Η Microsoft ετοιμάζει το επόμενο Xbox One

Ο αμερικανικός κολοσσός φαίνεται πως έχει αφήσει στο παρελθόν το Xbox One X που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2017 και πλέον έχει αφοσιωθεί στον διάδοχό του. Συγκεκριμένα, η εταιρία θέλει να ενισχύσει την ομάδα των μηχανικών της με δύο νέο προσθήκες.
Όπως μπορείτε να δείτε πατώντας εδώ και εδώ αντίστοιχα, στην επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft αναρτήθηκαν δύο ανοιχτές θέσεις εργασίας που αφορούν την ανάπτυξη της επόμενης κονσόλας της. Με την πρώτη θέλει να εμπλουτίσει την ομάδα με έναν Senior Engineer, ο οποίος θα αναλάβει το υποσύστημα μνήμης της κονσόλας. Θα πρέπει να γνωρίζει σχετικά με τις σύγχρονες DRAM υλοποιήσεις, όπως οι DDR3, GDDR5, GDDR6 και άλλες μελλοντικές τεχνολογίες. Είναι πολύ πιθανό πως η αναφορά στην GDDR6 μνήμη δεν είναι τυχαία και ενδέχεται το επόμενο Xbox να αξιοποιεί τη νέα αυτή τεχνολογία όσον αφορά τη προσωρινή του μνήμη. Με τη δεύτερη αγγελία η εταιρία αναζητά έναν Storage Architect για τη νέα της κονσόλα. Ο επιλαχών θα πρέπει να γνωρίζει σχετικά με τις τεχνολογίες των HDDs, SSDs, και βασισμένων σε Flash συστημάτων αποθήκευσης.
Όπως φαίνεται η ανάπτυξη του επόμενου Xbox έχει αρχίσει να παίρνει για τα καλά μπρος. Εντελώς σε θεωρητικό επίπεδο αν υποθέσουμε ότι οι νέες αυτές προσλήψεις σηματοδοτούν το ξεκίνημα της ανάπτυξης του hardware, ενδέχεται να δούμε το επόμενο Xbox ακόμα και μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου