To Gears 5 ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω ποιότητας, αλλά και λόγω περιεχομένου

 


To Gears 5 ξεχωρίζει όχι μόνο λόγω ποιότητας, αλλά και λόγω περιεχομένου. Περιλαμβάνει ένα σωρό πράγματα για όλα τα γούστα, από το story campaign, μέχρι το παραδοσιακό multiplayer και το νέο co-op mode Escape. Πλέον, έχει και story DLC, το Hivebusters, το οποίο αποτελεί το “κερασάκι στην τούρτα” ενός ούτως ή άλλως κορυφαίου παιχνιδιού.

Το Hivebusters, όπως φαίνεται και από την ονομασία του, επικεντρώνεται στους τρεις ήρωες του Escape mode, Lahni, Keegan και Mac. Πιο συγκεκριμένα, αφηγείται την πρώτη τους αποστολή, κατά την οποία γνωρίζονται και γίνονται η ομάδα Scorpio. Η δράση διαδραματίζεται στα ηφαιστειακά νησιά Galangi, όπου οι πρωταγωνιστές καλούνται να καταστρέψουν μια φωλιά των Swarm και ουσιαστικά ανακαλύπτουν πώς μπορούν να το κάνουν (στο Escape έχουν γίνει ειδικοί πλέον). 

Κατά την διάρκεια της αποστολής συναντούν γνώριμα πρόσωπα από το παρελθόν της σειράς Gears, αλλά και νέους χαρακτήρες. Σε γενικές γραμμές, το σενάριο είναι η ευχάριστη έκπληξη και το πιο δυνατό σημείο του Hivebusters. Μέσα σε ένα DLC λίγων ωρών, η δημιουργός The Coalition χώρεσε μία πλήρη, αυτοτελή ιστορία, με συνεχές ενδιαφέρον και οργανική εξέλιξη χαρακτήρων, ο καθένας εκ των οποίων έχει διαφορετική προσωπικότητα και παρελθόν. Όταν την ολοκληρώσετε, νιώθετε ότι παίξατε όχι DLC, αλλά κανονικό παιχνίδι, κάτι που είναι τρομερό επίτευγμα.

Επανεμφάνιση του παλιού μας γνώριμου Victor Hoffman.

Παικτικά, το Hivebusters είναι... περισσότερο Gears 5, όπως πρέπει άλλωστε. Για την ακρίβεια, ολόκληρο το DLC αποτελεί “μικρογραφία” του κυρίως παιχνιδιού. Υπάρχει το κλασικό, διασκεδαστικό πιστολίδι τρίτου προσώπου με κάλυψη στο περιβάλλον, πιο γραμμικές, κινηματογραφικές σκηνές δράσης, mini-boss fights, μάχες όπου χρησιμοποιείτε mech και σπέρνετε τον όλεθρο, stealth (προαιρετικό φυσικά), collectibles με backstory κτλ. Το ίδιο ισχύει και με τους εχθρούς. Πολεμάτε γνώριμα φρικιά Swarm, αλλά και ρομπότ deebees, χρησιμοποιώντας τα όπλα που γνωρίζετε από το Gears 5. Παρόλο που πρόκειται για DLC, η ποικιλία των εχθρών κυμαίνεται σε απόλυτα ικανοποιητικό επίπεδο. Υπάρχει επίσης ένα πρωτοεμφανιζόμενο πλάσμα: ένα τεράστιο πουλί που είναι το τελικό boss και έχει άμεση σχέση με την ιστορία. Η μάχη με αυτό είναι διασκεδαστική και κλείνει με τον καλύτερο τρόπο την περιπέτεια. Η “επίσημη” διάρκεια του DLC είναι τρεις ώρες, αλλά άνετα μπορεί να σας κρατήσει για αρκετά περισσότερο χρόνο. Συστήνω ανεπιφύλακτα να το παίξετε σε υψηλό βαθμό δυσκολίας για πιο έντονες μάχες (όπως το κυρίως παιχνίδι, ακόμα και στο Insane δεν είναι απαγορευτικά δύσκολο).

Το νέο στοιχείο στο gameplay είναι οι ειδικές ικανότητες των Lahni, Keegan και Mac. Καθώς εδώ δεν υπάρχει ρομποτάκι Jack να σας συνοδεύει, κάθε ήρωας έχει την δική του ξεχωριστή ειδική ικανότητα: o Keegan μπορεί να ανεφοδιάζει την ομάδα με πυρομαχικά, ο Mac μπορεί να χρησιμοποιεί μια ασπίδα για να προστατεύει την ομάδα και η Lahni μπορεί να χρησιμοποιεί δύο λεπίδες με τις οποίες πετσοκόβει τους εχθρούς. Οι ικανότητες είναι υποστήριξη, άμυνα και επίθεση αντίστοιχα και σας “ξελασπώνουν” ουκ ολίγες φορές, ανάλογα και με την δυσκολία που έχετε επιλέξει βέβαια. Πρέπει να τις χρησιμοποιείτε έξυπνα κατά την διάρκεια της μάχης, αφού διαρκούν για περιορισμένο χρόνο, ενώ χρειάζονται και χρόνο για να ξαναγίνουν διαθέσιμες. Επίσης αναβαθμίζονται γραμμικά, δηλαδή δεν επιλέγετε ποια θα αναβαθμίσετε και πώς, όμως πρέπει να έχετε το νου σας να βρίσκετε τις αναβαθμίσεις που είναι διάσπαρτες στα επίπεδα, αλλιώς τις χάνετε.

O Mac και η ασπίδα του εν δράσει.

Το δεύτερο βασικό νέο στοιχείο του Hivebusters είναι η τοποθεσία όπου διαδραματίζεται. Τα νησιά Galangi προσφέρουν σκηνικά που βλέπουμε για πρώτη φορά σε παιχνίδι Gears. Πολεμάτε σε ζούγκλες, παραλίες, αρχαία ερείπια, χωριά ιθαγενών, ηφαιστειακές σπηλιές κτλ, που φαντάζουν βγαλμένα από Uncharted ή Tomb Raider. Επισκέπτεστε επίσης και ένα παλιό καταφύγιο των COG που πλέον έχει καταληφθεί από Swarm και προσφέρει επιπλέον backstory. To Hivebusters συνδυάζει την δική του ξεχωριστή “οπτική ταυτότητα”, με την κορυφαία ποιότητα γραφικών του Gears 5. Ως εκ τούτου, είναι χάρμα οφθαλμών -ειδικά στο XSX- με πλούσια και ζωντανά χρώματα, πανέμορφους φωτισμούς και λεπτομερέστατα μοντέλα χαρακτήρων. Η δουλειά που έχει γίνει στους Lahni, Keegan και Mac είναι εξαιρετική, τόσο οπτικά, όσο και από πλευράς voice acting. Oι ηθοποιοί που παίζουν τους τρεις χαρακτήρες, υπό την καθοδήγηση της Coalition, κάνουν πολύ δουλειά στο ξεδίπλωμα και την ανάπτυξη των προσωπικοτήτων τους μέσα σε μια ιστορία λίγων ωρών.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου