“Με το Quantum Break θέλαμε να γίνουμε mainstream”

Στο πλαίσιο της Game Developers Conference 2019, ο game director του Control, Mikael Kasurinen, πραγματοποίησε μια συνέντευξη εφ' όλης τής ύλης για το Eurogamer. Στο πλαίσιο της συνέντευξής του, αναφέρθηκε στο Quantum Break, το προηγούμενο παιχνίδι της Remedy. Ο Kasurinen τόνισε πως η φιλανδική ομάδα ήθελε να γίνει mainstream με το Quantum Break, αλλά μετάνιωσε αρκετές αποφάσεις της. Ωστόσο, με το Control το στούντιο αλλάζει κατεύθυνση και θα τομλήσει να γίνει ξανά πιο ‘παράξενο’. Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του: Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είμαστε ένα από τα τεράστια στούντιο στον κόσμο, αλλά είμαστε ακόμα ανεξάρτητοι. Αυτό είναι ένα δικό μας IP, εμείς αποφασίζουμε τι θα συμβεί με αυτό. Το πιο έξυπνο πράγμα για εμάς είναι να κάνουμε αυτό που πιστεύουμε, να είμαστε έτοιμοι να γίνουμε λίγο παράξενοι, να είμαστε έτοιμοι να γίνουμε μέχρι και αμφιλεγόμενοι. Ας προσπαθήσουμε να πούμε κάτι παρά να κινηθούμε πάλι εκ του ασφαλούς. Το Control είναι κατά κάποιο τρόπο μια εκπνοή μετά το Quantum Break. Είναι μια έκφραση όλων αυτών.
 Με το Quantum Break μιλήσαμε για την επιθυμία – δεν μπορώ να βρω καλύτερη λέξη - να γίνουμε mainstream. Εξετάσαμε προσεκτικά τα πράγματα και ίσως μερικές φορές αποφύγαμε ορισμένα πράγματα που αγαπάμε. Ήμασταν αγχωμένοι να μην γίνουμε πολύ παράξενοι. Κινηθήκαμε εκ του ασφαλούς με το Quantum Break από πολλές προοπτικές. Αφού κυκλοφόρησε από αυτό αισθανθήκαμε ήταν ότι θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Θέλαμε να γίνουμε ξανά παράξενοι. Αν κοιτάξετε πίσω στο Quantum θα δείτε ότι ίσως είναι το πιο προηγμένο σημείο στο οποίο έχουμε φτάσει την αφήγηση. Υπάρχει μια live action τηλεοπτική εκπομπή, εξαιρετικά μεγάλα και περίπλοκα cinematics, πολύ εξελιγμένα facial animation συστήματα. Είναι όσο πιο μακριά μπορούσαμε να προχωρήσουμε με την αφήγηση από την σκοπιά της οπτικής.
Με το Control αντιθέτως παίρνουμε το gameplay, την open ended εμπειρία και το περίπλοκο σύμπαν και το φτάνουμε όσο πιο μακριά μπορούμε ως Remedy Το Control αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 27 Αυγούστου του 2019 για τα PlayStation 4, Xbox One και PC. Πρέπει να σημειωθεί πως η έκδοση των ηλεκτρονικών υπολογιστών θα είναι αποκλειστική στο Epic Games Store για έναν χρόνο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου