Ghost Pirates of Vooju Island

Ο τίτλος που θα εξετάσουμε εδω είχε παρουσιαστεί αρχικά πριν 6 μήνες αλλά στην ουσία σχεδόν κανείς δεν γνώριζε κάτι παραπάνω, εκτός από το γεγονός ότι είναι σαφέστατα εμπνευσμένο από τα Monkey Island. Πώς να μην ήταν θα πείτε, καθώς η "ψυχή" από πίσω του είναι ο πολύς Bill Tiller, δημιουργός της παραπάνω σειράς; Και πώς να μην είμαστε ενθουσιασμένοι, όταν το τελευταίο παιχνίδι του (A Vampyre Story), κατόρθωσε να αποσπάσει πολύ καλές κριτικές με την κορυφαία παραγωγή και το δυνατό χιούμορ του;
Dark Machinations - Σενάριο
Το Ghost Pirates of Vooju Island, όμως, δεν είναι απλά ένα Monkey Island με διαφορετική οπτική. Αντιθέτως, κρατάει μια ενδιαφέρουσα γραμμή ανάμεσα στο χιούμορ και στη σοβαρότητα, δημιουργώντας νέα σκηνικά για ένα χιουμοριστικό adventure. Θα λέγαμε πως είναι ένα δυνατό κοκτέιλ συνδυασμών των Monkey Island, Hook, Treasure Island, Pirates of the Caribbean και, γιατί όχι, της Μικρής Γοργόνας. Βασικά, αν η Disney αποφάσιζε κάποτε να βγάλει ένα επουσιώδες παιχνίδι για κάποια ταινία της, τότε το αποτέλεσμα θα ήταν σίγουρα παρόμοιο με αυτό του Ghost Pirates of Vooju Island της Autumn Moon.
Τώρα που το σκεφτόμαστε καλύτερα, θα ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική μια συνεργασία των δύο εταιριών, αλλά καλύτερα ας επιστρέψουμε στον πραγματικό κόσμο και να ελπίζουμε πως κάποιος θα το σκεφτεί. Εμείς τουλάχιστον, τους στείλαμε ένα email!
Στο νέο παιχνίδι της Autumn Moon, παίρνουμε το ρόλο τριών χαρακτήρων: Του Papa Doc, που είναι ένας Vooju Priest, της εκρηκτικής πειρατίνας Jane Starling και του δειλού μάγειρα Blue Belly. Oλόκληρος ο κόσμος των πειρατών βρίσκεται κάτω από την καταστροφική βούληση της διαβολικής Queen Zimbi και του αιμοβόρου Captain Greenbeard. Λίγοι τολμούν να τους αντισταθούν και, φυσικά, αμέσως χάνονται τα ίχνη τους. Οι πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, από την άλλη, δεν ήθελαν να εμπλακούν σε μια τόσο επικίνδυνη περιπέτεια, αλλά οι καταστάσεις προφανώς δεν είναι πάντοτε με το μέρος μας. Έτσι, η Queen Zimbi ετοιμάζει και μας φιλεύει με μια special δυνατή κατάρα, που μας στέλνει για μόνιμες διακοπές στα θυμαράκια του νησιού.
Ευτυχώς για εμάς, ο Papa Doc γνωρίζει και αυτός τα μαγικά του και καταφέρνει την τελευταία στιγμή να αποσπάσει τις ψυχές από τα σώματά μας, γλιτώνοντάς μας από βέβαιο θάνατο. Στόχος μας; Να βοηθήσουμε τους τρεις φίλους μας να επανέλθουν στη ζωή και, φυσικά, να ανατρέψουμε τα βρώμικα σχέδια για διαγαλαξιακή (ή έστω..."διανησιακή") κυριαρχία του ντουέτου των κακών.
Το σενάριο αυτό καθ' αυτό δεν είναι κάτι το απίστευτα συναρπαστικό αλλά αυτό μάλλον λειτουργεί θετικά. Όπως και ο James Cameron στο Avatar, έτσι και εδώ, οι δημιουργοί προτίμησαν να μην πλέξουν μια πάρα πολύ βαθιά ιστορία καθώς κάτι τέτοιο θα τραβούσε τον παίκτη μακριά από τη γνωριμία του με τον κόσμο που ζουν οι χαρακτήρες. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως το σενάριο είναι κακό, αλλά απλά λιτό, δίχως φανφάρες και ανούσιες λεπτομέρειες. Περιέχει αρκετό χιούμορ και ανατροπές και θα διασκεδάσει κάθε παίκτη, ειδικά όταν δεν έχουμε δει κάτι καλύτερο εδώ και πολλά χρόνια. Μάλιστα, αν το τέλος προσέφερε κάτι περισσότερο, τότε θα μιλούσαμε για ένα μικρό αριστούργημα.
Compass & Map - Χειρισμός
Είπαμε λοιπόν πως οι πρωταγωνιστές μας είναι τρεις. Αυτομάτως, το μυαλό μας κάνει τη σύνδεση με το εκπληκτικό Day of the Tentacle της Lucas Arts, που ήταν το πρώτο -και πιθανά το μόνο- adventure που χρησιμοποίησε επιτυχώς ένα τέτοιο τέχνασμα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε πως το Ghost Pirates of Vooju Island είναι η δεύτερη επιτυχημένη προσπάθεια αυτής της τεχνικής στην ιστορία του μέσου. Όταν οι χαρακτήρες μας χτυπήθηκαν από την κατάρα, τους άφησε ψυχικά συνδεδεμένους μεταξύ τους. Έτσι, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να μιλούμε μεταξύ μας (πρώιμα συμπτώματα παράνοιας μπορεί να ακολουθήσουν, μην ανησυχείτε) για να αποφασίσουμε την επόμενη κίνησή μας ή ακόμα και να αλλάξουμε ανά πάσα στιγμή το χαρακτήρα που χειριζόμαστε. Και εδώ είναι που το σύστημα του Vooju Island διαφοροποιείται από το αντίστοιχο του DotT.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου