ταινία, ωστόσο έχει ευθέως εμπνευστεί από αυτήν αλλά και τις προηγούμενες. Το παιχνίδι λοιπόν εξελίσσεται στον γνωστό ερημικό, αφιλόξενο και αμμώδη post-apocalyptic κόσμο της σειράς και προφανώς μας δίνει τον έλεγχο του τρέλο-Max Rockatansky, ο οποίος παρά το μόνιμα «στραβωμένο» και απότομο ύφος του είναι κατά –πολύ- βάθος ένας καλός τύπος. Όπως ίσως γνωρίζετε, το αγαπημένο όχημα του ήρωά μας είναι το V8 Interceptor και η όλη «μανούρα» ξεκινά όταν δέχεται επίθεση από μια ομάδα War Boys με αρχηγό τον Scabrous Scrotus (ο τρελάρας γιος του Immortan Joe), με αποτέλεσμα να χάσει τις προμήθειές του, τα όπλα του και φυσικά το αμάξι του, κάτι που είναι πολύ κακό για όποιον το έχει πλέον στην κατοχή του.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου