Τα 20 πιο πολυαναμενόμενα games φέτος

Αυτή την σεζόν οι εταιρίες αποφάσισαν να μας κακομάθουν μιας και μας αραδιάζουν μια σειρά από video games που σίγουρα θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Οι τίτλοι που έρχονται προσεχώς είναι σίγουρα αρκετοί, ίσως αναρίθμητοι, αλλά σήμερα θα σας παρουσιάσουμε μόνο τους 20 πιο πολυαναμενόμενους από αυτούς. Η εκτίμηση για την παρακάτω λίστα είναι καθαρά προσωπική και βασίζεται στα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε ή στις beta εκδόσεις που έχουμε παίξει. Λάβαμε επίσης υπόψη μας τις μέχρι τώρα ημερομηνίες ή περιόδους κυκλοφορίας, πράγμα που σημαίνει ότι ορισμένα από τα παρακάτω games ενδέχεται να μην προλάβουν να κυκλοφορήσουν μέχρι το καλοκαίρι του 2013, είτε λόγω μη ακριβής ημερομηνίας κυκλοφορίας, είτε λόγω καθυστέρησης στο development.
Ακολουθεί το Top 20.
20: Pro Evolution Soccer 2013 (4/10/2012) 
Konami
PC, PS3, Xbox 360, 3DS, PS2, PSP, Wii, iOS
pes2013 Screenshot 003
Η Konami δείχνει φέτος αποφασισμένη να ξορκίσει το φάντασμα του παρελθόντος και να επαναφέρει το Pro Evolution στις παλιές καλές του δόξες. Όσοι παίξατε το demo του PES 2013 θα έχετε πάρει ήδη μια γεύση απ' τα όσα ετοιμάζονται. Το βασικό μειονέκτημα του PES 2012 που ήταν οι...ατζαμήδες τερματοφύλακες, δείχνει να έχει λυθεί.
Πέραν αυτού, η Konami ετοιμάζει αλλαγές στο gameplay, με το manual passing, το ανανεωμένο training και ακόμη πιο ακριβή έλεγχο στις ντρίπλες. Η απόλυτη πρόκληση όμως θα είναι η ανεπτυγμένη αμυντική λειτουργία και το νέο, έκτο επίπεδο δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση, το νέο PES δείχνει καλύτερο του προκατόχου του και η αγωνία των fans ειδικά για φέτος έχει φτάσει στο κατακόρυφο.
19: Metal Gear Rising: Revengeance (19/02/2013)
Platinum Games, Konami
PS3, Xbox 360
metal gear rising
Η ιστορία εξελίσσεται εννιά χρόνια μετά από τα γεγονότα του Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots και πρωταγωνιστής είναι ο Raiden που προσλαμβάνεται από τους PMC για να εκπαιδεύσει τον στρατό. Αλλά εκεί που δεν το περιμένει, του συμβαίνει κάτι απρόσμενο...
Οι ικανότητές του Raiden είναι αξιοσημείωτες, αφού θα μπορεί να αποκρούει επιθέσεις ακόμα και με γυρισμένη την πλάτη και να εκτελεί θανατηφόρα combos. Το παιχνίδι δεν έχει καμία σχέση με τα προηγούμενα της σειρας, αφού θα είναι καθαρά Action με μπόλικες σκηνές δράσης και θα μπορείτε στην κυριολεξία να κόψετε τα πάντα. Αυτό πάει να πει ότι τα μακροσκελή cutscenes που καταντούσαν κουραστικά έχουν κάνει φτερά.
18: Need for Speed: Most Wanted (2/11/2012)
Criterion Games, Electronic Arts
PC, PS3, Xbox 360, iOS, Playstation Vita, Android
most wanted 2012
Τι να πρωτοπεί κανείς για την σειρά Need for Speed. Άπταιστα racing games με διαφορετικές και ενδιαφέρουσες πλοκές. Η Criterion Games, εταιρία πίσω από την σειρά Burnout και το Need for Speed: Hot Pursuit έρχεται να ξαναριζώσει στις καρδίες μας το Most Wanted.
Οι αστυνόμοι τώρα πια θα κουβαλάνε το σήματα από την Fairhaven City (FCPD) και δεν θα σας αφήσουνε σε ησυχία! Τα αμάξια παραμένουνε στις δημοφιλείς κατηγορίες muscle, street racers και exotic και φυσικά θα μπορείτε να τους δώσετε το δικό σας στυλ, αφού η Criterion διατήρησε το σήμα κατατεθέν του Need for Speed, το customization. Τέρμα πια οι αναμονές στα lobby, θα έχετε έτοιμο αγώνα όποτε θελήσετε και θα διαλέγετε εσείς την διαδρομή που θα κάνετε. Μαζέψτε λοιπόν τους φίλους σας και ετοιμαστείτε για τρελό σπινιάρισμα.
17: World of Warcraft: Mists of Pandaria (25/9/2012)
Blizzard Entertainment
PC, Mac
pandaria
Ξέρουμε πλέον ότι το τέταρτο expansion του WoW, το Mists of Pandaria, θα έρθει για να αλλάξει τα πάντα. Ριζικές αλλαγές τόλμησε να κάνει η Blizzard στον τρόπο που θα παίζεται το παιχνίδι κάτι που μας κάνει να περιμένουμε για να δούμε αν έκανε το σωστό βήμα ή αν το παρατράβηξε. Όπως και να έχει, είναι ένα MMORPG που έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα και έχει σημειώσει νούμερα ρεκόρ με τους παίκτες να ξεπερνούν τα 11 εκατομμύρια παγκοσμίως.
Το level cap αυξήθηκε στα 90 από 85 που ήτανε, οπότε με 11 χαρακτήρες θα έχετε πολλή δουλειά. Εκεί που ρίσκαρε η εταιρία είναι στον τρόπο που θα φτιάχνετε τα talents. Από 41 points που κερδίζατε μέχρι τώρα σε κάθε 1-2 levels τώρα θα παίρνετε ένα point κάθε 15 levels. Φυσικά δεν μπορεί να παραλείψει κανείς την νέα φυλή, τα σοφά και συγκρατημένα Pandarens, αλλά και το νέο class, τους Monks, οι οποίοι δίνουνε μια άλλη σημασία στον Kung Fu που ξέρατε μέχρι σήμερα.
16. Gears of War: Judgement (19/3/2013)
Epic Games, People Can Fly, Microsoft
Xbox 360
gears-of-War-Judgment-Cover
Πρόκειται για ένα prequel της σειράς Gears of War που όμως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Πρωταγωνιστές θα είναι οι Damon Baird και Augustus Cole. Ο εν λόγω τίτλος θα επικεντρωθεί πολύ στην καλύτερη παρουσίαση και τον εμπλουτισμό του gameplay με νέα όπλα και classes.
Το multiplayer θα έχει κι αυτό την τιμητική του με περισσότερα modes, ενώ στον τομέα του gameplay θα έχουμε περισσότερα χιουμοριστικά στοιχεία, καθότι στο development θα συμμετέχει αυτή τη φορά και η People Can Fly, θυγατρική της Epic Games και προγραμματιστική εταιρεία του Bulletstorm. Συνεπώς, παρότι δεν πρόκειται για επίσημη συνέχεια, το συγκεκριμένο Action Shooter αποτελεί ενδεδειγμένη αγορά για κάθε κάτοχο Xbox 360.
15: The Elder Scrolls Online ZeniMax Online Studios, Bethesda SoftworksPC, Mac
the elder scrolls online
Φημολογείται εδώ και πολλά χρόνια και τώρα επιτέλους υλοποιείται. Το The Elder Scrolls Online είναι ένα εντελώς διαφορετικό κεφάλαιο στα MMORPG. Δεν αναπτύσσεται από την Bethesda, αλλά από την Zenimax Online, της οποίας πρόεδρος είναι ο Matt Firor, ο οποίος είχε εργαστεί για το MMO Dark Age of Camelot και ένα μέρος του Warhammer Online: Age of Reckoning.
Στο The Elder Scrolls Online κυριαρχούν διαφορετικά συστήματα μάχης και πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να παίξετε. Η ιστορία εξελίσσεται 1.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Skyrim και εσείς ως ένας μαχητής από τα εννέα races και τα τρία factions καλείστε να πολεμήσετε σε ένα open world PvP μακελειό.
Στο UI θα έχετε τις γνωστές μπάρες για health, magicka και stamina, καθώς και περιορισμένα slots για τα skills σας. Θα μπορέσετε να κάνετε δημιουργικά πράγματα με τους φίλους σας, καθωςμια ομάδα από διαφορετικά classes μπορεί να συνδυάσει τα skills της με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι πιο παραγωγικοί στην μάχη. Φυσικά να μην ξεχνάμε ότι παρόλο που είναι παιχνίδι που θα κυριαρχούν οι ομάδες, θα υπάρχει πολύ υλικό για solo game και πολλές περιοχές που θα σας παρακαλάνε για εξερεύνηση.
14: Dead Space 3 (8/02/2013)
Visceral Games, Electronic Arts
PC, PS3, Xbox 360
dead space 3
Είναι δυο μυαλά καλύτερα από ένα; Αυτό φαίνεται να σκέφτηκε η Visceral Games αφού το παιχνίδι-θρίλερ Dead Space 3 δεν θα είναι μοναχικό όπως έχουμε συνηθίσει. Η εν λόγω καινοτομία είναι κάτι φρέσκο και δεν είναι τίποτα άλλο από το co-op mode.

Ο Isaac και η Ellie ανακαλύπτουν τον πλανήτη Tau Volantis και μετά οι δρόμοι τους χωρίζουν. Ως εκ τούτου, ο Isaac αποφασίζει να τη σώσει, μαζί με τον αρχικό στόχο του, να σταματήσει τους Markers. Αυτοί οι δύο θα πρέπει να περάσουνε πολλά μαζί, να πολεμήσουν νέους εχθρούς, τους στρατιώτες Unitologist και να αντιμετωπίσουνε περιβαλλοντικούς κινδύνους, όπως πτώση μηχανημάτων ή ένα γιγαντιαίο τρυπάνι.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί πως το ότι υπάρχει co-op σε ένα παιχνίδι δεν σημαίνει ότι πρέπει να το παίξετε αναγκαστικά κατ' αυτό τον τρόπο. Αφού το τερματίσετε μια φορά, στην συνέχεια ολοκληρώστε το άλλη μία με ένα φίλο, κατά προτίμηση σε υψηλότερη δυσκολία και με βελτιωμένα όπλα.
13: Assassin's Creed III (31/10/2012)Ubisoft Montreal, UbisoftPC, PS3, Xbox 360, Wii U
assassins creed 3
Η θειική δυσωδία της πυρίτιδας κρέμεται σε παχιά, βαριά σύννεφα πάνω από ένα πεδίο μάχης, καθώς ο στρατηγός έχει δώσει ρητή εντολή να μην πυροβολήσουν οι άντρες του μέχρι να δουν τον εχθρό, μια μυστηριώδης φιγούρα εργάζεται σιωπηλά τον δρόμο της μέσα από το χάος. Έτσι ξεκινάει λοιπόν το official trailer του πέμπτου παιχνιδιού της σειράς Assassin's Creed και μας προϊδεάζει για την όχι και τόσο δύσκολη σε μαντεψιά ιστορία.
Τώρα το σενάριο διαδραματίζεται στην Βοστώνη και στη Νέα Υόρκη του 18ου αιώνα, στον Αμερικανικό Εμφύλιο, με τον Connor να τρέχει τόσο άνετα ανάμεσα στα κτήρια και μέσα από διαμερίσματα, όσο και πάνω στα δέντρα. Καινούριο στοιχειό αποτελεί το dive σε κινούμενο κάρο, αλλά και η δολοφονία εχθρού μέσα σε αυτό. Αν και το γενικό theme είναι το Revolution, εγώ πιστεύω ότι μάλλον τα παράλενε γιατί χρειάζονται παραπάνω από τρεις αξιόλογες αλλαγές για να πει κανείς ότι ένα παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό.
12: Resident Evil 6 (2/10/2012)
Capcom
PC, PS3, Xbox 360
resident-evil-6
Το Resident Evil 6 ίσως να μην είναι ένα από τα πιο τρομαχτικά παιχνίδια αλλά σίγουρα μας κρατάει σε αγωνία αφού δεν ξέρουμε τι βρίσκεται στην επόμενη γωνία. Συνεχίζει να είναι ένα παιχνίδι που μπλέκει τον τρόμο, με τα ζόμπι και τον αγώνα για επιβίωση με τα τρομερά γραφικά και τους ωραίους χαρακτήρες.
Εδώ οι παίχτες αναμένεται να έχουνε περισσότερη ελευθερία στην μάχη μιας και θα μπορείτε να κινείστε ενώ πυροβολάτε, κάτι που έχουμε να δούμε από το Resident Evil 4, αφού στο Resident Evil 5 οι εχθροί συμπεριφέρονταν ανάλογα με το πως αντιδρούσατε. Τα J'avo είναι η νέα απειλή που σε αντίθεση με τα ζόμπι, μπορούνε να καταστρώνουν σχέδια το ένα με το άλλο, να κουβαλάνε όπλα και να κάνουνε heal. Α και κρατηθείτε, το νέο Resident Evil θα έχει τέσσερις ώρες cutscenes!
11: Hitman: Absolution (20/11/2012)
IO Interactive, Square Enix
PC, PS3, Xbox 360, Cloud (OnLive)
hitman
Ετοιμαστείτε να υποδεχτείτε άλλο ένα αριστούργημα. Ο Action τίτλος που τόσο περιμέναμε είναι τελικά εδώ. Με το που βλέπουμε το τρέιλερ μας κάνει να αναπολούμε τις μέρες στο PS2 που λιώναμε ώρες, το τερματίζαμε και το ξαναπαίζαμε. Τώρα σε συνδυασμό με καλύτερα γραφικά η IO Interactive θέλει να μας κάνει να πάθουμε την πλάκα μας.
Ο Agent 47 έχοντας χάσει την εμπιστοσύνη του στους ανθρώπους και κυνηγημένος από την αστυνομία θα πάρει τον νόμο στα χέρια του. Από νωρίς στο παιχνίδι αποφασίζει ότι πρέπει να σκοτώσει την πρώην συνεργάτιδά του Diana Burnwood και το κάνει.
Ολοκαίνουριο στοιχείο είναι το instinct mode με το οποίο ο Agent 47 θα μπορεί να προβλέπει την περιπολία, κάτι σαν το sonar vision στο Tom Clancy's Splinter Cell: Conviction. Χαιρόμαστε που και έδω θα μπορέσουμε να σκοτώσουμε τους στόχους και να φαίνεται σαν να πάθανε κάποιο ατύχημα. Λέτε να μπορούμε να τους πάρουμε και τα ρούχα; Θα δείξει.
10: Tomb Raider (5/03/2013)
Crystal Dynamics, Square Enix
PC, PS3, Xbox 360
tomb raider
Μετά από ριζικές αλλαγές στην πρωταγωνίστρια, στην φωνή της και στον τρόπο μεταχείρισής της το Tomb Raider, πιο extreme και ρεαλιστικό από ποτέ, είναι έτοιμο να μας καθηλώσει για υπερβολικά πολλές ώρες gaming. Βλέπουμε την Lara Croft να φεύγει από το στάδιο του τρομαγμένου κοριτσιού και να μετατρέπεται σε μια σκληρή γυναίκα.
Τα γραφικά αναμένεται να είναι καταπληκτικά αλλά ακόμα καλύτερα ο ρεαλισμός είναι αυτός που θα ξεχωρίσει. Νέες τακτικές, αδυσώπητη πρωταγωνίστρια και βαριά ατμόσφαιρα. Γιατί το περιμένουμε; Γιατί θέλουμε να δούμε κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Όπως στο PS1 το πρώτο Tomb Raider μας έκανε και κολλήσαμε γιατί μας έδειξε πρωτοπόρα πράγματα. Έτσι και τώρα, περιμένουμε κάτι διαφορετικό, κάτι πιο ώριμο.
9: Fifa 13 (28/9/2012)
EA Canada, EA Sports
PS3, Xbox 360, Wii U, PC, Mac, Wii, PS2, PS Vita, 3DS, iOS, PSP, Xperia
fifa13 Neuer-580x353
Το μεγαλύτερο σε πωλήσεις ποδοσφαιράκι της αγοράς κάνει σταθερά βήματα προόδου κάθε χρόνο. Ο David Rutter, επικεφαλής του project, έχει το μαγικό ραβδί ώστε να γνωρίζει τους τομείς όπου χρειάζεται ενίσχυση. Έτσι λοιπόν για φέτος, αναμένουμε αναβάθμιση στην Player Impact Engine με ακριβέστερο μοντέλο σύγκρουσης παικτών ακόμα κι όταν δεν έχει κανείς την μπάλα στην κατοχή του, τα Tactical Free Kicks που σας δίνουν πληθώρα κινήσεων κατά την εκτέλεση ενός φάουλ και το Attacking Intelligence που αναβαθμίζει πλήρως την A.I. ώστε να υπάρχει διαρκής κίνηση παικτών ενώ επιτίθεστε.
Στο Career Mode, το οποίο από πέρυσι αναβαθμίστηκε ολοκληρωτικά, θα έχετε από φέτος την ευκαιρία να διαχειριστείτε και εθνικές ομάδες, από τις οποίες θα σας γίνονται προτάσεις ανάλογα με την ικανότητα και την φήμη που έχετε αναπτύξει ως προπονητής. Θα προστεθούν επίσης περισσότερες επιλογές στην αγορά, πώληση και τον δανεισμό παικτών, αλλά και μεγαλύτερη αλληλεπίδραση με τους παίκτες. Το Fifa 13 θα έρθει τον Σεπτέμβρη και ως συνήθως θα αποτελεί έναν από τους τίτλους που πραγματικά αξίζουν τα λεφτά τους. 
8: Call of Duty: Black Ops II (13/11/2012)
Treyarch, Activision, Square Enix
PC, PS3, Xbox 360, Wii U
blackops 2
Φτάσαμε στο αγαπημένο μου παιχνίδι για αυτήν την χρονιά. Το Call of Duty: Black Ops II ήρθε για να μας δείξει ξανά τι πάει να πει zombie survival. Μετά από το επιτυχημένο Black Ops Ι η Treyarch αποφάσισε να μας προσφέρει τα καλύτερα ζόμπι που θα μπορούσε. Το νέο Black Ops λαμβάνει χώρα το 2025 με πρωταγωνιστή τον γιό του Alex Mason, David. Το multiplayer όπως έχουμε πει θα είναι καταπληκτικό με νέα gadgets και καλύτερα όπλα ενώ τα zombies αποκτάνε δικό τους campaign.
Strike Force missions λέγονται οι αποστολές που αν τυχόν πεθάνετε, δεν θα μπορέσετε να κάνετε load σε προηγούμενο checkpoint. Εδώ ο θάνατος είναι θάνατος και επηρεάζει σοβαρά την συνέχεια του παιχνιδιού. Όταν το παιχνίδι τελειώσει, θα σας παρουσιαστούνε όλα τα εναλλακτικά φινάλε.
7: Far Cry 3 (29/11/2012)
Ubisoft Montreal, Ubisoft Massive, Ubisoft Reflections, Ubisoft Shanghai, Ubisoft
PC, PS3, Xbox 360
far cry 3
Το Far Cry 3 μας γυρνάει πίσω σε ένα τροπικό νησί όπως και το πρώτο παιχνίδι της σειράς. Εσείς θα παίξετε ως ο Jason Brody, ένας τουρίστας που βρέθηκε ναυαγός και έχει χάσει τα ίχνη της κοπέλας του. Στον δρόμο του για να την βρει θα συναντήσει πολλούς ασταθείς χαρακτήρες και πολλά εμπόδια, αρκετά για να κάνουν τον καθένα να σταματήσει.
Στο παιχνίδι θα σας σώσει την ζωή κάτι που πάντα ευχόμασταν να γίνει σε όλα τα παιχνίδια. Μιλάω για τον πυροβολισμό ενώ είστε σκυμμένοι χωρίς να σηκώσετε το κεφάλι σας. Επίσης θα κινείστε κρυφά, κάτι που είναι τόσο σημαντικό που έχει μέχρι και ξεχωριστό level. Εκτός από αυτό ο χάρτης θα είναι μέχρι και 10 φορές μεγαλύτερος απ' ότι ήταν στα προηγούμενα παιχνίδια.
6. Halo 4 (6/11/2012)
343 Industries, Microsoft
Xbox 360
halo4 gallery
Μετά το Halo: Reach, το επόμενο επίσημο sequel του αποκλειστικού FPS για το Xbox 360 είναι γεγονός. Ο Master Chief επιστρέφει και μαζί του φέρνει ανανεωμένο gameplay, το οποίο θα βασιστεί περισσότερο στην εξερεύνηση και την αποκάλυψη απόκρυφων στοιχείων.
Η 343 Industries ανέλαβε το βαρύ φορτίο συνέχισης της σειράς αφότου η Bungie διέκοψε την συνεργασία της με την Microsoft και μένει να δούμε αν θα τα καταφέρει. Με πολύ δυνατά γραφικά και αποπνυκτική ατμόσφαιρα, τον Sotaro Tojima του Metal Gear Solid 4 στο ρόλο του audio director και τον Neil Davidge των Massive Attack ως επικεφαλή του soundtrack, το τέταρτο επίσημο μέρος της σειράς Halo εγκυάται κορυφαία δράση, τόσο σε single-player όσο και multiplayer mmode για όποιον κάτοχο Xbox 360 το τιμήσει.
5. God of War: Ascension (12/3/2013)Sony Santa Monica, SonyPS3
god-of-war-ascension-gameplay-demo-kratos-hasnt-lost-his-brutal-touch
Ο Kratos επιστρέφει στο νέο επεισόδιο της σειράς God of War, το οποίο για πρώτη φορά θα διαθέτει ακόμα και multiplayer mode με έως και οκτώ παίκτες. Το ανανεωμένο σύστημα μάχης, τα minigames και οι νέοι γρίφοι υπόσχονται δυνατό gameplay με δράση...δίχως όρια.
Έξι μήνες αφότου ο Kratos σκότωσε την γυναίκα του και το παιδί του, αυτή τη φορά θα προσπαθήσει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του Θεού Άρη και να χρησιμοποιήσει την οργή του προς όφελός του. Τα νέα quick-time events θα είναι πλέον πιο ρεαλιστικά, καθώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τις επιθέσεις σας στο σωστό χρονικό διάστημα, ενώ η God of War III engine επιστρέφει με μερικές μικροβελτιώσεις. Το God of War: Ascension φέρει ένα βαρύ όνομα και εγγυάται σίγουρη αγορά για κάθε fan της σειράς.
4: Dishonored (12/10/2012)
Arkane Studios, Bethesda Softworks
PC, PS3, Xbox 360
dishonored
Η Arkane Studios θα μας κάνει όλους μυστικούς πράκτορες. Παρόλο που ολοένα και περισσότερες εταιρίες προσθέτουν άλλους τρόπους εξόντωσης εκτός από τον ευθύ θάνατο, αυτό το First-Person Action game πρωτοπορεί. Είστε ο Corvo Atano, ο πρώην bodyguard της Empress και φορτώνεστε αδίκως τον φόνο της.
Ο Corvo ως bodyguard είναι αρκετά επιδέξιος με τα όπλα και μπορεί να διαλέξει να σκοτώσει έναν στόχο ή και να μην του ακουμπήσει ούτε μια τρίχα. Aυτό θα είναι στο χέρι σας. Εκτός από τις ικανότητές του Corvo στην εκτέλεση των στόχων, έρχονται και οι μαγικές δυνάμεις να σας κάνουν ανίκητους. Οι παραφυσικές αυτές δυνάμεις αγοράζονται με runes. Το Dark Vision σας επιτρέπει να δείτε τους εχθρούς πίσω από τους τοίχους και το Blink, όπως στο WoW, σας πάει μερικά μέτρα μπροστά. 
3: Watch Dogs (2013)
Ubisoft Montreal, Ubisoft
PC, PS3, Xbox 360
watchdogs
Το νέο ανατρεπτικό action game της Ubisoft που φέρνει τα πάνω κάτω. Η κύρια ψυχολογία στο παιχνίδι αυτό είναι το "Hack the world" αφού βλέπουμε ότι ο πρωταγωνιστής Aiden Pearce μπορεί εύκολα με ένα gadget να αλλάξει τα φανάρια και να προκαλέσει σύγχιση, να κάνει παρεμβολές στις επικοινωνίες και να περάσει απαρατήρητος. Με λίγα λόγια οι developers δημιούργησαν έναν χαρακτήρα που μπορεί να χρησιμοποιήσει καθετί ηλεκτρονικό στην πόλη που βρίσκεται προς όφελός του.
Το Watch Dogs λαμβάνει χώρα στο Chicago όπου βρίσκεται ένας υπερυπολογιστής γνωστός ως CtOS. Εκεί ένας αρκετά ικανός hacker που έχει τον ρόλο του αντί- ήρωα, ο πρωταγωνιστής δηλαδή, θα χρησιμοποιήσει τις ικανότητές του για να εκτελέσει διάφορες αποστολές. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι μια μίξη Splinter Cell και Grand Theft Auto με λίγο Assassins Creed. Δεν είναι κάτι που θα το βαρεθούμε σε μια εβδομάδα, αλλά θα μας κρατήσει καθηλωμένους ακόμα και όταν το τερματίσουμε.
2: Beyond: Two Souls (1o τρίμηνο 2013)
Quantic Dream, Sony
PS3
beyond two souls top20

Το Heavy Rain ήταν το πρώτο μεγάλο project της Quantic Dream, η οποία μετά το Fahrenheit μας απέδειξε ότι το gaming μπορεί να περάσει σε μια άλλη διάσταση και να μας βάλει πραγματικά στον ρόλο του πρωταγωνιστή. Την φετινή Άνοιξη, η γαλλική εταιρεία μας παρουσίασε ένα τρέιλερ που άγγιξε την ψυχή μας, αυτό της Kara, ενός ανθρωπόμορφου ρομπότ. Στην E3 μάθαμε περισσότερες πληροφορίες για τον νέο της τίτλο, το Beyond: Two Souls.
Το παιχνίδι θα κινηθεί στα πρότυπα του Heavy Rain, καθώς θα διαθέτει εντυπωσιακά γραφικά και cutscenes που θα σας βυθίζουν στο σενάριό του. Με το Beyond: Two Souls θα εξετάσετε τι συμβαίνει...μετά τον θάνατο, καθώς θα ελέγξετε την 15χρονη Jodie Holmes. Λίγες πληροφορίες είναι ακόμη γνωστές, το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι για άλλη μια φορά θα ζήσουμε μεγάλες και ξεχωριστές στιγμές, με κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα.
1: The Last of Us (23/10/2012)
Naughty Dog, Sony Computer Entertainment
PlayStation 3
the last ofus
Ένα survival game από την εταιρία που δημιούργησε τις σειρές Uncharted και Jak and Daxter και που κάνει πολλούς να το περιμένουν λόγω των γραφικών του και της ατμόσφαιράς του. Η Ellie είναι ένα δεκατετράχρονο κορίτσι, πολύ σοφό για την ηλικία του και ο Joel ένας σκληροπυρηνικός επιζών. Μαζί θα πρέπει να συνεργαστούν για να επιβιώσουν μετά από μια πανδημία που αποδεκάτισε τον πληθυσμό της γης.
Στο παιχνίδι θα έχετε την δυνατότητα να παίξετε μόνο με τον Joel, ενώ η Ellie θα ελέγχεται από την AI. Δυστυχώς εχθροί θα υπάρχουνε παντού, οι μολυσμένοι από τον ιό θα περιμένουν να σας κατασπαράξουν αλλά και οι άλλοι επιζώντες θα σας δείξουν από την αρχή ότι δεν σας θέλουν στα πόδια τους. Το σύστημα μάχης θα περιλαμβάνει melee επιθέσεις και ranged με όπλα, αλλά παράλληλα θα βασιστεί σε stealth και hit n' run τακτικές. Η ιδέα για το The Last of Us προέκυψε μετά από ένα ντοκιμαντέρ του BBC το οποίο μιλούσε για την μόλυνση ενός μύκητα και πως ένα μυρμήγκι μολυσμένο από αυτό εξελίσσεται και γίνεται τέρα
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου