Warhammer 40K Space Marine 2 review For the Emperor

 


Το Space Marine 2, από όταν ανακοινώθηκε, συνοδευόταν από hype που ξεπερνάει τα στενά όρια των παιχνιδιών που βασίζονται στον κόσμο του Warhammer 40K. Ας δούμε αν είναι αντάξιο ή και καλύτερο από τον πολυαγαπημένο προκάτοχό του.

Το Space Marine 2 είναι action τρίτου προσώπου, με κύριο χαρακτηριστικό τις έντονες μάχες ευρείας κλίμακας και το συνεχές σφυροκόπημα των εχθρών. Ο πρωταγωνιστής Lieutenant Titus ηγείται μιας ομάδας τριών στρατιωτών (μπορείτε να παίζετε και co-op μαζί με άλλους δύο παίκτες) εναντίον των εξωγήινων εισβολέων Tyranids. Στην διάθεση σας βρίσκεται ένα πολύ μεγάλο οπλοστάσιο, με κάθε όπλο να έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά, αλλά και αδυναμίες. Πέρα από τον οπλισμό σας ο Titus έχει και μια ειδική ικανότητα (perk), με την οποία μετατρέπεται για μικρό χρονικό διάστημα σε φονική μηχανή, αναπληρώνοντας ταυτόχρονα και την υγεία του. 

Οι μάχες πραγματικά είναι γεμάτες αδρεναλίνη και πολλές φορές σκηνοθετημένες με τέτοιο τρόπο ώστε να προκαλούν δέος και φόβο. Οι εχθροί σας επιτίθενται μαζικά, αμείλικτα και ορμάνε συνεχώς καταπάνω σας χωρίς σταματημό. Ο συνδυασμός των μακρινών επιθέσεων από ασφάλεια με τις απέλπιδες και αναπόφευκτες συγκρούσεις σώμα-με-σώμα, οδηγεί σε εντυπωσιακές εκτελέσεις βουτηγμένες στο αίμα. Όλα τα περιβάλλοντα και οι πίστες είναι στολισμένα με φαντασία και ποικιλία, ενώ οι αποστολές που αναλαμβάνετε έχουν ενδιαφέρον, συνέχεια και κλιμάκωση. Πάντως, το παιχνίδι δεν αποφεύγει το να γίνεται επαναλαμβανόμενο ορισμένες φορές.

Πέρα από το campaign, υπάρχουν άλλα δύο κεντρικά modes που προσφέρουν νέες προκλήσεις και επιμηκύνουν σημαντικά την ενασχόλησή σας με το παιχνίδι. Το Operations είναι ειδικές αποστολές που συμβαίνουν παράλληλα με το campaign και παρουσιάζουν διαφορετικές πτυχές της ιστορίας. Πριν ξεκινήσει κάθε αποστολή, μπορείτε να επιλέξετε τον τύπο του πολεμιστή σας από έξι συνολικά (assault, bulwark, heavy, sniper, tactical, vanguard), με κάθε τύπο να έχει ξεχωριστές δυνάμεις, προσφέροντας ταυτόχρονα διάφορα bonus και στην ομάδα σας. Οι αποστολές παίζονται είτε solo, είτε σε συνεργασία με φίλους. Ολοκληρώνοντας κάθε αποστολή κερδίζετε πόντους εμπειρίας, ξεκλειδώνετε νέες δυνατότητες στα όπλα και μοναδικά perks που αναβαθμίζουν τις ικανότητές σας. Το άλλο mode είναι το Eternal War, το οποίο ουσιαστικά είναι το PvP multiplayer του τίτλου με διάφορους τύπους μάχης όπως κατάληψη και διατήρηση εδάφους ή κλασική σφαγή μεταξύ των παικτών.

Οι πίστες αποτυπώνουν εντυπωσιακά ένα φουτουριστικό πεδίο μάχης, μια ζωντανή οδύσσεια του διαστήματος. Κατεστραμμένες πόλεις, υπόγειες βάσεις-ορυχεία, βαλτώδεις ζούγκλες, μεγαλοπρεπείς ναοί και διάφορα άλλα περιβάλλοντα που είναι πραγματικά χάρμα οφθαλμών. Η ατμόσφαιρα και η σταδιακή απορρόφησή σας στον κόσμο του παιχνιδιού είναι κάτι μοναδικό. Μουντοί ουρανοί με αναλαμπές φωτός από ένα ήλιο που τον σκοτεινιάζουν τα καυσαέρια βαριάς βιομηχανίας, συνεχόμενα πυρά προς κάθε κατεύθυνση λάμπουν στο βάθος, μιλιούνια εχθρών προελαύνουν και πετάνε σε σχηματισμούς σαν ιπτάμενα σμήνη θανάτου προς το μέρος σας, με τέτοια αρμονία και λεπτομέρεια που νομίζετε ότι θα πεταχτούν από την οθόνη σας. Ο ηχητικός τομέας επίσης συνοδεύει με την ανάλογη δυναμική την δράση, απογειώνοντας ακόμα περισσότερο το παιχνίδι. Η επική μουσική με ένταση και υψηλούς τόνους στις μάχες είναι το πιο δυνατό, εμψυχωτικό εμβατήριο που θα μπορούσατε να έχετε μαζί σας στον πόλεμο. Οι δυνατές, καθαρές ριπές των όπλων, οι άναρθρες κραυγές πόνου των εχθρών όταν το αλυσοπρίονό σας λιώνει τη σάρκα τους, το λυτρωτικό ξέσπασμα φωτιάς του φλογοβόλου σας, τραντάζουν ευχάριστα τα ακουστικά σας. Τέλος, οι ερμηνείες των ηθοποιών είναι γεμάτες τεστοστερόνη, πάθος και ηρωισμό, ταιριάζοντας απόλυτα στο κλίμα του παιχνιδιού.

Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου