The Book of Unwritten Tales 2

Αν είστε φανατικοί adventure players και δη των old-school παιχνιδιών του είδους [τύπου Kings’ Quest και τα ανάλογα της Sierra], τότε µπορείτε να τρίβετε ήδη τα χέρια σας από χαρά που σύντοµα θα τερµατίσετε το The Unwritten Tales 2. Μπορείτε µάλιστα να αγνοήσετε το review µας, αφού το συγκεκριµένο παιχνίδι είναι κοµµένο και ραµµένο στα µέτρα του παίκτη που απολαµβάνει το παραδοσιακόpoint-and-click adventure της δεκαετίας ’80 [και µε το ζόρι αρχών του ’90]. Οι υπόλοιποι θα µείνουµε κάπως σαστισµένοι να κοιτάµε αυτό που µας φαίνεται ως ένα µέτριο παιχνίδι, που κανονικά θα έπρεπε να ανήκει στο παρελθόν και µε την τιµή των 35 ευρώ δεν θα αγγίζαµε καν!


Μπορεί να παραδεχόµασταν ότι έχει ένα ενδιαφέρον µουσικό θέµα, ωστόσο οι στατικές οθόνες και το µέτριο animation θα µας ανάγκαζαν να ψάξουµε αλλού. Και σίγουρα το να συζητήσουµε για λύσεις γρίφων µέσα σε ένα τόσο παραµυθένιο περιβάλλον θα µας έκανε να χαµογελάσουµε αµήχανα. Θα µας εξηγούσατε πόσο λογικός γρίφος ήταν να πάρετε σπόρους από το φυτό που βρίσκεται στο µπαλκόνι του παλατιού [...] για να τους χρησιµοποιήσετε κατάλληλα ώστε να παρασύρετε το καναρίνι σας να αλλάξει θέση. Και µόνο στο άκουσµα των λέξεων “καναρίνι” [ή µήπως ήταν παπαγάλος;] και “σπόρων” θα αλλάζαµε κουβέντα. Και το να προσπαθείτε να πείσετε το τζίνι που βγήκε από το λυχνάρι να σας πραγµατοποιήσει µια ευχή ενώ πέφτετε προς το έδαφος από τον ουρανό [!] µόνο παράλογο και old-school θα το χαρακτηρίζαµε.
Οι διάλογοι ανάµεσα στην πριγκίπισσα και τη µητέρα της θα µας φαίνονταν τόσο υπερβολικά πολλοί, κουραστικοί και αδιάφοροι που θα είχαµε ρίξει τρία χασµουρητά πριν περάσει το πεντάλεπτο. Και µετά, είναι κι αυτοί οι µονόλογοι των πρωταγωνιστών για κάθε αντικείµενο που βλέπουν ή αγγίζουν... Μείναµε µε την απορία, πάντως, πώς σε αυτόν τον µεσαιωνικό κόσµο µαγείας έχουν ενηµέρωση για τιςσύγχρονες τηλεοπτικές σειρές ώστε να αναφέρονται σε αυτές µε “έξυπνα” σχόλια.


Στην τεχνική άποψη του παιχνιδιού, δεν περιµέναµε τίποτα περισσότερο, καθώς το The Book of Unwritten Tales 2 κινείται στα συνηθισµένα πλαίσια των point-and-click adventure των τελευταίων 30 ετών: στατικές οθόνες µέσα στις οποίες ο παίκτης καλείται να βρει τη λύση των γρίφων, λίγο scrolling για να πάµε στην επόµενη οθόνη, και µέτριο animation στην κίνηση των χαρακτήρων στον χώρο και πολύ χρώµα, τόσο πολύ χρώµα µερικές φορές που πιστέψαµε ότι βρισκόµαστε σε παιδικό πάρτι...
Οπότε, καταλήγουµε στην εξής συµφωνία: οι adventurers µπορείτε να το απολαύσετε και να το ολοκληρώσετε, κι εµείς οι υπόλοιποι απλά θα το αγνοήσουµε.

Χαρακτηριστικά The Book of Unwritten Tales 2

BAΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΓΡΑΦΙΚΑ 6
ΗΧΟΣ 7,5
GAMEPLAY 7,5
ΑΝΤΟΧΗ 7,5
ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Windows
ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ Linux, Mac OS X
MULTIPLAYER Όχι
ΠΑΡΑΓΩΓΗ Nordic Games
ΑΝΑΠΤΥΞΗ KING Art Games
ΔΙΑΘΕΣΗ Enarxis Dynamic Media [210-9011 900]
ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ Λειτουργικό σύστηµα Windows XP SP3, 2GHz CPU, κάρτα γραφικών µε 512 ΜΒ RAM και PixelSahder 3.0, 2GB RAM, 13GB ελεύθερα στον σκληρό δίσκο, κάρτα ήχου συµβατή µε DirectX 9.0c
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου