2014 Review: Τα Top 5 της χρονιάς

Το 2014 δίχως αμφιβολία είναι μια χρονιά που έκλεισε με θετικό πρόσημο για το gaming, έστω κι αν η Lizard Squad μας τα "χάλασε" λίγο τα Χριστούγεννα με τηνDDoS attack σε PSN και Xbox Live. H επίσημη κυκλοφορία του Xbox One στην χώρα μας ήταν επίσης ένα πολύ σημαντικό γεγονός, καθώς πλέον μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μπει για τα καλά στην όγδοη γενιά οικιακών κονσολών. Τα νέα από των χώρο του hardware όμως δεν περιορίζονται στο ελληνικό λανσάρισμα του Xbox One, καθώς η Sony κυκλοφόρησε το PlayStation TV, ενώ η Nintendo δήλωσε ότι ετοιμάζει νέα κονσόλα και παράλληλα ετοιμάζει ένα νέο μοντέλο του 3DS.
Περνώντας τώρα στους τίτλους της περσινής χρονιάς, το πρώτο -και ίσως το μόνο- θετικό είναι ότι είδαμε αρκετά νέα ΙP και λιγότερα sequels. Βέβαια τα περισσότερα εξ' αυτών δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν το hype με χαρακτηριστικά παραδείγματα το Destiny, το The Evil Within και το Watch Dogs. Από την άλλη όμως κυκλοφορίες όπως το Titanfall και το Hearthstone απέδειξαν ότι η βιομηχανία των video games δεν έχει στερέψει από ιδέες και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο παραπάνω μεράκι από τους developers. Κακά τα ψέμματα το 2014 μπορεί να χαρακτηριστεί ως η "χρυσή" χρονιά των remasters και το γεγονός αυτός θα πρέπει να μας προβληματίζει. Καλά χρυσά και άγια τα The Last of Us Remastered, Final Fantasy X/X-2 HD, Halo: The Master Chief Collection, Tomb Raider: Definitive Editionαλλά ως επί τω πλείστον δεν έχουν κάτι συνταρακτικό να προσφέρουν.
Ακολουθούν αναλυτικά τα Top 5 των σημαντικότερων ειδήσεων για φέτος, έτσι όπως τις κατέγραψε το GameWorld:
Top 5 Sony Stories
ps4
No5: Σταματά η κυκλοφορία του PSP
To PSP μπορεί να μην κατάφερε να σημειώσει τις πωλήσεις του DS, αλλά απέδειξε πως η Sony μπορούσε να διεκδικήσει με αξιώσεις ένα μεγάλο κομμάτι της πίτας στο φορητό gaming. Και λέμε μπορούσε γιατί μία σειρά από λανθασμένες επιλογές καταδίκασαν και τον απόγονό του το PlayStation Vita. H παύση της κυκλοφορίας του PSP ήταν ως έναν βαθμό αναμενόμενη, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η κονσόλα θα πάψει να ζει στην μνήμη μας.
No4: PlayStation TV
Κατά πολλούς το PlayStation TV δεν είναι παρά ένα... gadget για αυτούς που θέλουν να έχουν στην συλλογή τους κάθε συσκευή που γράφει πάνω της το όνομα της Sony. Επιτρέψτε μας να διαφωνήσουμε, καθώς το PlayStation TV είναι μια κονσόλα που με μόλις 100 ευρώ σας δίνει πρόσβαση σε όλη την βιβλιοθήκη τίτλων του PS Vita και σας επιτρέπει να τους απολαύσετε στην τηλεόραση σας. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε περισσότερες triple A παραγωγές στα πρότυπα του Soul Sacrifice Delta και του Persona 4: Golden.
No3: DDoS attack σε PSN και Xbox Live
Η συγκεκριμένη είδηση προφανώς και δεν αφορά μόνο την Sony, αλλά αποφασίσαμε να την εντάξουμε εδώ για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι για πολλούς είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από την επίθεση του 2011 και ο δεύτερος είναι ότι το Xbox Live επανήλθε μέσα σε μερικές ώρες, ενώ το PSN χρειάστηκε μερικά εικοσιτετράωρα. Μερικά σενάρια ίσως ακουστούν ξένα προς την πλειοψηφία των gamers, αλλά φανταστείτε την θλίψη που προκάλεσε αυτό το γεγονός σε έναν γονιό που με το υστέρημά του αγόρασε ένα PS4 τα Χριστούγεννα στο παιδί του. Είναι καιρός τόσο η Sony, όσο και η Microsoft να αναβαθμίσουν τις δικλείδες ασφαλείας τους και να αποτρέψουν τέτοια φαινόμενα να ξανασυμβούν στο μέλλον.
No2: PS4: 20th Anniversary PS1 έκδοση
Το 2014 η Sony γιόρτασε τα 20 γενέθλια της με την κυκλοφορίας ενός συλλεκτικού PS4. To τελευταίο διατέθηκε σε μόλις 12.300 αντίτυπα κάνοντας πλούσιους όσους βρίσκονταν στην Αγγλία ή στην Αμερική καθώς η μεταπωλητική αξία αυτής της κονσόλας έφτασε στα ύψη. Στις “μικρότερες” χώρες από την άλλη πλευρά η Sony αποφάσισε να διαθέσει... ψίχουλα. Στην χώρα μας για παράδειγμα, οι μόνες επετειακές κονσόλες που ήρθαν διατέθηκαν για την ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων.
No1: Εντυπωσιακές πωλήσεις για το PS4
Είναι γεγονός ότι το PlayStation 4 αν συνεχίσει με αυτό τον ρυθμό θα καταφέρει σε βάθος χρόνου να ξεπεράσει και το PS2. Τον περασμένο Νοέμβριο είχαν πουληθεί συνολικά 13.5 εκατομμύρια PS4, ενώ την στιγμή αυτή οι πωλήσεις έχουν ξεπεράσει τα 18 εκατομμύρια. Εμείς από την πλευρά μας ευχόμαστε στην Sony να τις... εκατοστήσει, αλλά και να δώσει επιτέλους κάποια ποιοτικά exclusives για να κορέσει την δίψα μας!
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου