Super Smash Bros. Ultimate

Tα Super Smash Bros είναι party brawler (και όχι ακριβώς beat 'em up) με στοιχεία platforming και περιλαμβάνουν διάφορους χαρακτήρες από τις σειρές της Nintendo και όχι μόνο. Αν έχετε καιρό να παίξετε ή δεν έχετε πιάσει παιχνίδι του είδους, να ξέρετε πως διαθέτετε δύο ειδών επιθέσεις: τις ελαφριές και τα smash. Όπως καταλαβαίνετε, οι ελαφριές επιθέσεις κάνουν μικρή αλλά γρήγορη ζημιά στους εχθρούς, ενώ οι βαριές επιθέσεις μπορούν να γίνουν charge σε λίγα δευτερόλεπτα και εκσφενδονίζουν τους εχθρούς εκτός πίστας μαζί με ένα γερό ποσοστό φθοράς για τον δρόμο. Όση περισσότερη φθορά έχει ένας χαρακτήρας, τόσο πιο μακριά και εύκολα εκσφενδονίζεται από τα διάφορα χτυπήματα.
Ο σκοπός σας είναι να κάνετε στους αντιπάλους σας αρκετή ζημιά και να τους στείλετε στα θυμαράκια πριν το κάνουν αυτοί. Φυσικά, τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά. Υπάρχουν λαβές, υπάρχει η χρήση της ασπίδας που έχουν όλοι οι χαρακτήρες, υπάρχει η αποφυγή, ενώ μπορείτε να σωθείτε από κάποιο πέσιμο κάνοντας κάποια ειδική κίνηση. Έπειτα έχουμε τα διάφορα αντικείμενα, που μπορεί να είναι κάποια βόμβα σε μορφή bomb-omb, κάποια όπλα όπως το Nintendo Super Scope που πετάει ριπές από laser και κάνει ζημιά από απόσταση, άλλα που μπορούν να ακινητοποιήσουν για λίγο τον χαρακτήρα σας όπως τα Pitfall Seeds που προέρχονται από το Animal Crossing και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες, άλλα. Ταυτόχρονα τα assist trophies είναι αντικείμενα που καλούν άλλους χαρακτήρες, πέρα από το ρόστερ που έχετε διαθέσιμο, για να συνδράμουν αυτόν που τους κάλεσε, κάνοντας ζημιά στους αντιπάλους ή αλλάζοντας τους κανόνες για λίγο προς το συμφέρον του παίκτη. Ας μιλήσουμε για το single-player του Super Smash Bros Ultimate, που μετά από τον πανικό που έγινε με τον προηγούμενο τίτλο της σειράς στα Wii U και 3DS, η Nintendo φρόντισε να το συμπεριλάβει εδώ. Στο World of Light, ξεκινάτε την περιπέτεια ως Kirby, καθώς μια οντότητα νικάει τους μαχητές και κρατάει τις ψυχές τους φυλακισμένες. Έτσι η ροζ πειναλέα τσιχλόφουστκα πάει να βγάλει το φίδι από την τρύπα, ελευθερώνοντας ταυτόχρονα άλλους μαχητές. Το συσκεκριμένο story mode δεν είναι τίποτα τρομερό, με την έννοια ότι έχει ένα cutscene στην αρχή και ένα στο τέλος. Το ενδιάμεσο είναι στην ουσία μάχες με ΑΙ αντιπάλους με διάφορες μεταβλητές του παιχνιδιού να αλλάζουν για να σας κάνουν την ζωή πιο δύσκολη. Εδώ παίζει ρόλο μία από τις νέες προσθήκες του παιχνιδιού, τα spirits. Τα spirits τα μαζεύετε ελευθερώνοντάς τα και μαζεύοντάς τα στις μάχες του World of Light. Όσο ελευθερώνετε χαρακτήρες, μπορείτε με τα spirits να αλλάξετε μεταβλητές του χαρακτήρα σας, έτσι ώστε να κάνετε την ζωή σας λίγο καλύτερη. Υπάρχουν τα primary και τα secondary spirits. Τα primary spirits δίνουν διάφορες αλλαγές στα στατιστικά του χαρακτήρα σας και έρχονται σε τρεις τύπους: grab, attack και shield.
 Ο απόφαση για το πώς θα τα χρησιμοποιήσετε έχει να κάνει με το τί χρησιμοποιεί ο αντίπαλος. Είναι λίγο σαν παιχνίδι πέτρα-ψαλίδι-χαρτί. Όμως υπάρχουν και τα secondary spirits που μπορείτε να προσαρτήσετε στο primary. Αυτά τα spirits δεν σας δίνουν αλλαγές στα στατιστικά αλλά μπορούν να σας δώσουν άλλες ωφέλιμες ιδιότητες όπως διαφορετικά physics του χαρακτήρα σας, την δυνατότητα να έρχονται τα αντικείμενα προς το μέρος σας ή να ξεκινάτε τις μάχες με ένα αντικείμενο ανά χείρας. Τα spirits μπορείτε να τα βρείτε και στην επιλογή Spirit Board, που είναι στην ουσία ένα bounty hunting για spirits και όταν νικάτε τις ανάλογες μάχες, τα κρατάτε. Τα spirits ανεβαίνουν level όσο μάχεστε, ενώ μπορείτε να τα ταΐσετε με snacks που παίρνετε μετά από κάθε μάχη στα World of Light και Spirit Board και αυτά με τη σειρά τους σας δίνουν δυνατότερα boosts. Όταν αποκτήσετε αρκετά spirits, μπορείτε να “ελευθερώσετε” τα διπλά και να κρατήσετε τα cores τους. Έπειτα μπορείτε να καλέσετε άλλα spirits συνδυάζοντας τα cores, έτσι ώστε να έχετε το δικό σας μοναδικό σετ. Τα spirits βέβαια δεν εμφανίζονται τυχαία και τα περισσότερα βρίσκονται σε σχετικές μάχες. Για παράδειγμα υπάρχει μάχη όπου πρέπει να πολεμήσετε ένα τσούρμο Wario που χρησιμοποιούν τις μηχανές τους για να ξεκλειδώσετε το spirit του αναβάτη του Excitebike. Τέλος, να αναφέρω ότι τα spirits δεν αλλάζουν την εμφάνιση των χαρακτήρων. Δεν εμφανίζονται στην μάχη και γενικά είναι ένα... jpeg και ένας μηχανισμός αλλαγής στατιστικών. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στις κανονικές μάχες, αλλά επειδή το παιχνίδι είναι από μόνο του χαοτικό, δεν υπάρχουν πολλοί παίκτες που θα ήθελαν να προσθέσουν στο ήδη υπάρχουν χάος. Τέλος, στο World of Light οι διάφοροι μαχητές που ξεκλειδώνετε έχουν και ένα skill tree, που θυμίζει το sphere grid system του Final Fantasy 10. Μπορείτε να κάνετε τα smash σας να φορτώνουν γρηγορότερα ή να δέχεστε λιγότερη φθορά από κάποια χτυπήματα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου