Wildstar Review για λίγους...

Τα βραβεία που έχουν κερδίσει τα μέλη της Carbine είναι περισσότερα σε αριθμό από το ίδιο το δυναμικό της εταιρείας. Πρώην μέλη της Blizzard που έχουν δουλέψει στο World of Warcraft, developers που έχουν δουλέψει στα Half Life 2, Diablo 2, Starcraft, συνθέτουν ένα δυνατό σύνολο που κάνει την “τροπαιοθήκη” και μόνο να μπορεί από μόνη της να εκτοξεύσει το hype του Wildstar σε δυσθεώρητα ύψη. Είναι εμφανές ότι η έμπειρη ομάδα της Carbine αλλά και η Ncsoft σαν publisher, όλα αυτά τα χρόνια χειρίστηκαν άψογα το marketing και ότι έχει σχέση με την διαφήμιση και προώθηση του τίτλου, κράτησαν τους τόνους χαμηλά και χωρίς τυμπανοκρουσίες και κλισέ του στιλ “WoW killer” έστειλαν στα ράφια των καταστημάτων το Wildstar. Εκεί που λέγαμε ότι το συνδρομητικό μοντέλο στα ΜΜΟRPG μας έχει αφήσει χρόνους, έρχεται (και) το Wildstar μπροστά στα μούτρα μας και μας λέει: “φιλαράκι, μήπως έχεις 15 ευρώ;”
Ο πλανήτης Nexus, κάποτε κατοικείτο από μια εξελιγμένη μορφή ζωής, τους Eldan, που εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς από προσώπου... Nexus. Η πολυπόθητη τεχνολογία και τα μυστικά των Eldan, είναι η αιτία διαμάχης μεταξύ των Dominion, μιας φυλής που δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους Eldan με σκοπό να κατακτήσουν τον γαλαξία και θεωρούν ότι ο πλανήτης Nexus ανήκει στην πολιτισμική κληρονομιά τους, και τους Exile, μια φυλή θύματα της επεκτατικής και ισοπεδωτικής νοοτροπίας των Dominion που μάχονται για την ελευθερία τους.
Η πρώτη επιλογή που πρέπει να κάνετε πριν επιλέξετε χαρακτήρα, κλάση κτλ, είναι να αποφασίσετε σε ποιο server θα παίξετε. Οι επιλογές είναι λίγο πολύ ίδιες όπως σε όλα τα ΜΜΟ, με διαχωρισμό pvp από pve και στους pve servers να υπάρχουν και επιλογές για role playing. Το role playing στοιχείο ενισχύεται περισσότερο, δίνοντας σας την δυνατότητα από την αρχή του παιχνιδιού να επιλέξετε μια από τις δύο παρατάξεις, τους Dominion, μια σκληροτράχηλη πολεμική αυτοκρατορία, και τους Exile, μια παράταξη μισθοφόρων και επαναστατών που προσπαθεί να βρει ένα νέο σπίτι στον πολυπόθητο πλανήτη Nexus. Η παράταξη των Exile διαθέτει τέσσερις φυλές: τους human που είναι γνωστά άπληστα πλάσματα που βρέθηκαν και αυτοί κάποια στιγμή στο στόχαστρο των Dominion, τους aurin που είναι άγρια μικρόσωμα πλάσματα του δάσους, τους granok που είναι υπερμεγέθη θορυβώδη πλάσματα γνωστά για την αντοχή τους στην κατανάλωση αλκοόλ, και τέλος τους mordesh που είναι επιστήμονες και αλχημιστές και ήρθαν στον πλανήτη Nexus πιστεύοντας ότι θα βρουν θεραπεία για μια εκ γενετής αρρώστια.
Ο θηριώδης mechari των Dominion.
Ο θηριώδης mechari των Dominion.
Στους Dominion θα βρείτε τους gassian που είναι ευφυείς άνθρωποι οι οποίοι επιλέχτηκαν χρόνια πριν από τους Eldan, τους draken που είναι κερατόμορφα αιμοδιψή πλάσματα, τους chua που είναι λαγόμορφα(!) πλάσματα που με την ανεπτυγμένη ευφυΐα τους ανακαλύπτουν και κατασκευάζουν νέα όπλα, και τέλος τους mechari που είναι μηχανικά όντα δημιουργημένα από τους Eldan. Σε κάθε παράταξη είναι διαθέσιμες έξι κλάσεις: warrior (ωμή δύναμη και θανάσιμα όπλα είναι η λύση για κάθε πρόβλημα), engineer (με μπόλικα gadgets και βαρύ οπλισμό), esper (άρχοντας της παραπλάνησης, μπορεί κυριολεκτικά να παίξει με το μυαλό των αντιπάλων), medic (o από μηχανής θεός κατά την διάρκεια της μάχης), stalker (με stealth τεχνολογία αλλά και αρκετή βαρβαρότητα στις επίθεσεις που τον κάνουν μια πολεμική μηχανή), και spellslinger (όπλα και μαγεία συγκαταλέγονται στο ρεπερτόριο του).
Ένα ξεχωριστό κομμάτι της δημιουργίας χαρακτήρα και κατ' επέκταση του gameplay, είναι αυτό της επιλογής του path. Τα τέσσερα διαθέσιμα paths -soldier, settler, scientist και explorer- προσφέρουν μια ξεχωριστή πινελιά στον χαρακτήρα σας και για άλλη μια φορά τονίζω ότι ενισχύουν τον όρο ''role playing''. Αν επιλέξετε το path του explorer είναι διαθέσιμες για εσάς νέες αποστολές που σκοπό έχουν να εξερευνήσετε τον κόσμο του παιχνιδιού με αποτέλεσμα αυτό να σας οδηγήσει σε μυστικά δωμάτια και περάσματα, jumping puzzles κτλ. To path του soldier δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις για το τί μπορείτε να βρείτε στον δρόμο σας αν το επιλέξετε. Το path του scientist σας οδηγεί στο να μάθετε όλα τα μυστικά του πλανήτη Nexus και όχι μόνο, βρίσκοντας και το τελευταίο κομμάτι του παζλ για να έχετε μια πλήρη εικόνα όσον αφορά το lore του Wildstar. Τέλος το path του settler είναι αρκετά κοινωνικό και συνεισφέρει όχι μόνο στον κόσμο του παιχνιδιού αλλά και σε άλλους παίκτες, κατασκευάζοντας διάφορα κτίσματα που προσφέρουν ολιγόλεπτα buffs σε όποιον τα χρησιμοποιήσει.

Οι αποστολές που είναι διαθέσιμες για κάθε path έχουν τεράστια ποικιλία. Το leveling για κάθε path είναι ανεξάρτητο από αυτό του χαρακτήρα σας και παρόλο που γίνεται με αρκετά πιο αργούς ρυθμούς αξίζει να ασχοληθείτε για όλα τα έξτρα “καλούδια” που προσφέρει. Εκ πρώτης όψεως οι classes φαίνονται να είναι τα κλασικά builds που υπάρχουν σε όλα τα ΜΜΟ όπως tank, dps και healer. Όμως, μετά ομολογουμένως από αρκετές ώρες παιχνιδιού, έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε όχι μόνο ικανότητες αλλά και ρόλους μέσα από το abilities/skills tree και να προσαρμόσετε τις ικανότητές σας “χτίζοντας” διαφορετικούς χαρακτήρες. Ο spellslinger μπορεί όχι μόνο να είναι μια πολεμική μηχανή με πολύ damage αλλά να έχει και ρόλο healer. Η ίδια λογική ισχύει για όλες τις κλάσεις. Μια επιλογή σαν και αυτή βοηθάει αρκετά στο να προσαρμόζετε τον χαρακτήρα σας ανάλογα με το αν θέλετε να ασχοληθείτε με pvp ή pve.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου