Kirby Star Allies Review

O Kirby είναι κάτι σαν “πειραματόζωο” και “γκρίζα ουσία” για να συμπληρώνει τα κενά ανάμεσα στις μεγάλες κυκλοφορίες της Nintendo. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με το Kirby Star Allies, το πρώτο παιχνίδι Kirby για το Switch. Η ιστορία του Star Allies είναι απλή ακόμα και για τα δεδομένα της ίδιας της σειράς Kirby. Κάποια στιγμή, ένας περίεργος τύπος αποφασίζει να λούσει το σύμπαν με σκοτεινές καρδιές και, όπως είναι λογικό, αυτές οι καρδιές φτάνουν και στο Pop Star όπου υπάρχει η Dream Land και οι κάτοικοί της. 
Κάποιες από αυτές τις καρδιές εξαγριώνουν τους κλασικούς άσπονδους φίλους του Kirby όπως ο King Dedede και ο Meta Knight, αλλά ο Kirby πλέον μπορεί να πετάει καρδούλες και να κάνει φίλους τους περισσότερους εχθρούς που βρίσκονται στην πίστα. Οπότε ο σκοπός σας είναι ο εξής: να σπάσετε τα πάντα και τους πάντες στο πέρασμά σας και να παραμείνετε cute μέχρι αναγούλας, να κάνετε αρκετά εύκολο platforming και στο τέλος κάθε πίστας να παίζετε το κλασικό bonus παιχνίδι με το τραμπολίνο που υπάρχει από το 1993. 
Αλλά ο μηχανισμός με τους φίλους αλλάζει το παιχνίδι αρκετά έτσι ώστε να σας κρατήσει το ενδιαφέρον σε όλη την διάρκεια της περιπέτειας. Ο Kirby μπορεί να έχει μέχρι τρεις άλλους φίλους, ενώ μπορεί και να αντιγράφει δυνατότητες καταπίνοντας εχθρούς. Πέρα όμως από το αυξημένο damage που κάνουν οι εχθροί και την αναπόφευκτη χρήση τους σε εύκολα παζλ κατά την διάρκεια των πιστών, οι φίλοι μπορούν να αλλάζουν τις ιδιότητες των όπλων που χρησιμοποιούν οι ίδιοι αλλά και του Kirby. Για παράδειγμα, αν ο Kirby έχει το sword ability και έχετε κάποιο elemental φιλαράκι, τότε μπορείτε να του δώσετε εντολή να σας δώσει από το στοιχείο του και να το χρησιμοποιήσετε στις επιθέσεις σας, αλλάζοντας ελαφρώς τις επιθέσεις και αποκτώντας νέες κινήσεις. Οι οποίες κινήσεις μπορούν να είναι απλά ένα φλεγόμενο σπαθί ή ένα μπαστούνι με ηλεκτρισμό, αλλά μπορούν να είναι και μια τεράστια ηλεκτρική σκούπα που ρουφάει τους φίλους και τους πετάει σε όλη την οθόνη σκοτώνοντας και διαλύοντας τα πάντα ή μια τεράστια πέτρα curling που παίρνει τα πάντα στο πέρασμά της αφήνοντας πίσω κύματα νερού. 
Μπορείτε επίσης να εκτελέσετε ειδικές κινήσεις με φίλους σε κάποια συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού, όπως να φτιάξετε μια ρόδα που παρασέρνει τα πάντα στο πέρασμά της, μια γέφυρα για να επιλύσετε γρίφους ή ένα τρενάκι για να... παρασύρετε τα πάντα στο πέρασμά σας. Δεν είναι και λίγες φορές που καβαλάτε ένα warp star και το παιχνίδι γίνεται shmup και αλλάζοντας τον φίλο που βρίσκετε μπροστά αλλάζουν και οι βολές σας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου