Tο Biomutant αποτελεί ένα μετά-αποκαλυπτικό open-world RP

 


Tο Biomutant αποτελεί ένα μετά-αποκαλυπτικό open-world RPG με στοιχεία καρτούν, πολεμικών τεχνών, shooter και υπερδυνάμεων. Η ευχάριστη έκπληξη είναι ότι καταφέρνει να τα συνδυάσει όλα αυτά χωρίς να στερείται ποιότητας κάπου.

Ένα μεγάλο κακό έχει αλλάξει την ζωή στον πλανήτη, μετατρέποντας τα πλάσματα σε μεταλλαγμένα επιθετικά όντα. Το δέντρο της ζωής ματώνει από τις ρίζες του. Οι φυλές που έχουν απομείνει είναι κάθε άλλο παρά ενωμένες. Ο κόσμος χρειάζεται κάποιον που είτε θα τις φέρει κοντά είτε θα τις εξαφανίσει. Εκεί ξεκινάει ο δικός σας ρόλος. Ως ένα μεταλλαγμένο ον, κάτι μεταξύ αλεπούς, γάτας και του Rocket Raccoon από το Guardians of the Galaxy, καλείστε να σώσετε (ή όχι) όλη την ύπαρξη.

Η κεντρική υπόθεση δεν είναι κάτι το συνταρακτικό, οι περισσότερες αποστολές δεν σχετίζονται μεταξύ τους, ούτε συναντάτε πολλές ενδιαφέρουσες ιστορίες που θα θυμάστε για καιρό. Εξάλλου, πλέον γνωρίζουμε πολύ καλά για την αρνητική επίδραση του ανθρώπου στο περιβάλλον και την εύθραυστη ισορροπία στην οποία βρίσκεται η φύση. Ωστόσο, υπάρχει κάτι το διασκεδαστικό στην απλότητα του σεναρίου και της εξέλιξής του, που δεν χρειάζεται να γίνει πολύπλοκο για να κρατήσει το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Εκτός αυτού, αρκετές ώρες παιχνιδιού αργότερα, αναφέρεται μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα που αλλάζει λίγο την αντίληψή σας για το φινάλε και ξεπερνάει το απλό “σώσε το δέντρο της ζωής και φέρε κοντά τις δύο αντίπαλες φυλές”. Ένα άλλο ενδιαφέρον σημείο της ιστορίας είναι πως κάθε τόσο πηγαίνετε πίσω στον χρόνο για να δείτε την ζωή του πρωταγωνιστή ως παιδί και να μάθετε τα κίνητρα πίσω από τις ενέργειές του, καθώς και πτυχές του παρελθόντος του. Επιλογές που κάνετε εκεί επηρεάζουν κάποιες ικανότητες στο παρόν.

Ένας φτωχός και μόνος biomutant.

Μια σύντομη εισαγωγή σε γρήγορους ρυθμούς και γραφικά βγαλμένα από ταινία καρτούν σας βάζει αμέσως στο κλίμα του παιχνιδιού. Ο γούνινος ήρωας, με συντροφιά έναν μηχανικό γρύλλο, είναι πρόθυμος να ξεκινήσει την περιπέτεια χωρίς πολλά πολλά, μπαίνοντας σε έναν φανταστικό κόσμο με αρκετά ρεαλιστικά στοιχεία για να μοιάζει πραγματικός. Ένας ήρεμος αφηγητής, με ύφος μεταξύ σοβαρού και αστείου και δική του αίσθηση του χιούμορ, σας συντροφεύει σε κάθε βήμα, εξιστορώντας τα όσα συμβαίνουν και περιγράφοντας τους διαλόγους σε τρίτο πρόσωπο, αντί της άμεσης ομιλίας. Άλλες φορές ειρωνεύεται καταστάσεις ή επιλογές ή σας δίνει μαθήματα ζωής, με φράσεις όπως “μερικές φορές στην ζωή πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις ή απλά να... σταματάμε να ζούμε”. Αν και μπορείτε να περιορίσετε τις περιγραφές του από τις ρυθμίσεις, ο αφηγητής φέρνει την περιπέτεια πιο κοντά στο να μοιάζει με παραμύθι για όλες τις ηλικίες και αξίζει να τον κρατήσετε ως έχει.

Οι χαρακτήρες, όσο απλά και αν παρουσιάζουν την κάθε ανάγκη τους για σωτηρία, είναι ευχάριστοι και πολλές φορές προκαλούν γέλιο ή χρησιμοποιούν μπλακ χιούμορ. Όταν ρωτάτε έναν αντιαλκοολικό αν δεν πίνει επειδή έχει πρόβλημα με το ποτό και σας απαντά πως το μεγαλύτερο πρόβλημά του είναι το ότι δεν βρίσκει ποτό να πιει, τότε αντιλαμβάνεστε το ύφος του παιχνιδιού. Χιούμορ υπάρχει επίσης στις λεπτομέρειες και πολλές φορές στα ονόματα των χαρακτήρων, όπως ενός ταλαιπωρημένου τύπου μεγάλης ηλικίας ονόματι Out-Of-Date. Ανάμεσα στις πολλές και μοναδικές υπάρξεις, βρίσκονται μεταλλαγμένα ζωάκια και λαχανικά, γιγάντιες χελώνες, τέρατα με τρία κεφάλια και άλλα, πιο σκοτεινά, μαυρισμένα από την ίδια γλίτσα που επηρεάζει το δέντρο της ζωής. Πολλές φορές, μάλιστα, παλεύουν μεταξύ τους, κάνοντας την ζωή σας πιο εύκολη.

Ξεκινάτε επιλέγοντας τα χαρακτηριστικά του ήρωα, ανάμεσα σε διαφορετικές ράτσες, ικανότητες και class, με το τελευταίο να χρησιμεύει περισσότερο ως ένα προκαθορισμένο σύνολο δυνατοτήτων που αλλάζουν κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, χωρίς να σας “δένει” με κάποιο συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Έχετε δεκάδες επιλογές στη διάθεσή σας, με τα χαρακτηριστικά να χωρίζονται στα κλασικά vitality, strength, intellect, charisma, agility και luck. Συνεχίζετε επιλέγοντας ικανότητες που επηρεάζουν τόσο τα στατιστικά όσο και την εμφάνιση. Πολύ charisma σε ένα δυνατό σώμα έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο κεφάλι σε ένα μικρό σώμα, ενώ πάρα πολύ vitality σας κάνει στρουμπουλό με αυτιά νυχτερίδας. Αξίζει να δοκιμάσετε συνδυασμούς σε αυτό το σημείο, έως ότου βρείτε τα στατιστικά που πλησιάζουν στην ιδέα που έχετε για έναν μεταλλαγμένο ήρωα, ενώ αν δεν μπορείτε να αποφασίσετε απλά επιλέξτε τη ράτσα που μοιάζει με αυτή στο εξώφυλλο του παιχνιδιού (Primal).

Σπαθί click-in-shop.

Το cuztomization συνεχίζεται με την επιλογή της ανθεκτικότητάς σας στα στοιχεία, στη ραδιενέργεια και τους βιολογικούς κινδύνους, επηρεάζοντας το πόσο γρήγορα χάνετε ενέργεια από αντίστοιχα τέρατα ή σε αντίστοιχες περιοχές. Αν και αξίζει να το σκεφτείτε για λίγη ώρα, μέσα στο παιχνίδι αποκτάτε εξοπλισμό που βοηθάει στο να χτίσετε αντοχές, συν το ότι μπορείτε να προσθέτετε στην πορεία περισσότερους βαθμούς ανθεκτικότητας, οπότε οι επιλογές στο αρχικό στάδιο είναι ενδεικτικές. Τελευταία έρχεται η επιλογή class, που επηρεάζει για άλλη μια φορά την εμφάνιση του χαρακτήρα και προσθέτει μια ξεχωριστή ικανότητα. Μία επιλογή σας κάνει να μοιάζετε με ελεύθερο σκοπευτή, άλλη με μάγο και άλλη με πολεμιστή. Όπως βλέπετε, οι επιλογές είναι πολλές, τόσο από πλευράς gameplay όσο και οπτικά, δίνοντας ένα πολύ καλό κίνητρο για επανάληψη του παιχνιδιού από την αρχή με διαφορετικό ήρωα.

Το ενσωματωμένο tutorial στο ξεκίνημα του παιχνιδιού σας μαθαίνει σιγά σιγά τα βασικά, ζητώντας σας να κάνετε συγκεκριμένα πράγματα προτού προχωρήσετε. Χρειάζεστε περίπου μία ώρα για να μάθετε τα απαραίτητα και να νιώσετε έτοιμος να αντιμετωπίσετε ό,τι προκύψει. Στο τέλος του tutorial ανοίγει ο χάρτης με μέρη που μπορείτε να επισκεφθείτε. Από εκείνο το σημείο και μετά η σειρά της εξερεύνησης εξαρτάται από εσάς και είστε ελεύθερος να εξερευνήσετε τον κόσμο όπως επιθυμείτε. Πολλές περιοχές προσφέρουν δυνατότητα άμεσου fast travel, αρκεί πρώτα να βρείτε τις αντίστοιχες σημαιούλες και να τις... μαρκάρετε. Τα σημεία με την δυνατότητα αυτή είναι αρκετά σε αριθμό ώστε να κάνουν την μετάβαση από την μία αποστολή στην άλλη εύκολη και ξεκούραστη.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου