Strange Brigade Review

Με μια παρουσίαση που παραπέμπει σε ασπρόμαυρη ταινία περασμένων δεκαετιών βλέπετε μια περίεργη ομάδα τεσσάρων πρακτόρων της Βρετανικής Αυτοκρατορίας, που ειδικεύονται στο να αντιμετωπίζουν αρχαίες σατανικές απειλές. Η νέα απειλή είναι η Seteki, μια αδίστακτη Αιγύπτια Βασίλισσα η οποία ελευθερώθηκε μετά από χιλιάδες χρόνια και έχει σκοπό να σκλαβώσει τον κόσμο. Οι ατρόμητοι ήρωες ρίχνονται στην μάχη με σκοπό να σταματήσουν τη Seteki, κάτι που, καλά καταλάβατε, μόνο αυτοί μπορούν να κάνουν. Γρήγορα γίνεται αντιληπτό ότι το σενάριο του Strange Brigade όχι μόνο δεν προσπαθεί να ξεχωρίσει, αλλά βουτάει άφοβα στα κλισέ και τις βαρυσήμαντες δηλώσεις των ηρώων που δεν έχουν καμία αίσθηση του φόβου. Αυτό είναι εμφανέστατο και από τον αφηγητή που σας συνοδεύει κατά την διάρκεια της περιπέτειας και με το φλεγματικό αγγλικό του χιούμορ φροντίζει να σας θυμίζει ότι δεν χρειάζεται να περιμένετε κάτι συναρπαστικό από την ιστορία. Αντίθετα, μπορείτε να γελάσετε με τον τρόπο που ο αφηγητής αστειεύεται με το προβλεπόμενο και χιλιοειπωμένο σενάριο του τίτλου. Με το παιχνίδι να μην παίρνει ιδιαίτερα στα σοβαρά τον εαυτό του, λοιπόν, μπορείτε να αφοσιωθείτε πλήρως στην δράση.
Διαλέγοντας τον χαρακτήρα της προτίμησής σας ρίχνεστε στην μάχη εναντίον δαιμόνων και απέθαντων πολεμιστών που υπηρετούν τη Βασίλισσα και ορμάνε να σας κομματιάσουν. Έχετε δύο όπλα στην διάθεσή σας για να ξεπαστρέψετε τους εχθρούς, ένα πιστόλι και ένα πιο βαρύ όπλο όπως μια καραμπίνα ή ένα αυτόματο, ενώ μπορείτε να χρησιμοποιείτε και χειροβομβίδες ή άλλα εκρηκτικά. Κάθε χαρακτήρας έχει και μια ξεχωριστή επίθεση, με τη χρήση της οποίας μπορείτε να προκαλέσετε μαζική ζημιά σε πολλούς εχθρούς μαζί. Μέσω ενός μενταγιόν που φορτίζετε με μπλε σφαιρίδια που αφήνουν όσοι σκοτώνετε, κάνετε χρήση της ειδικής σας επίθεσης που σας βγάζει ασπροπρόσωπους όταν στριμώχνεστε και θέλετε να απαλλαγείτε άμεσα από τους διώκτες σας. Υπάρχει φυσικά και η απαραίτητη κίνηση αποφυγής, με τη χρήση της οποίας απομακρύνεστε όταν πάνε να σας περικυκλώσουν και αποφεύγετε χτυπήματα.
Αν και ομάδα, οι χαρακτήρες διαφέρουν αισθητά μεταξύ τους.
Κερδίζοντας χρυσό από τις περιπέτειές σας επενδύετε σε νέα πιο δυνατά όπλα. Πιο ισχυρά όπλα περιορισμένων πυρομαχικών αγοράζετε και την ώρα του παιχνιδιού καταβάλλοντας το απαραίτητο χρηματικό ποσό σε μπαούλα που βρίσκετε στον χάρτη. Η αγορά από το μπαούλο θυμίζει τo zombies mode των Call of Duty, αφού είναι εντελώς τυχαίο το τί όπλο σας τυχαίνει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι σας χρησιμεύει η δύναμη πυρός του. Λόγος ανησυχίας μην μείνετε από πυρομαχικά πάντως δεν υπάρχει, αφού βρίσκονται σε αφθονία στον χάρτη και συχνά βρίσκετε και πυρομαχικά από όσους εκτελείτε.
Η ποικιλία των εχθρών είναι μεγάλη και συναντάτε νέους εχθρούς όσο προχωράτε. Ότι εφιαλτικό πλάσμα σκέφτεστε όταν ακούτε για Αρχαία Αίγυπτο και πυραμίδες υπάρχει στο παιχνίδι, όπως μούμιες, ζόμπι, σκελετοί, νοσηρές θεότητες και σκοτεινά πνεύματα. Σημαντικός σας σύμμαχος είναι και οι διάφορες παγίδες που βρίσκετε στο χώρο και τις ενεργοποιείτε σκορπώντας όλεθρο στις ορδές που σας κυνηγάνε, όπως φονικοί ανεμιστήρες που πετσοκόβουν, βαρέλια που ανατινάζονται και λόγχες που βγαίνουν από το έδαφος. Επίσης βρίσκετε και φίλτρα που ενισχύουν την μπάρα ζωής σας κρατώντας σας μακριά από τον θάνατο. Η ενέργειά σας αναπληρώνεται μέχρι έναν μικρό βαθμό προκειμένου να παραμένετε όσο περισσότερο γίνεται ζωντανός και η προσοχή σας πρέπει να είναι διπλάσια όσο είστε με λίγη ενέργεια, προσπαθώντας να έχετε τους εχθρούς μπροστά σας όσο τους κερνάνε καυτό μολύβι. Με χρήση των παγίδων του περιβάλλοντος το να ζήσετε όσο περισσότερο γίνεται δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο. Μόνο τα boss που συναντάτε στο τέλος κάθε κεφαλαίου και κάποια mini boss ενδέχεται να σας δυσκολέψουν, αλλά μόλις βρείτε τον κατάλληλο τρόπο να αμύνεστε και να επιτίθεστε στο καθένα δεν συναντάτε σημαντικές δυσκολίες.
Αρχαία Αίγυπτος χωρίς μούμιες δεν γίνεται.

Όταν δεν ασχολείστε με την εξολόθρευση εχθρών, μπορείτε να ασχοληθείτε με τους γρίφους του παιχνιδιού. Οι περισσότεροι γρίφοι είναι προαιρετικοί και δεν χρησιμεύουν για να προχωρήσετε στο παιχνίδι, αλλά για να κερδίσετε επιπλέον χρυσό και πολύτιμα πετράδια για την αναβάθμιση των όπλων σας. Η ουσία των γρίφων είναι να πυροβολήσετε τα κατάλληλα εμφανή σημεία στο χώρο, συνήθως στεκούμενος και στο απαραίτητο σημείο που σας αποκαλύπτει πού πρέπει να ρίξετε. Σε μερικούς γρίφους υπάρχει και χρονικό όριο, ενώ κάποιες πόρτες ανοίγουν πυροβολώντας με τη σωστή σειρά κάποια σύμβολα. Δεν υπάρχει ιδαίτερη ποικιλία στους γρίφους και συνήθως πρέπει να παρατηρήσετε λίγο το περιβάλλον για να βρείτε τη λύση τους. Με την έμφαση να δίνεται στο πιστολίδι, είναι λογικό οι δημιουργοί να μην θέλουν να διακόπτεται η δράση με σπαζοκεφαλιές. Η αίσθηση των επαναλαμβανόμενων γρίφων όμως δεν παύει να αφήνει άσχημη εντύπωση.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου