Assassin's Creed Liberation HD Review

H είδηση της μεταφοράς του Assassin’s Creed Liberation από το PS Vita στις οικιακές κονσόλες από την αρχή δεν σκόρπισε κύματα ενθουσιασμού. Ο εν λόγω τίτλος είχε αρκετά τεχνικά προβλήματα και σε γενικές γραμμές δεν μπόρεσε να προσφέρει το ποιοτικό gameplay των προγενέστερων παιχνιδιών. Η Ubisoft, πιθανότατα επειδή το Liberation παίχτηκε από λίγους λόγω της περιορισμένης βάσης χρηστών του PS Vita, αποφάσισε να το μεταφέρει στα Xbox 360, PS3 και PC. Δυστυχώς το εγχείρημα αυτό αποδεικνύεται μία κανονικότατη αρπαχτή που αμαυρώνει και πάλι την εικόνα της σειράς μετά το εξαιρετικό Assassin’s Creed 4. To σενάριο του παιχνιδιού σας μεταφέρει ιστορικά και πάλι στην αμερικάνικη επανάσταση, όπου η κεντρική ηρωίδα Aveline, κόρη ενός εύπορου άνδρα και μίας σκλάβας, ψάχνει την αλήθεια για τη μυστηριώδη εξαφάνιση της μητέρας της όταν ακόμη η Aveline ήταν σε πολύ μικρή ηλικία.
Ταυτόχρονα με τον βασικό της σκοπό η ηρωίδα καλείται να απελευθερώσει τους σκλάβους που είναι αντικείμενα εκμετάλλευσης στη Λουιζιάνα και να φέρεο εις πέρας τις αποστολές που της αναθέτει ο μέντοράς της Agate. Η εξέλιξη της ιστορίας, ενώ θεωρητικά δείχνει ενδιαφέρουσα, πρακτικά δεν πετυχαίνει να κρατήσει το ενδιαφέρον, καθώς είναι προβλέψιμη, κάνει μεγάλη κοιλιά μέχρι τα μέσα του παιχνιδιού και διακρίνεται για την ασυνέχειά της. Το παράξενο είναι ότι έχουν προστεθεί επιπλέον αποστολές με σκοπό να συνδέσουν αρτιότερα την ιστορία σε σχέση με την αρχική έκδοση του PS Vita, αλλά τελικά επιτυγχάνεται ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα καθώς κάνετε πράγματα που εν μέρει ξεφεύγουν από τους κύριους στόχους σας. Αντίθετα η Aveline σαν χαρακτήρας είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και δυστυχώς χαντακώνεται από τη ροή της ιστορίας. Η ίδια δείχνει να βρίσκεται εγκλωβισμένη σε δύο κόσμους - από την μία οι ανέσεις που της προσφέρει ο πλούτος του πατέρα της και από την άλλη η εξαθλίωση που χαρακτηρίζει την ταπεινή καταγωγή της μητέρας της. Η αποφασιστηκότητά της, η αίσθηση δικαιοσύνης που την διακατέχει καθώς και το έλεος που δείχνει προς τους εχθρούς της σε αρκετές φάσεις της ιστορίας, είναι βέβαιο ότι θα σας κερδίσουν και θα σας κάνουν να δεθείτε μαζί της.
Η ιστορία απλώνεται σε τρία διαφορετικά μέρη τα οποία επισκέπτεστε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού: τη Λουιζιάνα, τη Νέα Ορλεάνη και το Μεξικό. Ξεχάστε όμως την ευκαιρία να ταξιδεύετε από το ένα μέρος στο άλλο σε έναν ανοιχτό ενιαίο κόσμο, καθώς το Liberation είναι το πιο γραμμικό Assassin’s Creed που έχει βγει μέχρι τώρα. Απλά ολοκληρώνετε τις αποστολές και το παιχνίδι σας κατευθύνει κάθε φορά στο αντίστοιχο μέρος. Ευτυχώς η ποικιλομορφία των περιβάλλοντων σώζει λίγο την κατάσταση, ενώ highlight αποτελούν οι αποστολές στο Μεξικό (όπου σε μερικά σημεία ειδικά στις κατακόμβες θυμίζουν έντονα παλιότερα Tomb Raider), αλλά και η βόλτα σας με κανό στους βαλτότοπους της Λουιζιάνα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου