Little Big Adventure Twinsen’s Quest review από τα παλιά...

 


Το action-adventure Little Big Adventure, του Frédérick Raynal (Alone in the Dark), έκανε ντεμπούτο το 1994 και προσέφερε μια διαφορετική εμπειρία που έμεινε αξέχαστη. 30 χρόνια μετά, το παιχνίδι επιστρέφει με την μορφή remake, έχοντας ανανεωμένα γραφικά, μουσική και gameplay. Ας δούμε αν διατηρεί την αρχική του γοητεία.

Στον φανταστικό πλανήτη Twinsun, που φωτίζεται από δύο ήλιους, διάφορα είδη συνυπάρχουν αρμονικά, μέχρι τη στιγμή που ο Δρ. Funfrock φέρνει τους κλώνους του και επιθυμεί να θέσει όλους τους κατοίκους υπό τον έλεγχό του. Ο Twinsen, ένας φιλήσυχος κάτοικος, αναλαμβάνει να σώσει όχι μόνο του συντοπίτες του από το κακό που τους βρήκε, αλλά και την αδερφή του, Luna, που έχει απαχθεί. Η ιστορία κινείται ανάμεσα στο ανάλαφρο, όπως όνειρα για φάρμες γεμάτες καρότα, και το μυστηριώδες, με θυμωμένους κλώνους στρατιώτες, ελέφαντες και κουνέλια να σας καταδιώκουν. Ο Twinsen, όμως, έχει τα μέσα να τους αντιμετωπίσει: είτε με γροθιές, είτε ρίχνοντάς τους την μαγική μπάλα που έχει πάντα μαζί του.

Μια αλλαγή που βρίσκουμε στο remake είναι η απλοποίηση του χειρισμού. Αντί να επιλέγετε στάσεις, όπως επιθετική ή προσεκτική, όλα τα κουμπιά είναι πάντα διαθέσιμα, με το παιχνίδι να υποδεικνύει τις κατάλληλες ενέργειες, όπως το να κρυφτείτε από έναν σκοπό ή να επιτεθείτε. Έτσι, ταξιδεύετε στα νησιά του κόσμου, λύνετε γρίφους (όπως το να βελτιώσετε την ποιότητα του νερού ή να μετακινήσετε κιβώτια) και αποφεύγετε ή εξοντώνετε εχθρούς. Ένα από τα αδύναμα σημεία του παιχνιδιού που δοκιμάζει την υπομονή σας, ιδιαίτερα αν δεν έχετε παίξει το original ώστε να συνεχίζετε να παίζετε για το μεράκι του τίτλου, είναι η κίνηση του Twinsen στα platforming σκέλη. Τα άλματα του Twinsen είναι ανακριβή, κάνοντάς τον να μοιάζει σαν να αιωρείται, κάτι που δυσκολεύει τα σημεία με πολύ μικρές επιφάνειες και οδηγεί σε περιττούς θανάτους. Το ίδιο πρόβλημα εμφανίζεται στις μάχες, με τα χτυπήματα και τις ρίψεις της μπάλας να αστοχούν. Ευτυχώς, και παραδόξως, οι κλώνοι είναι αρκετά αργοί για να τους προσπεράσετε αντί να τους αντιμετωπίσετε. Επίσης, μπορείτε να σώζετε ανά πάσα στιγμή, ενώ το auto-save είναι εκεί για να διευκολύνει τη ζωή σας στα κρίσιμα σημεία.

Ένα άλλο ζήτημα του παιχνιδιού είναι ότι δεν σας βοηθάει με τα objectives και πολλές φορές πρέπει να μαντεύετε προς τα πού να πάτε στη συνέχεια. Αυτό ήταν χαρακτηριστικό των games προηγούμενων δεκαετιών που ευτυχώς βελτιώθηκε με τα χρόνια. Εδώ συχνά δοκιμάζετε να επισκεφτείτε περιοχές μέχρι να βρείτε αυτό ή αυτόν που ψάχνετε. Σκοτώνοντας εχθρούς συλλέγετε το νόμισμα του παιχνιδιού, τα λεγόμενα kashes. Με αυτά αγοράζετε αντικείμενα απαραίτητα για τη συνέχεια της ιστορίας, όπως βενζίνη, στολή μεταμφίεσης ή εισιτήριο για το φέρι, ώστε να μετακινηθείτε μεταξύ νησιών. Παρότι το ποσό δεν είναι υψηλό, ενδέχεται να ξεμείνετε από kashes και να αναζητάτε εχθρούς για να γεμίσετε το πορτοφόλι σας. Τέλος, υπάρχουν και ορισμένα bugs, πχ άτομα που σας ακολουθούν κολλάνε να τρέχουν προς τον τοίχο, ενώ η μπάλα που πετάτε εναντίον των εχθρών τυχαίνει να κολλάει στο κεφάλι τους και μετά να χάνεται.

Στον τομέα των γραφικών έχει γίνει αρκετά καλή δουλειά, αναβιώνοντας τον χρωματιστό κόσμο και τους αλλόκοτους ήρωες στον πλανήτη Twinsun. Τα έντονα και ζωηρά χρώματα προσφέρουν ένα οπτικά βελτιωμένο αποτέλεσμα που είναι ευχάριστο στο μάτι. Εξαίρεση αποτελούν τα υπερ-απλοϊκά cutscenes που θυμίζουν έντονα δεκαετία του ‘90. Το soundrack έχει υποστεί και αυτό αλλαγές, με τον αρχικό συνθέτη, Philippe Vachey, να επιστρέφει δημιουργώντας από την αρχή τη μουσική ώστε να είναι πιο σύγχρονη

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου