LEGO WORLDS REVIEW

Το να παίζεις με Lego χωρίς να κινδυνεύεις να πατήσεις κάποιο, ομολογώ πως είναι από μόνο του ένα πολύ ανακουφιστικό προτέρημα. Το να ανακαλύπτεις νέους πλανήτες φτιαγμένους εξ’ ολοκλήρου από Lego, το να μπορείς να χτίσεις και να κατεδαφίσεις το οτιδήποτε καθώς και το να αλληλεπιδράς με ζώα και NPC, όπως φαντάζεστε το κάνει ακόμη πιο ελκυστικό. Είσαι μια ή ένας αστροναύτης και με το διαστημόπλοιο σου πηγαίνεις από πλανήτη σε πλανήτη.
Σε κάθε έναν υπάρχει μια θεματολογία επάνω στην οποία βασίζεται αυτός ο κόσμος. Μπορείς, για παράδειγμα, να βρεθείς σε ένα δάσος, ένα νησί, ένα ηφαίστειο, μια έρημο, ένα κόσμο από γλυκά κ.α. Στο αντίστοιχο μέρος, θα συναντήσεις ταιριαστά ζώα, NPC,είτε φιλικά προς εσένα είτε όχι, και αντικείμενα. Μερικά από τα NPC θα σου ζητήσουν να κάνεις ορισμένα quest και θα σε ανταμείψουν με ένα χρυσό τουβλάκι. Τα quest τα ολοκληρώνεις χρησιμοποιώντας εργαλεία που σε βοηθούν στο χτίσιμο και που αποκτάς σταδιακά στο παιχνίδι.
Υπάρχουν λοιπόν αποστολές που χρειάζονται το εργαλείο που κάνεις copy και paste μια κατασκευή, το εργαλείο βαψίματος, το εργαλείο που συλλέγει αντίγραφα από ζώα, χαρακτήρες και φυτά, το εργαλείο που σου επιτρέπει να αφαιρέσεις ή να προσθέσεις ένα μεγάλο κομμάτι από τουβλάκια ή αποστολές που χρειάζονται απλά μια φωτογραφική μηχανή. Η γκάμα αποστολών δεν είναι υπερβολικά μεγάλη. Χρησιμοποιώντας τα διάφορα εργαλεία, χτίζεις, κατεδαφίζεις, βάφεις ή κάνεις «επικόλληση» έτοιμες κατασκευές και ζώα. Καμιά φορά προστατεύεις κάποια NPC από επιθέσεις ή άλλες φορές βγάζεις φωτογραφία κάποια ζώα. Φέρνοντας εις πέρας τις αποστολές, κερδίζεις είτε αντικείμενα και blueprints, είτε χρυσά τουβλάκια. Τα τελευταία είναι πού χρήσιμα, αφού συλλέγοντας τα, βελτιώνεις το διαστημόπλοιό σου, κερδίζεις νέα εργαλεία και ξεκλειδώνεις μεγαλύτερους κόσμους. Τα τουβλάκια αυτά, εκτός από τα quest, μπορούν να βρεθούν και μέσα από τα διάσπαρτα στον κόσμο σεντούκια που μπορείς να αναζητήσεις και να ανοίξεις, η πρόσβαση στα οποία, αν όχι πάντα, συνήθως δεν είναι και εύκολη, άρα καλείσαι πάλι να χρησιμοποιήσεις εργαλεία. Χωρίς ιστορία και με μια απόλυτη ελευθερία το Lego Worlds προσφέρει αφορμές μέσω των quest, και εργαλεία ή αντικείμενα, που ερεθίζουν την φαντασία. Πρέπει να παραδεχτώ ότι η πρώτη εντύπωση μου με έκανε να το συγκρίνω με το πλέον γνωστό, κυρίως σε μικρότερες ηλικίες, “Minecraft”. Το όλο θέμα της κατασκευής και εξερεύνησης μοιάζει αρκετά, αλλά οι διαφορές είναι μεγάλες και ουσιώδεις. Υπάρχει πληθώρα ζώων και NPC, μεταφορικών μέσων και όπλων, όλα βγαλμένα και ταιριαστά σε θεματολογίες.
Ακόμα και η κατασκευή, στο Lego Worlds γίνεται μέσω εργαλείων που εξοικονομούν χρόνο και προσπάθεια. Τέλος, δεν υπάρχει το κομμάτι της ανάγκης για επιβίωση, καθώς κατά βάση χειρίζεται διαφορετικά το θάνατο. Διαλύεται ο χαρακτήρας και κάνει spawn σχεδόν στο ίδιο σημείο. Σε καμία περίπτωση δεν αγχώθηκα να παραμείνω στη ζωή παρόλο που υπήρχαν πολλοί εχθροί γύρω μου. Παίζοντας λοιπόν περίπου 25-30 ώρες, και έχοντας δει αν όχι τα πάντα, το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος του Lego worlds, ξεχωρίζω καθαρά την νοοτροπία επάνω στην οποία βασίζονται τα δυο παιχνίδια. Οπτικά είναι πολύ ελκυστικό. Εντυπωσιακές κατασκευές και όμορφη ατμόσφαιρα σε κάθε θεματολογία. Τα γραφικά γυαλιστερά, ειδικά σε επιφάνειες κάτω από τον ήλιο, και η χρωματική παλέτα του κάθε κόσμου και θέματος ζωντανή και ταιριαστή με σωστές σκιές. Ηχητικά είναι επίσης πολύ ωραίο, αλλά τίποτε φοβερό.
Εάν και έπαιζα σε κονσόλα, είχα lag ανά κάποια διαστήματα που απέδωσα στα έντονα framedrops όταν χρησιμοποιούσα μέσα για να κινηθώ πιο σύντομα στον κόσμο, κάτι που με ενόχλησε λίγο οπτικά. Τα bugs από την άλλη υπήρχαν, αλλά δεν ήταν έντονα. Για παράδειγμα στα σεντούκια που είχαν τοποθετηθεί πολύ βαθιά στο έδαφος, μετά το άνοιγμα, με πετούσε ψηλά και έβγαινα στην επιφάνεια, κάτι που ούτε μου άρεσε ιδιαίτερα, αλλά και δεν με στεναχώρησε, καθώς θα αργούσα να ανέβω υπό φυσιολογικές συνθήκες, αφού το βάθος των κόσμων είναι αρκετά μεγάλο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου