Song of Nunu A League of Legends Story review

 


Η ιστορία εκτυλίσσεται στον παγωμένο βορρά της Runeterra, το Freljord. Εκεί είναι που το δίδυμο ξεκινά την περιπέτειά του, με στόχο ο Nunu να βρει την μητέρα του, την Layka, η οποία έχει εξαφανιστεί μετά από μία επίθεση που δέχτηκε το καραβάνι της φυλής τους. Έτσι λοιπόν, ο Nunu, παρέα με τον Willump, αποφασίζει να αναζητήσει το Heart of Blue (καθώς είχε ακούσει για αυτό το μέρος από την μητέρα του), πιστεύοντας πως θα την ξαναβρεί εκεί. 
Η πλοκή είναι απλή και ενώ έχει κάποιες εκπλήξεις (όπως και μερικές εμφανίσεις από γνωστούς χαρακτήρες του κόσμου του LoL όπως o Braum, ο Ornn, o Volibear, η Lissandra κτλ), δεν γίνεται ποτέ περισσότερο βαθιά ή περίπλοκη. Η αλήθεια είναι πως δεν χρειάζεται κιόλας, καθώς ο κεντρικός συναισθηματικός πόλος της ιστορίας είναι η φιλία του Nunu και του Willump και το πώς βιώνουν παρέα αυτή την περιπέτεια, κάτι που αποδίδεται με αρκετά όμορφο και ζεστό τρόπο. Άλλωστε είναι ξεκάθαρο πως το παιχνίδι απευθύνεται και σε μικρότερες ηλικίες, οπότε δεν υπάρχει απαραίτητα λόγος για κάτι πιο «ζόρικο» κι αυτό γίνεται εμφανές και στο gameplay.

Έχετε στην διάθεσή σας και τους δύο πρωταγωνιστές, καθώς εξερευνάτε το Freljord. Ο μικρός Nunu μπορεί να πετάει χιονόμπαλες και να χρησιμοποιεί το μαγικό φλάουτο του, το svellsongur, με το οποίο όταν παίξει τις κατάλληλες νότες και μελωδίες μπορεί να επηρεάσει και να αλλάξει το περιβάλλον γύρω του. Ο τεράστιος Willump, από την άλλη, αναλαμβάνει το ξυλίκι, πολεμώντας τους διάφορους εχθρούς (που ομολογουμένως έχουν μικρή ποικιλία). Η αλήθεια είναι πως οι μάχες είναι πολύ απλές και κατά τα φαινόμενα, το στοιχείπ που μετράει λιγότερο στην συνολική εμπειρία του τίτλου. Δεν είναι κακές και έχουν τις στιγμές τους (όπως οι ωραίες τελειωτικές κινήσεις που κάνει ο Willump στους εχθρούς), αλλά μην περιμένετε κάτι παραπάνω από λίγη brawler δράση που υπάρχει για να σπάει η μονοτονία.

Η μερίδα του λέοντος ανήκει στην εξερεύνηση, στο platforming και στο λύσιμο διάφορων γρίφων που συναντάτε στον δρόμο σας. Πχ όταν βρίσκετε καταφύγιο από τα παγωμένα βουνά και το κρύο σε μία σπηλιά, ο Nunu αναλαμβάνει τα platforming κομμάτια και τη λύση των γρίφων. Κάποιες φορές χωρίζεστε από τον Willump και πρέπει να βρείτε τον τρόπο ώστε να ξαναβρεθείτε μαζί. Επίσης, να έχετε τον νου σας για διάφορα collectables (μεταξύ των οποίων είναι και τα αξιαγάπητα poros), τα οποία προσθέτουν ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες στο lore και σας δίνουν ένα έξτρα κίνητρο για να βρείτε διάφορα κρυμμένα μυστικά. Υπάρχουν μερικά σημεία όπου κάνετε και κάτι άλλο πέρα από εξερεύνηση, platforming, μάχες και λύση γρίφων, αλλά δεν είναι τόσα πολλά και ενώ έχουν την πλάκα τους, δεν προσθέτουν κάτι το ιδιαίτερο η ξεχωριστό. Γενικώς τα όσα προσφέρει το παιχνίδι είναι καλοφτιαγμένα, αλλά πάντα παραμένουν περισσότερο επιφανειακά και απλά. Όπως προαναφέρθηκε, αυτό δεν είναι κάτι απαραίτητα κακό και σίγουρα βοηθάει τους παίκτες μικρότερης ηλικίας που θα ασχοληθούν με τον τίτλο, αλλά ίσως αποθαρρύνει όσους περίμεναν ή επιζητούσαν κάτι παραπάνω. Μεταξύ σοβαρού κι αστείου, θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι σαν μια παιδική έκδοση του God of War, με τον Nunu και τον Willump στη θέση του Atreus και του Kratos.

Παρά την παικτική απλότητα του, το παιχνίδι διαθέτει πολύ ωραία παρουσίαση, τόσο στα περιβάλλοντα, όσο και στους χαρακτήρες, παραπέμποντας σε ταινίες Pixar. Το ίδιο ισχύει και για τα διάφορα animations και ειδικά αυτά που έχουν να κάνουν με την αλληλεπίδραση μεταξύ του Nunu και του Willump, καθώς πέραν του ότι είναι καλοδουλεμένα, προσθέτουν και στη συνολική αφηγηματική και συναισθηματική εμπειρία. Το παγωμένο Freljord είναι σχεδιασμένο με μεράκι και έχει πολλά όμορφα τοπία, όπως χιονισμένα βουνά, παγωμένα, βραχώδη σπήλαια, απότομοι γκρεμοί και επικίνδυνες πλαγιές μεταξύ άλλων, που δίνουν μία ιδιαίτερη ατμόσφαιρα η οποία συνδυάζει το απόκοσμο με μαγεία και μυστήριο. Το αρκετά εύηχο soundtrack αποτελείται από έναν συνδυασμό κομματιών με ακουστικά όργανα μαζί με ορχηστρικές μελωδίες. Έχει σαφείς επιρροές από παραδοσιακή νορβηγική και κελτική μουσική, κάτι που ταιριάζει με την όλη ατμόσφαιρα και υπογραμμίζει πολύ ωραία τη συνολική εμπειρία. Το voice acting κυμαίνεται σε εξίσου υψηλό επίπεδο ποιότητας, με καλές ερμηνείες και τον κάθε χαρακτήρα να ακούγεται ακριβώς όπως πρέπει.

Το Song of Nunu: A League of Legends Story είναι ειλικρινές με την απλότητα του: δεν προσφέρει κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που δείχνει. Αποτελεί ένα τίμιο action-adventure για όλες τις ηλικίες, που ενώ μπορεί να μην διαθέτει βάθος ή κάτι το ξεχωριστό, έχει καρδιά και μεράκι. Για την ακρίβεια, είναι ότι πρέπει για παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τέτοια παιχνίδια. Αν ψάχνετε για μια ευχάριστη περιπέτεια, θα περάσετε έξι-οκτώ διασκεδαστικές ώρες παρέα με τον Nunu και τον Willump.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου