O Arno συναντά την Lara Crof

Το Assassin's Creed Unity μας απασχόλησε το περασμένο φθινόπωρο για διάφορους λόγους. Ένας από από αυτούς είναι ότι αποτελεί το νέο κεφάλαιο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης σειράς που έχει βρει απήχηση σε εκατομμύρια gamers ανά την υφήλιο. Η Ubisoft βέβαια είναι δεδομένο ότι ακολουθεί μια λογική copy-paste τα τελευταία χρόνια αλλάζοντας απλά το σεναριακό υπόβαθρο και κρατώντας αναλλοίωτους τους βασικούς gameplay μηχανισμούς της σειράς. Παρόλα αυτά, κανείς δεν μπορεί να την κατηγορήσει από την στιγμή που το "προϊόν" της συνεχίζει να πουλά με σταθερό ρυθμό. Εντούτοις, η περίπτωση του Unity ήταν ιδιάζουσα, καθώς για πρώτη φορά η γαλλική εταιρεία μας παρουσίασε ένα μισοτελειωμένο game με δεκάδες bugs, αδικαιολόγητες πτώσεις του frame rate και κάκιστο optimization στα PC.

Τα παραπάνω προβλήματα προκάλεσαν μια γενική κατακραυγή και το γεγονός ότι η Ubisoft έθεσε ένα απαράδεκτο embargo στους reviewers (τα reviews θα έπρεπε να δημοσιευτούν μετά την κυκλοφορία του παιχνιδιού) ήταν μια ατράνταχτη απόδειξη της ενοχής της. Κατόπιν αυτού, η δωρεάν διάθεση του Dead Kings DLC έρχεται για να... χρυσώσει το χάπι και να κατευνάσει τα πνεύματα. Θυμίζουμε εδώ ότι λόγω του προβληματικού launch του Assassin's Creed Unity, η Ubisoft πήρε την απόφαση να δωρίσει το πρώτο DLC, αλλά και να αποζημιώσει όσους αγόρασαν το Season Pass του με ένα δωρεάν ψηφιακό τίτλο. Όπως και να έχει το πράγμα πάντως εμείς καλούμαστε να κρίνουμε το Dead Kings από το περιεχόμενό του, το οποίο όπως θα δείτε παρακάτω είναι εξαιρετικά πλούσιο.

Ο Arno σε νέες περιπέτειες
Το σενάριο τοποθετείται χρονικά μετά τα γεγονότα του Assassin's Creed Unity και αποτελεί ουσιαστικά το 13ο κεφάλαιό του ή το 13ο Memory Sequence αν προτιμάτε. Η βασική σας αποστολή είναι να βρείτε ένα αντικείμενο για λογαριασμό του Μαρκήσιου Ντε Σαντ, το οποίο βρίσκεται στις κατακόμβες του Saint-Denis. Για εγκυκλοπαιδικούς λόγους να αναφέρουμε ότι η συγκεκριμένη πόλη ονομάζονταν Franciade την εποχή της Γαλλικής επανάστασης και με αυτή την ονομασία την συναντάμε και στο Dead Kings DLC.

Η αλήθεια είναι πως η ιστορία του Dead Kings δεν έχει την απαραίτητη συνοχή, καθώς οι αρκετοί από τους συμμάχους σας είναι πλέον εχθροί σας χωρίς κάποιον προφανή λόγο. Συν τις άλλοις, η εισαγωγή ενός υπερφυσικού στοιχείου στο όλο concept μπερδεύει ακόμη περισσότερο τα πράγματα. Δυστυχώς δεν μπορούμε να μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες χωρίς να σας δώσουμε spoilers. Το τελικό συμπέρασμα είναι πάντως ότι το σενάριο χωλαίνει σε αρκετούς τομείς.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου