AC Odyssey: Legacy of the First Blade Review

Ως γνωστόν, το Assassin’s Creed Odyssey είναι το πρώτο παιχνίδι-υπηρεσία της σειράς AC και σταδιακά εμπλουτίζεται με νέο περιεχόμενο, δωρεάν και επί πληρωμή. Το Legacy of the First Blade αποτελεί το πρώτο premium DLC του AC Odyssey, με το ερώτημα στην προκειμένη περίπτωση να είναι εύλογο: καταφέρνει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες ή αποδεικνύεται αρπαχτή προκειμένου να “ξεζουμιστεί” περαιτέρω το παιχνίδι; Αρχικά, θα ήθελα να σταθώ λιγάκι στον επεισοδικό χαρακτήρα τoυ DLC (χωρίζεται σε τρία επεισόδια). 
Προσωπικά, δεν μου αρέσει αυτή η απόφαση της Ubisoft, αν και βέβαια μπορεί να υπάρχουν αρκετοί που αφιέρωσαν 100+ ώρες στο Odyssey, να γούσταραν την όλη φάση και να μην τους κακοπέφτει να ξοδέψουν καμιά 20αριά παραπάνω. Πάσο. Θα μου πει κανείς τώρα: “Ρε Κωνσταντίνε, περί ορέξεως...”. Σύμφωνοι. Όλες οι απόψεις είναι σεβαστές, απλά αυτή είναι η δική μου και την παραθέτω. Γενικά, δεν είμαι ένθερμος υποστηρικτής των άτυπων sequels που καμουφλάρονται ως DLC ή episodic κυκλοφορίες, εκτός και αν έχουν κάτι ουσιαστικό να διηγηθούν. Αυτή η πατέντα ενδέχεται να δημιουργήσει σεναριακές συγχύσεις ή ακόμη χειρότερα να εξασθενήσει το ενδιαφέρον του κόσμου για τη συνέχιση του lore. Όπως και να έχει, ας μιλήσουμε για το Legacy Of the First Blade. Η ιστορία λαμβάνει χώρα ακριβώς μετά τα γεγονότα του τέλους του Odyssey. Όταν λέω “τέλος”, αναφέρομαι σε τρία endings. Αν έχετε δει μόνο το ένα, τότε... καλό βράδυ! Ο eagle bearer ενημερώνεται για μια αναστάτωση που επικρατεί στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. 
Ως εκλεκτός όλου του αρχαιοελλαδικού κόσμου αποφασίζει να κατευθυνθεί βόρεια και να ρίξει άπλετο φως στην υπόθεση. Φθάνοντας στην Μακεδονία, παρατηρείτε αναρχία, παρακμή και εξαθλίωση. Ένα νεό λουτρό αίματος κατακλύζει τη βόρεια Ελλάδα, χωριά έχουν ισοπεδωθεί και καεί ολοσχερώς και ένας μυστηριώδης λοιμός έχει αποδεκατίσει τους ντόπιους. Το χειρότερο όλων; Oι Πέρσες επιστρέφουν με άγριες διαθέσεις στον ελλαδικό χώρο. Ο σκοπός τους δεν είναι άλλος από το να κυνηγήσουν τους Tainted Ones. Ποιοι είναι αυτοί; 
Όσοι άνθρωποι κατάγονται εξ αίματος από τους Those Who Came Before. Κοινώς, απώτερος στόχος τους είναι ο εντοπισμός του eagle bearer. Ποιοι όμως βρίσκονται πίσω από τους Πέρσες και κινούν τα νήματα; Κάποιοι παλιοί μας γνώριμοι, ονόματι Order of the Ancients (η συγκεκριμένη ομάδα που δρούσε στο Assassin’s Creed Origins). Κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση του, ένας μυστηριώδης κουκουλοφόρος που στο ένα χέρι φέρει ένα γάντι από το οποίο ξεπροβάλλει μια αιχμηρή λεπίδα. Σύμφωνα με το lore, ο Δαρείος είναι ο πρώτος καταγεγραμμένος Assassin που χρησιμοποίησε τo εμβληματικό hidden blade. Σαν χαρακτήρας, ο Δαρείος είναι πραγματικά καλογραμμένος (αυτό έλειπε άλλωστε) και αινιγματικός.
 Μεταξύ άλλων, μαθαίνετε πολλά πράματα γύρω από το παρελθόν του. Συγκεκριμένα, στο πρώτο επεισόδιο βλέπετε αρκετές φορές flashbacks με τον Δαρείο, τα οποία κατά τη γνώμη μου αποτελούν και ένα από τα highlights του συγκεκριμένου DLC. Επίσης, να σημειωθεί ότι τον Δαρείο τον συντροφεύει ένα από τα παιδιά του, ο Nατάκας (αν έχετε επιλέξει τη Κασσάνδρα) ή η Νίμα (αν έχετε επιλέξει τον Αλέξιο αντίστοιχα). Το κάθε επεισόδιο του Legacy Of the First Blade εκτυλίσσεται σε διαφορετική περιοχή. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο διαδραματίζεται στην Μακεδονία, το δεύτερο στην Αχαία και το τρίτο στην Μεσσηνία. Το DLC παίζει λίγο εκ του ασφαλούς είναι η αλήθεια, αφού ουσιαστικά το τοποθετείται σε περιοχές που πιθανότατα έχετει επισκεφθεί πολλάκις. Δυστυχώς, δεν ακολουθείται το παράδειγμα του DLC του AC Origins, στο οποίο η Ubisoft, ακόμα και για το μικρούλι DLC The Hidden Ones (διάρκειας μόλις έξι ωρών) σχεδίασε μια ολόκληρη περιοχή, το Σινά. Ίσως, κρατάνε κάποιον άσσο στο μανίκι για το επόμενο premium DLC... Το περιεχόμενο του DLC δεν απαρτίζεται μονάχα από τις κύριες αποστολές. 
Υπάρχουν και δευτερεύουσες αποστολές με αυτοτελή ιστορία και κατάληξη, αλλά ας μην γελιόμαστε, λειτουργούν περισσότερο υποστηρικτικά. Η ροή της κεντρικής ιστορίας κυλάει ευχάριστα, με τις απρόβλεπτες ανατροπές και τις λοιπές ουρανοκατέβατες αποκαλύψεις να δίνουν και να παίρνουν, μέχρι να φτάσετε στο τέλος. Ένα τυράκι θα ρίξω: Origins! Δεν θα γράψω περισσότερα. Η διάρκειά του DLC είναι άκρως ικανοποιητική, με το storyline του κάθε επεισοδίου να διαρκεί τέσσερις-πέντε ώρες, ξέχωρα από τις νέες και δευτερεύουσες δραστηριότητες. Με πιο απλά λόγια, αν αποφασίσετε να τρέξετε μόνο την κεντρική ιστορία, χρειάζεστε ένα 15ωρο. Αν θέλετε να καλύψετε όλο το περιεχόμενο του DLC, εικάζω ότι το 20ωρο κρίνεται απαραίτητο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου