Η Blizzard κατακτά και τις κονσόλες

Όταν για πρώτη φορά η Blizzard Entertainment αποκάλυψε τα σχέδια της για την κυκλοφορία ενός από τους τίτλους της στις κονσόλες, ένα μεγάλο μέρος του κοινού αντέδρασε αρνητικά, πιστεύοντας ότι μια εταιρία αφοσιωμένη στο PC gaming και χωρίς κάποια εμπειρία στο "παιχνίδι του καναπέ", δεν θα είχε κάποια σοβαρή τύχη σε αυτή της την προσπάθεια. Βέβαια, ο περισσότερος κόσμος δε γνωρίζει ότι τα πρώτα βήματα του τωρινού θρύλου των παιχνιδιών για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές έγιναν στις κονσόλες 4ης γενιάς, με τίτλους όπως οι RPM Racing, The Lost Vikings, Rock n' Roll Racing, Blackthome και The Death and Return of Superman. Τώρα, λοιπόν, θα διαπιστώσουμε εάν μετά από τόσο καιρό μπορεί να μεταφέρει την εμπειρία και τα σύμπαντα, τα οποία έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια, στα συστήματα οικιακής ψυχαγωγίας, κάνοντας την αρχή με το Diablo III (το αρχικό μας review για την έκδοση PC, με περισσότερα στοιχεία, θα το βρείτε εδώ) .


"You cannot Judge me, i am Justice itself!" - Χειρισμός, gameplay και άλλα 

Αυτό που μας κάνει αρχικά εντύπωση είναι η βελτίωση του χειρισμού, η οποία ίσως να ξενίσει κάπως τους φίλους της σειράς, μιας και οι άνθρωποι της Blizzard οδηγουν το μοντέλο ελέγχου σε νέα μονοπάτια. Δεν υπάρχει πλέον κέρσορας, έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τους δύο αναλογικούς μοχλούς του χειριστηρίου μας για να κάνουμε τον χαρακτήρα μας να κινηθεί, να επιτεθεί στους εχθρούς, να τους αποφύγει κ.ο.κ. σε πραγματικό χρόνο, δίνοντας μια αίσθηση Dark Alliance και Dungeon Siege III. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι οι μάχες και γενικά η δράση του τίτλου δεν έχει χάσει τίποτα από τη μετάβαση στις κονσόλες, μιας και παραμένει αρκετά γρήγορη και καθηλωτική. Πραγματικά, μετά από μερική ενασχόληση μαζί του, το χειριστήριο γίνεται φυσική προέκταση του ήρωά μας και ένα παντοδύναμο όπλo ενάντια στις ορδές της κολάσεως.

 Μια από τις πιο σημαντικές βελτιώσεις που έκανε η ομάδα ανάπτυξης κατά τη μεταφορά του τίτλου, είναι το νέο inventory menu. Δεν υπάρχει πλέον η κλασσική οθόνη με το χαρακτήρα και τα αντικείμενά του. Αντί αυτού, έχουμε ένα menu σε σχήμα τροχού, από το οποίο -με τη χρήση του αριστερού αναλογικού μοχλού- μπορούμε να διαλέξουμε ποια θέση αντικειμένου θέλουμε να επιλέξουμε και, φυσικά, ποιο από αυτά που έχουμε μαζέψει προτιμούμε να τοποθετήσουμε εκεί.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου