Darksiders 3 Review γιατί αξίζει....

Το εναρκτήριο cutscene του Darksiders 3 δείχνει τον κόκκινο καβαλάρη War να βρίσκεται αλυσοδεμένος ενώπιον του Charred Council, λογοδοτώντας για την πυροδότηση του Endwar, του πολέμου ανάμεσα στις δυνάμεις του Παραδείσου και της Κόλασης, που οδήγησε στον αφανισμό της ανθρωπότητας. Άμεσα κάνει την εμφάνισή της στον χώρο η αινιγματική Fury, το τέταρτο μέλος της σκοτεινής αδελφότητας των Καβαλάρηδων (War, Death, Strife οι άλλοι τρεις), γνωστή και ως Black Rider. Το Charred Council ανακοινώνει στη Fury ότι οι Seven Deadly Sins (επτά θανάσιμες αμαρτίες) δραπέτευσαν μυστηριωδώς από την καταχθόνια φυλακή τους και αποτελούν απειλή ικανή να πλήξει τη συμπαντική ισορροπία. 
Το Συμβούλιο αναθέτει στη Fury την καταδίωξη των Επτά. Δίχως να το σκεφτεί ιδιαίτερα, η αντι-ηρωίδα δέχεται την πρόκληση, μόνο εάν το Council τη χρήσει αδιαφιλονίκητο ηγέτη των Καβαλάρηδων, τίτλος τιμής που μέχρι πρότινος άνηκε στον αδελφό της, Death. Με συνοπτικές διαδικασίες το Council συναινεί στο αίτημα της Fury και το κυνήγι των Επτά αρχίζει. Η ηρωίδα ξεκινά την έρευνά της στο Haven, μέρος του κατεστραμένου βασιλείου της Γης, παρέα με μια θηλυκή αυτή τη φορά Watcher (όπως και στην περίπτωση του War στο πρώτο Darksiders) στο ρόλο του “επόπτη” που παρακολουθεί την κάθε κίνησή της. Επιλέγοντας να σταθώ στην περιγραφή της προσωπικότητας της Μαύρης Καβαλάρισσας, ομολογώ ότι η Gunfire Games έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Σαν χαρακτήρας, η Fury δεν θυμίζει σε τίποτα τα δυο αδέλφια της, War και Death. Απερίσκεπτη, αλαζόνας, εγωίστρια, εριστική και με έναν μόνιμο θυμό να θεριεύει μέσα της, επιζητά και απολαμβάνει να σκίζει τις αγγελικές και δαιμονικές σάρκες των εχθρών της, χειριζόμενη το μαστίγιό της, Scorn. Στο εκρηκτικό ταμπεραμέντο της Fury δεν βρίσκετε τις ευγενείς αρετές του War, ούτε την πανουργία του Death. Η Fury είναι μια οντότητα που τρέφεται από την καταστροφική μανία της. Πάραυτα, καθόλη την διάρκεια του ταξιδιού σας γνωρίζετε και άλλες πτυχές της “εύθραυστης” προσωπικότητάς της.
 Σαν alter ego της Fury, η Watcher παρουσιάζει μια τελειώς διαφορετική περσόνα συγκριτικά με τον μοχθηρό Watcher του μεγάλου Mark Hammill στο πρώτο Darksiders. Η Watcher σέβεται και φοβάται την οξύθυμη Fury, με αποτέλεσμα να περιορίζεται στο ρόλο του πιστού συμβουλάτορα της Καβαλάρισσας. Κατά τα άλλα, το σύνολο χαρακτήρων του Darksiders 3 απαρτίζεται μεταξύ άλλων από γνώριμα αλλά και άγνωστα πρόσωπα, όπως ο μαυραγορίτης δαίμονας Vulgrim, ο μπρατσαράς σιδηρουργός Uthane και ο μυστηριώδης Lord of Hollows.. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στην απεικόνιση των Sins στο επίκεντρο του σεναρίου. Η κάθε “αμαρτία” δεν περιορίζεται μονάχα στις φθηνές ανάγκες ενός boss fight. Αντιθέτως, οι Sins διαθέτουν υπόσταση και ιδιόμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα στον κόσμο του Darksiders 3. Για παράδειγμα, σχετικά νωρίς στο παιχνίδι έρχεστε σε επαφή με την Pride (Περηφάνια) η οποία εμφανίζεται με την μορφή ενός περήφανου και αστραφτερού αγγέλου που περιφρονά επιδεικτικά τις πολεμικές ικανότητες της Fury, κρίνοντας την τελευταία ανέτοιμη να εμπλακεί σε μάχη μαζί της. Αυτό που πρέπει να κάνετε απο την πλευρά σας είναι να συνεχίσετε την in-game πρόοδο σας και να επιστρέψετε για την αναμέτρηση με την Pride. Η πλοκή του παιχνιδιού εξελίσσεται αργά. Υπάρχουν κορυφώσεις και ανατροπές (ιδίως στο τέλος) που σας αιφνιδιάζουν ευχάριστα. Σεναριακά, το Darksiders 3 είναι σίγουρα περισσότερο ενδιαφέρον και κατανοητό από το Darksiders 2. 
Τέλος, να σημειώσω ότι ολοκλήρωσα το παιχνίδι σε 32 ώρες. Τουτέστιν, εικάζω ότι μια μέση διάρκεια ολοκλήρωσης είναι κοντά στις 20 ώρες. Αξιοσημείωτη προσέγγιση του κάθε τίτλου Darksiders είναι ο επαναπροσδιορισμός του gameplay. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να παρομοιάσουμε τα παιχνίδια της σειράςμε gaming χαμαιλέοντες. Το πρώτο Darksiders ήταν ένα κατεξοχήν action-adventure με στοιχεία ανοιχτού κόσμου, περιβαλλοντικούς γρίφους, metroidvania ύφος και hack-and-slash σύστημα μάχης με QTE μηχανισμούς. Το Darksiders 2 υιοθέτησε στοιχεία RPG σε ανοικτό κόσμο, με δευτερεύουσες αποστολές και dungeons προς εξερεύνηση. Το Darksiders 3 κάνει ένα ακόμη πιο τολμηρό βήμα: ενσωματώνει hardcore μηχανισμούς, αν όχι εφάμιλλους, σίγουρα παραπλήσιους με τα παιχνίδια Souls. Ασπάζομαι πλήρως το όραμα και τα ρίσκα που πήραν οι δημιουργοί του παιχνιδιού, μετατρέποντάς το σε κλώνο του Dark Souls. Δεν έχω καμία αντίρρηση επί τούτου. Το μόνο σημείο όπου διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως είναι η μη χρήση του αλόγου, που είναι το σήμα κατατεθέν των Καβαλάρηδων, ως μέσο χειρισμού και περιπλάνησης. Καλά χρυσά τα Souls, αλλά εδώ είναι Darksiders. Πρωταγωνιστεί ένας από τους τέσσερις Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης. Δηλαδή, αν είναι δυνατόν! Το “ποδαράτο” σε ένα παιχνιδι τύπου Souls μπορώ να το αποδεχθώ. Σε Darksiders όμως δεν συμβιβάζομαι με την ιδέα. Δεν πρέπει να θυσιάζεται η παράδοση προς τέρψιν της... μόδας. Πρώτο φάουλ! Το Darksiders 3 λαμβάνει χώρα σε έναν λαβυρινθώδες οικοσύστημα το οποίο εξερευνάτε μέσα από την απομνημόνευση και τις παρακάμψεις των περιοχών. Δεν υπάρχουν objective markers, minimaps και άλλα τέτοια κόλπα για να περιηγηθείτε στον κόσμο του παιχνιδιού. 
Μοναδικό σας εφόδιο είναι η χρήση μια πυξίδας που βλέπετε στην πάνω πλευρά της οθόνης και μέσω ενός εικονιδίου σε σχήμα νεκροκεφαλής ακολουθείτε την πορεία σας προς το πλησιέστερο boss fight. Το level και art design του παιχνιδιού συνθέτει τον γνώριμο μεταποκαλυπτικό κόσμο της σειράς και σε αρκετά σημεία παραπέμπει ολοφάνερα στο στιλ του πρώτου Darksiders. Η βλάστηση κυριαρχεί παντού, με τα απομεινάρια του ανθρώπινου πολιτισμού όπως κτίρια και ουρανοξύστες μετά βίας να στέκονται όρθια. Ακολούθως περιπλανιέστε σε υπόγειες στοές που οδηγούν σε νεκρικούς σταθμούς μετρό, σκοτεινά σπήλαια με την λάμψη μερικών φωτεινών σταλακτιτών να φέγγουν διακριτικά και σε αποβάθρες λιμανιών που έχουν κατακλυστεί από βαλτοτόπια. Η περιπέτεια της Fury σας οδηγεί επίσης σε δαιμονικούς κόσμους, κατακόμβες, υποθαλλάσιες ζώνες όπου εξερευνάτε βυθισμένους ναούς και σε ερήμους όπου οι δυνάμεις της Κόλασης έχουν στήσει μονάδες γεωτρήσεων.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου