Brothers: A Tale of Two Sons Review

Έχοντας παίξει πολλά παιχνίδια που μέσω του δράματος προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα εικονικό δέσιμο μεταξύ παικτών και χαρακτήρων, πιστεύω ότι δύσκολα μπορεί πια κάποιο να με συγκινήσει. Κι όμως, κάποιο τα κατάφερε. Ο λόγος για το Brothers: A Tale of Two Sons, μία εμπειρία μοναδική, τόσο λόγω του πρωτοποριακού χειρισμού και σχεδιασμού, όσο και λόγω του ανεπανάληπτου δράματος που προσφέρει. Δύο αδέρφια, ένας κοινός σκοπός, ένα ξεχωριστό, αν και μικρό, ταξίδι. Η ιστορία των δύο αδερφών ξεκινάει με θάνατο, οπότε αν είστε αρκετά ευσυγκίνητοι καλύτερα να προετοιμαστείτε. Μετά το θάνατο της μητέρας τους, ο πατέρας τους ξαφνικά αρρωσταίνει βαριά, και η μοναδική του ελπίδα είναι ένα βότανο που μπορεί να τον σώσει. Τα δύο αδέρφια, χωρίς δεύτερη σκέψη και με οδηγό ένα χάρτη, ξεκινούν το ταξίδι τους με σκοπό να σώσουν τον αγαπημένο τους πατέρα.
Στο δρόμο η περιπέτεια τους οδηγεί από ένα μικρό, ορεινό χωριό σε αρχαίες πολεμικές τοποθεσίες, κάστρα, φυλακές και άλλα μοναδικά τοπία. Η αφήγηση γίνεται σε μία πλασματική διάλεκτο, χωρίς υπότιτλους, οπότε για να καταλάβετε πραγματικά τι γίνεται πρέπει να προσέχετε και την παραμικρή λεπτομέρεια επί της οθόνης, κάτι που προσωπικά βρήκα θετικό, καθώς παραπέμπει στη ξεχωριστή ερμηνεία του κάθε παίκτη. Επίσης, το συναισθηματικό δέσιμο και το δράμα των δύο αδερφών, συνθέτουν μία εμπειρία που μόνο ένα video game μπορεί να προσφέρει. Η μεγαλύτερη πρωτοπορία του Brothers: A Tale of Two Sons εντοπίζεται στο χειρισμό. Έχοντας υπό τον έλεγχό σας και τα δύο αδέρφια, με κάθε αναλογικό μοχλό να αντιστοιχεί στην κίνηση και κάθε σκανδάλη στις πράξεις του κάθε αδερφού, καλείστε να συγχρονίσετε τις κινήσεις των δύο ταυτόχρονα, κάτι που δεν είναι καθόλου εύκολο.
Κάθε αδερφός μπορεί να κάνει ξεχωριστές ενέργειες, με τον μεγάλο να μπορεί να δώσει ώθηση για άλμα στον μικρό ή να τον παίρνει στους ώμους του για να διασχίσουν κολυμπώντας κάποια περιοχή. Ο μικρός μπορεί πιο εύκολα να σκαρφαλώνει και να κάνει άλματα ή να σκύβει. Όμως το ότι όλα πρέπει να γίνονται σχεδόν ή τελείως ταυτόχρονα δυσκολεύει πολύ τα πράγματα, απαιτώντας πολλές ώρες εξάσκησης, κάτι που δε μπορεί να γίνει σε αυτή την τρίωρη περιπέτεια.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου