TowerFall Ascension Review

Νοσταλγείτε τις εποχές που έρχονταν οι φίλοι σας στο σπίτι και κονταροχτυπιόσασταν σε κάποιο παιχνίδι του ΝΕS; Αναπολείτε τις στιγμές που κερδίζατε και κάνατε τον γύρο του... σαλονιού θριαμβευτές; Αν η απάντηση είναι “ναι”, καλώς ήρθατε στο Towerfall Ascension.
Το TowerFall Ascension είναι η εξελιγμένη έκδοση του TowerFall του Matt Thorson που βγήκε έναν περίπου χρόνο πριν για το Ouya. Πρόκειται για ένα παλαιού τύπου παιχνίδι μονομαχίας μεταξύ των χαρακτήρων, που διαδραματίζεται σε ένα δισδιάστατο περιβάλλον. Από την πρώτη κιόλας εισαγωγική οθόνη το παιχνίδι σας ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Σε αυτό συντελούν κυρίως τα retro γραφικά, τα οποία κυριαρχούν στα αρκετά διαφορετικά σκηνικά των επιπέδων, ενώ και ο ήχος ταιριάζει γάντι με την όλη ιδέα του παιχνιδιού. O συνολικός τεχνικός τομέας μπορεί να έχει διφορούμενα αποτελέσματα, ανάλογα με τα γούστα σας. Αν θέλετε μια εμπειρία που φαντάζει βγαλμένη από τις αρχές της δεκαετίας του 90, θα σας αρέσει. Αλλιώτικα η όλη παρουσίαση θα σας αφήσει αδιάφορους.
Το δυνατό χαρτί του TowerFall Ascension όμως είναι το gameplay και οι πραγματικά πολλές ώρες διασκέδασης που μπορεί να προσφέρει. Το gameplay είναι μεν απλοϊκό, αλλά αρκετά εθιστικό. Η λογική ξεκάθαρη: πρέπει να καταφέρετε να κατατροπώσετε τους εχθρούς σας, πριν το κάνουν αυτοί. Ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται κυρίως με τα περιορισμένα σε αριθμό βέλη που έχετε στη φαρέτρα σας, αλλά και με τα άλματα πάνω στα κεφάλια των αντιπάλων. Τα βέλη τελειώνουν εύκολα και πρέπει να πηγαίνετε να τα ξαναμαζεύετε. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της μονομαχίας παίζουν και τα απανταχού power-ups που εμφανίζονται και σας χαρίζουν ειδικές ικανότητες.
Τρεχάτε ποδαράκια μου να μαζέψουμε τα βέλη!
Τρεχάτε ποδαράκια μου να μαζέψουμε τα βέλη!
Τα διαθέσιμα modes του παιχνιδιού είναι τρία. Στο quest διαλέγετε έναν από τους τέσσερις διαθέσιμους τοξότες και είτε μόνοι σας, είτε με έναν ακόμα παίκτη, περνάτε μία προς μία τις υπάρχουσες πίστες εξοντώνοντας κάθε φορά τους (όχι και πολλούς διαφορετικούς) εχθρούς, η ποικιλία των οποίων έγκειται κυρίως στον τρόπο επίθεσής τους. Δυστυχώς οι τοξότες πλην του σχεδιαστικού τομέα δεν παρουσιάζουν άλλες διαφορές. Στο trials υπάρχουν κάποιες περαιτέρω δοκιμασίες, στις οποίες πρέπει να εξοντώσετε εχθρούς με αντίπαλο το χρονόμετρο. Το single-player μέρος του TowerFall Ascension ουσιαστικά αποτελεί μια γερή προθέρμανση για να μπείτε ζεστοί και έτοιμοι στην μάχη με τους φίλους σας.
Στο versus mode λοιπόν μπαίνετε στην αρένα εσείς και έως τρεις άλλοι παίκτες και ο σκοπός σας είναι να τους αφανίσετε. Να σημειωθεί ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να παίξετε versus με αντίπαλο την ΑΙ, ούτε και εναντίον άλλων παικτών online. Δυστυχώς, για να χαρείτε το πιο διασκεδαστικό στοιχείο του τίτλου, πρέπει να έχετε τις κατάλληλες προϋποθέσεις, δηλαδή παρέα και πολλά χειριστήρια. Η διασκέδαση αυξάνεται εκθετικά όσο περισσότεροι είναι οι παίκτες. Πραγματικά επικρατεί μια τρέλα στην οθόνη, με τους τοξότες να χοροπηδάνε από δω και από κει και να εκτοξεύουν βέλη με στόχο την πολυπόθητη νίκη. Αν παίζετε με παρέα, σίγουρα θα συμπληρώσετε αρκετές ώρες παιχνιδιού πριν αφήσετε τα χειριστήρια. Όπως καταλαβαίνετε, αυτό χαρίζει στο παιχνίδι αντοχή στο χρόνο.

Συνοψίζοντας, το TowerFall Ascension είναι ένας τίτλος που μπορεί να προσφέρει αρκετές ώρες εθιστικής διασκέδασης σε όσους ψάχνουν κάτι για να απολαύσουν με φίλους στον καναπέ. Οι... μοναχικοί όμως καλό είναι να προτιμήσουν κάτι άλλο.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου