Rogue Legacy Review

To Rogue Legacy βγήκε αθόρυβα πριν από περίπου ένα χρόνο στο PC και ήταν μία από τις ευχάριστες indie εκπλήξεις της περασμένης χρονιάς. Το παιχνίδι της Cellar Door Games κατάφερε να συνδυάσει επιτυχημένα διαφορετικά είδη gameplay σε ένα νοσταλγικό 16-bit περιτύλιγμα και έλαβε θετικές κριτικές. Το Rogue Legacy τώρα έρχεται στα PS4, PS3 και PS Vita (με υποστήριξη cross-buy και cross-save) και για άλλη μια φορά δικαιώνει όσους ασχοληθούν πραγματικά μαζί του.
Το Rogue Legacy ανήκει στην κατηγορία των roguelike παιχνιδιών, με πιο γνωστούς εκπροσώπους τα Don’t Starve, The Binding of Isaac και Spelunky, ενώ έχει αρκετές επιρροές και από 2D platform παιχνίδια. Επί της ουσίας κεντρικό σενάριο στο παιχνίδι δεν υπάρχει και η ιστορία βασίζεται στις προσπάθειες ηρώων διαφορετικών γενεών να εξερευνήσουν τα μυστικά του κάστρου Hamson. Πάνω σε αυτήν την ιδέα ακριβώς πατάει και το gameplay του παιχνιδιού αφού στη διάρκεια της περιπέτειας παίζετε με τους απογόνους του αρχικού ήρωα!
Αρχικά διαλέγετε τον ήρωά σας μέσα από τρεις διαθέσιμες επιλογές που ανήκουν σε διαφορετικές classes, δηλαδή ένας ειναι paladin, άλλος mage κλπ. Προσπαθώντας να σκοτώσετε τα τέρατα του κάστρου είναι αυτονόητο ότι πολύ σύντομα θα πεθάνετε. Ο θάνατος του ήρωά σας είναι μόνιμος και στην αρχική οθόνη πρέπει να διαλέξετε έναν από τους τρεις απογόνους του για να ξεκινήσετε να παίζετε από την αρχή στο ίδιο κάστρο, το οποίο όμως έχει αναδιαμορφωθεί. Αν χάσετε πάλι, διαλέγετε έναν από τους απογόνους του τελευταίου ήρωά σας και πρέπει να ξεκινήσετε από την αρχή σε ένα κάστρο πλήρως αλλαγμένο ξανά! Τα πράγματα, αν και αρχικά φαίνονται ιδιαίτερα βάναυσα, στην πορεία γίνονται σχετικά ομαλά καθώς κανένας θάνατος δεν πάει χαμένος.
Καρφιά, ζόμπι και... ο θάνατος είναι κοντά.
Καρφιά, ζόμπι και... ο θάνατος είναι κοντά.
Συγκεκριμένα, με τον κάθε σας ήρωα συλλέγετε νομίσματα με τα οποία μπορείτε είτε να αγοράζετε εξοπλισμό, είτε να αναβαθμίζετε τις ικανότητές σας, όπως τη δύναμη των χτυπημάτων, την μπάρα υγείας, την ζημιά που κάνουν οι μαγικές επιθέσεις κλπ. Επιπλέον, με την εξαργύρωση σεβαστού ποσού νομισμάτων μπορείτε να ξεκλειδώνετε και πιο ισχυρές classes όπως lich, shinoby και άλλες, ή ακόμα και να αναβαθμίζετε τις υπάρχουσες classes. Όλες οι αγορές σας, είτε πρόκειται για εξοπλισμό, είτε για αναβάθμιση ικανοτήτων, δεν χάνονται με τον θάνατο κάθε ήρωα και αποτελούν επί της ουσίας παρακαταθήκη για τους επόμενους ήρωες. Πέρα από την συλλογή χρυσών νομισμάτων, σκοτώνοντας εχθρούς ανεβαίνετε level τα οποία επίσης μεταβιβάζονται από τον κάθε νεκρό ήρωα στον απόγονό του. Επίσης, δίνοντας το 60% του χρυσού που μαζεύετε, μπορείτε να παίξετε στο κάστρο χωρίς αυτό να έχει αλλάξει σε σχέση με την προηγούμενη φορά, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα χρησιμοποιώντας και τις πύλες τηλεμεταφοράς που υπάρχουν διάσπαρτες στο κάστρο να βρίσκεστε στο σημείο όπου είσασταν με τον προηγούμενο ήρωα. Τέλος, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό μπορείτε να μειώσετε το ποσό που δίνετε στον χάρο, που βρίσκεται μπροστα από την πύλη του κάστρου και μηδενίζει τα χρήματα που έχετε κάθε φορά που εισέρχεστε σε αυτό.

Η σωστή διαχείριση όλων αυτών των δυνατοτήτων που αποκομίζετε από τους διαδοχικούς θανάτους των ηρώων που ελέγχετε σταδιακά, αποτελεί ουσιαστικά την ραχοκοκκαλιά του Rogue Legacy. Αυτό ακριβώς το γεγονός σας εθίζει στο σημείο να παίζετε ξανά και ξανά με κάθε νέο ήρωα, δοκιμάζοντας κάθε φορά διαφορετικές classes, προσπαθώντας να δείτε τον αντίκτυπο που έχει η καινούρια σας πανοπλία και προσπαθώντας μανιασμένοι να βρείτε νομίσματα από τα σεντούκια και τα κουφάρια εχθρών για να μπορέσετε να αναβαθμίσετε τον επόμενο ήρωα! Πέρα από νομίσματα, στην πορεία της περιπέτειας βρίσκετε διάφορα runes τα οποία πρέπει να συλλέξετε για να μπορείτε να αναβαθμίζετε τον εξοπλισμό σας, αλλά και διάφορα άλλα αντικείμενα όπως δαχτυλίδια, οι ιδιότητες των οποίων όμως χάνονται με τον θάνατο του ήρωα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου