Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance

To Kingdom Hearts 3D: Dream Drop Distance αποτελεί μια επετειακή δημιουργία, καθώς φέτος η ομώνυμη σειρά κλείνει 10 χρόνια ζωής. Πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά κυκλοφορία της σειράς (αν εξαιρέσουμε τα δύο remakes των Chain of Memories και coded) και την πρώτη για το 3DS, την φορητή κονσόλα της Nintendo. Εδώ λοιπόν έχουμε ουσιαστικά να κάνουμε μ' ένα ακόμα spin-off που έχει ως σκοπό να προετοιμάσει το έδαφος -εισάγοντάς παράλληλα αρκετούς νέους gameplay μηχανισμούς- για το πολυπόθητο Kingdom Hearts 3.
Αφότου η Square Enix εντυπωσιάστηκε με τις δυνατότητες του 3DS (σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις της), όπως ακριβώς και με τo πρόσφατο Final Fantasy XIII-2, επιχειρεί πλέον ν' αναδείξει το στοιχείο της δράσης, αποσύροντας τον RPG χαρακτήρα από το προσκήνιο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το immersion (δηλ. το κατά πόσο βυθίζεστε στον κόσμο του παιχνιδιού) να ελαττώνεται κατακόρυφα. Αναμφισβήτητα η αλλαγή αυτή ίσως ξενίσει κάποιους από τους παλαιότερους fans της σειράς, παρόλα αυτά η απήχηση που έχει γνωρίσει ως τώρα το Kingdom Hearts στο 3DS είναι ικανοποιητική, έχοντάς πουλήσει περισσότερα από 300.000 αντίτυπα στην Ιαπωνία, ενώ ήδη φιγουράρει στην έκτη θέση των UK Charts.
Masters of the Keyblades
Η νέα δημιουργία της Square Enix κινείται σε αυστηρά Action RPG πλαίσια και τα γεγονότα του διαδραματίζονται μετά τον επίλογο του Kingdom Hearts Re: coded. Ο σοφός μάγος Yen Sid υποβάλει τους δύο κεντρικούς πρωταγωνιστές της ιστορίας, τον Sora και τον Riku, σε μια δοκιμασία που ονομάζεται "Mark of Mastery". Οι δύο ήρωες, μέσα από αυτό το τεστ καλούνται ν' αναδείξουν τις αρετές τους και να γίνουν "Keyblade Masters", έτσι ώστε να μπορέσουν να εμποδίσουν στο μέλλον την άφιξη του σκοτεινού άρχοντα Xehanort.
Στόχος σας είναι να "ξυπνήσετε¨ επτά κοιμισμένους κόσμους, ξεκλειδώνοντας τα αντίστοιχα Keyholes με τα Keyblades σας (τα παραδοσιακά κλειδιά-σπαθιά που κρατούν οι πρωταγωνιστές και αποτελούν σήμα κατατεθέν της σειράς). Οι κόσμοι αυτοί μαστίζονται από τα Dream Eaters, πλάσματα τα οποία θα πρέπει ν' αντιμετωπίσετε, αν θέλετε να φέρετε εις πέρας την αποστολή σας. Παράλληλα, αρκετές φορές θα μπλεχτείτε σε νέες περιπέτειες, καθώς θα συναναστραφείτε με διάφορους χαρακτήρες δημοφιλών ιστοριών της Disney, όπως την Παναγιά των Παρισίων, τον Πινόκιο κ.ο.κ.
Για κάποιον που δεν έχει παίξει κάποιον τίτλο της σειράς στο παρελθόν, το σενάριο θα φανεί απόλυτα μπερδεμένο. Υπάρχουν ορισμένα cutscenes, τα επονομαζόμενα "Mementos", τα οποία ξεκλειδώνουν σταδιακά και σας δίνουν ορισμένες πληροφορίες σχετικά με παρελθοντικά γεγονότα, αλλά σε κάθε περίπτωση ένας αρχάριος παίχτης δύσκολα θα μπορέσει ν' ακολουθήσει την ροή της πλοκής. Όσον αφορά τους βετεράνους του Kingdom Hearts, όπως είναι εύκολα αντιληπτό το σενάριο δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας, παρόλα αυτά μετά τις πρώτες 10 ώρες αρχίζει να γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει πολλούς ήδη γνωστούς και αγαπητούς χαρακτήρες της σειράς, που συνδυάζονται επιτυχώς με νέες παρουσίες.
Prologue
Μετά το ομολογουμένως εντυπωσιακό εισαγωγικό cutscene, ακολουθεί το πρώτο boss fight, όπου θα πρέπει να αντιμετωπίσετε την Ursula (η θαλάσσια μάγισσα από την ταινία The Little Mermaid). Η αναμέτρηση συνοδεύεται από το σχετικό Combat Basics Tutorial, που όπως υποδηλώνει και η ονομασία του, έχει σκοπό να σας μυήσει στους βασικούς μηχανισμούς της μάχης, αλλά και του έλεγχου της κάμερας. Κατά τη διάρκεια της παραπάνω μονομαχίας ελέγχετε τον Sora.
Αφού ξεπαστρέψετε την ενοχλητική Ursula, οι Sora και Riku αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν την δοκιμασία "Mark of Mastery". Η είσοδός σας στον πρώτο κόσμο που θα πρέπει να ξυπνήσετε, ο οποίος ονομάζεται Traverse Town, γίνεται δια μέσου ενός νέου minigame, του Dive mode. Σε αυτό πραγματοποιείται μια ελεύθερη πτώση, όπου καλείστε να σκοτώσετε διάφορους εχθρούς, ορμώντας με φόρα κατά πάνω τους, ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να συγκεντρώσετε έναν συγκεκριμένο αριθμό από collectables (απεικονίζονται ως αστέρια). Μετά την πρώτη σας γνωριμία με τους μηχανισμούς του Dive mode, θα βρεθείτε στην κεντρική πλατεία της Traverse Town και κάπου εδώ η περιπέτειά σας ξεκινά.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου