SoulCalibur 6 Review ευτυχώς...

Αυτή τη φορά η ιστορία παίζει σημαντικό ρόλο στο παιχνίδι. Υπάρχουν δύο διαφορετικά modes που σχετίζονται με την πλοκή και τον μύθο της σειράς, τα οποία είναι μάλιστα και αρκετά διαφορετικά μεταξύ τους. Εν γένει, είναι θετικό που υπάρχουν δύο διαφορετικές επιλογές και προσφέρουν αρκετό περιεχόμενο για offline single-player διασκέδαση. Η πρώτη επιλογή, Libra of Souls, σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τον δικό σας χαρακτήρα και να παίξετε την ιστορία του. Το gameplay εδώ είναι μια μίξη strateg και role-playing με μάχες στο ενδιάμεσο. Υπάρχουν κύριες και δευτερεύουσες αποστολές για να κυλάει η ιστορία και η ενασχόλησή σας με το mode αυτό, που έχει χορταστική διάρκεια. Η πλοκή ξετυλίγεται μέσω κειμένου κατά κύριο λόγο, όπως σε ένα 'εργο τύπου light novel. Υπάρχουν τα πορτρέτα των χαρακτήρων, ένα σκηνικό και διάλογος.
Πρέπει να είστε προετοιμασμένος για αρκετό από το συγκεκριμένο είδος παρουσίασης γενικά στο παιχνίδι. Ωστόσο, παρότι λίγο μονότονο, καταφέρνει να τραβά το ενδιαφέρον και να χτίζει επαρκώς τον κόσμο και τη μυθολογία. Οι μάχες που όντως παίζετε και νιώθετε ότι κάτι κάνετε (πέρα από point-and-click και ψευτοστρατηγικές επιλογές αναβαθμίσεων και διανομή πόντων, επιλογή όπλων και άλλα μεταξύ των στερεότυπων RPG στοιχείων), είναι λίγες και πολλές φορές βαρετές. Υπάρχουν επιλογές που κατευθύνουν τον χαρακτήρα σας προς το καλό ή το κακό, μα οι συνέπειες στην ευρύτερη ιστορία είναι μηδαμινές, όπως θα ήταν φυσικό. Είναι ένα διασκεδαστικό mode για ένα πέρασμα, όμως δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να ασχοληθείτε ξανά μαζί του. Η δεύτερη επιλογή, το Soul Chronicles, είναι αυτό που βλέπουμε συχνά σαν story mode σε παιχνίδια ξύλου. Μια αναδρομή της ιστορίας και έπειτα η ιστορία μέσω μαχών για τον κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Προσφέρονται αρκετές πληροφορίες και είναι μια καλά γραμμένη προσέγγιση στην ιστορία, ειδικά από την πλευρά των νέων χαρακτήρων. Πάλι κυριαρχεί το κείμενο, αλλά η διάρκεια αυτού του mode είναι μικρότερη. Επίσης, μπορείτε να παίξετε την ιστορία του καθενός με όποια σειρά θέλετε. Το πρόβλημα είναι ότι οι μάχες καταντούν πολλές φορές βαρετές και κουραστικές.
Ευτυχώς μπορείτε να έχετε στα χέρια σας όλους τους χαρακτήρες του παιχνιδιού, οπότε δεν υπάρχει η μονοτονία του Libra of Souls. Από κει και πέρα, υπάρχουν τα αναμενόμενα versus, για να παίξετε εναντίον της AI ή με κάποιον φίλο, arcade, μια σειρά από μάχες αυξανόμενης δυσκολίας, και training, για να εξασκηθείτε με δικές σας παραμέτρους. Υπάρχει ένα tutorial που βρίσκεται μέσα στο Libra of Souls, το οποίο δεν κάνει και την καλύτερη δουλειά, αλλά μαθαίνει τα βασικά. Ακόμη, μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας χαρακτήρες ή να αλλάξετε εμφάνιση στους ήδη υπάρχοντες στο creation mode.
Οι επιλογές που προσφέρονται είναι αρκετές για να σας κρατήσουν απασχολημένους για αρκετές ώρες, αλλά φαίνονται κάπως περιορισμένες μετά από λίγη ενασχόληση. Τουλάχιστον μπορείτε να αφήσετε την φαντασία σας ελεύθερη και να φτιάξετε σχεδόν ότι θέλετε. Φυσικά, μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας με την κοινότητα του παιχνιδιού. Στο online, οι επιλογές δεν είναι πολλές. Υπάρχουν τα ranked, casual match (με αρκετές επιλογές στις παραμέτρους που μπορείτε να θέσετε για να έχετε την μάχη που ψάχνετε) και η προβολή των rankings και replay μαχών. Συνήθως, όλα κυλάνε σωστά χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα. Δεν μπορώ να πω ότι δεν συνάντησα προβλήματα στο matchmaking και στο netcode, αλλά γενικώς τα πράγματα είναι ΟΚ και σίγουρα κάτι που εύκολα βελτιώνεται.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου