Lego Marvel Super Heroes Review

Τα παιχνίδια Lego έχουν αγαπηθεί από το κοινό αφενός επειδή διαθέτουν ιδιαίτερο χιούμορ και αφετέρου επειδή έχουν πλούσιο περιεχόμενο, ιδιαίτερα για τους φανατικούς της εκάστοτε ταινίας, ήρωα κλπ. Το τελευταίο Legoπαίχνιδο είναι το Lego Marvel Super Heroes, το οποίο σας μεταφέρει στον κόσμο των υπερηρώων της Marvel και μπορεί εύκολα να καυχιέται ότι αποτελεί τον κορυφαίο Lego game μέχρι τώρα!
Το σενάριο του Lego Marvel Super Heroes, όπως συμβαίνει και στα αντίστοιχα κόμιξ και ταινίες, είναι μία απλή αφορμή για να ξεκινήσει η δράση. Ο Silver Surfer δέχεται επίθεση από τον Doctor Doom και η σανίδα του διαλύεται σε μικρά κοσμικά τουβλάκια στη Γη. Ο λόγος της επίθεσης είναι ότι ο Doctor Doom θέλει να χρησιμοποιήσει τα κοσμικά τουβλάκια για να δημιουργήσει ένα πανίσχυρο όπλο ονόματι... Doom Ray of Doom. Έτσι, συμμαχεί με όλους τους κακούς από τον κόσμο της Marvel για να μαζέψουν τα κοσμικά τουβλάκια και να πετύχει τα σατανικά του σχέδια. Το εμπόδιο σε όλα αυτά τα σχέδια είναι φυσικά οι υπερήρωες της Marvel που συστρατεύονται υπό την ηγεσία του Nick Fury και αναλαμβάνουν να ξεπαστρέψουν όλα τα κακοποιά στοιχεία και φυσικά τον ίδιο τον Doctor Doom.
Όπως και στα πρόσφατα παιχνίδια Legο, το Lego Marvel Super Heroes έχει μία open-world λογική στη δομή του. Η Νέα Υόρκη που είναι ο κύριος κόσμος, λειτουργεί σαν hub όπου μπορείτε να μεταβείτε στις κύριες αποστολές, στις bonus πίστες ή να ασχοληθείτε με διάφορες δραστηριότητες μέσα στην πόλη. Η δουλειά που έχει γίνει στην μεταφορά της πόλης στο παιχνίδι είναι ιδιαίτερα λεπτομερής. Θα αναγνωρίσετε εύκολα τα πιο γνωστά αξιοθέατα της πόλης όπως το Central Park και το άγαλμα της Ελευθερίας που... ζωντανεύει κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού!
Wolverine, Thor, Captain America και Human Torch ποζάρουν στο φακό.

Wolverine, Thor, Captain America και Human Torch ποζάρουν στο φακό.
Οι 15 διαφορετικές πίστες που αποτελούν την βασική ιστορία του παιχνιδιού είναι δομημένες όπως ακριβώς περιμένΕτε από ένα παιχνίδι Lego. Έχετε στη διάθεσή σας δύο-τέσσερις σούπερ ήρωες, τους οποίους εναλλάσετε για να λύνετε γρίφους και να εξολοθρεύετε τους εχθρούς αλλά και κάποια από τα αφεντικά του παιχνιδιού όπως ο Green Goblin, o Juggernaut, o Venom, ο Sandman κ.ά. Οι ήρωες που έχετε στη διαθεσή σας σε κάθε πίστα είναι συγκεκριμένοι και οι γρίφοι κυρίως έχουν να κάνουν με την σωστή χρήση των ειδικών δυνάμεών τους, ώστε να ανοίξουν κάποιο διακόπτη, να δώσουν ενεργεια σε κάποια γεννήτρια ή να ενεργοποιήσουν κάποιο μηχανισμό που θα επιτρέψει σε όλους τους ήρωες να περάσουν στην απέναντι πλευρά σε περίπτωση που είναι μπλοκαρισμένη η διαδρομή κλπ. Μετά την ολοκήρωση κάθε πίστας μπορείτε να την ξαναπαίξετε, έχοντας όμως διαθέσιμους για να εναλλάσετε όλους τους χαρακτήρες που έχετε ξεκλειδώσει μέχρι τότε.


Η διαφορά του gameplay σε σχέση με τους προηγούμενους τίτλους Lego είναι αφενός η ποικιλία που δίνουν οι διαφορετικές ιδιότητες των χαρακτήρων και αφετέρου η ποικιλομορφία των περιβάλλοντων που συναντάτε μέχρι το τέλος της ιστορίας. Έτσι, περιπλανιέστε από τον πλανήτη Asgard (γεννέτειρα του Thor), μέχρι το εσωτερικό του αγάλματος της Ελευθερίας και από ένα υποβρύχιο μέσα στη θάλασσα, μέχρι ένα τροπικό δάσος προς το τέλος του παιχνιδιού! Ο βαθμός δυσκολίας παραμένει εξαιρετικά χαμηλός, κάνοντας το παιχνίδι κατάλληλο για όλες τις ηλικίες, αλλά ταυτόχρονα έτσι δεν προσφέρει και ιδιαίτερη πρόκληση. Αυτό το πρόβλημα εν μέρει διορθώνεται, καθώς για να μαζέψετε όλα τα καλούδια που υπάρχουν σε κάθε πίστα, όπως πχ μεγάλο αριθμό νομισμάτων, κρυμμένα minikits, να σώσετε τον Stan Lee κλπ, απαιτείται περισσότερη προσοχή, αλλά και επανάληψη της κάθε πίστας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου