Gears of War 3 beta preview

Το Gears of War είναι ίσως το πληρέστερο Action Shooter για το Xbox 360 και η τρίτη έκδοση της σειράς αναμένεται φέτος με ανυπομονησία. Το GW έπαιξε το multiplayer mode και κατέγραψε τις πρώτες εντυπώσεις.
Τι περιέχει η beta
Καταρχήν η multiplayer beta που παίξαμε έχει διαθέσιμο μόνο ένα από τα online modes της τελικής έκδοσης, το Team Deathmatch (σε 5vs5) καθώς επίσης δύο maps, ένα σε κλειστό κι ένα σε ανοιχτό χώρο. Υπάρχει επίσης επιλογή για Public ή Ranked match, ενώ πριν ξεκινήσει η αναμέτρηση τοποθετείστε τυχαία είτε στους COG είτε στους Locust.
Κάθε παίκτης έχει το level του. Ξεκινάτε λοιπόν με τα πιο απλά όπλα κι έχοντας στη διάθεσή σας να επιλέξετε ανάμεσα σε δύο COG και δύο Locust. Στα όπλα, ξεκινάτε με πιστόλι και δύο βαριά όπλα. Απ’ τη μία ελέγχετε τα Lancer, Hammerburst ή Retro Lancer κι απ’ την άλλη ένα εκ των Sawed-Off Shotgun ή Gnasher. Κάθε όπλο έχει διαφορετικό Range, Damage και φυσικά χρόνο γεμίσματος.
Αργότερα, όσο σκοτώνετε εχθρούς και κερδίζετε ματς με την ομάδα, αποκτάτε experience και ανεβαίνετε levels. Με αυτό τον τρόπο ξεκλειδώνετε επιπλέον όπλα, χαρακτήρες, skins και μετάλλια.
Δράση
Το επίπεδο του multiplayer είναι αρκετά υψηλό. Ειδικά αν έχετε να αντιμετωπίσετε βετεράνους ανώτερων levels, που έχουν γίνει τούμπανα και σας «κόβουν φέτες» με τα όπλα τους, η κατάσταση ενδέχεται να σας δυσκολέψει.
Ο χειρισμός δεν διαφέρει σχεδόν καθόλου από το Gears of War 2. Το τρέξιμο και η κάλυψη είναι για άλλη μια φορά με το κουμπί Α, ενώ αν τρέχετε στην ευθεία τότε ο χαρακτήρας σας στρίβει αργά, επομένως είστε ευέλικτος στην πλαγιοκόπηση.
Αυτή είναι και η λογική που ακολουθούν οι περισσότεροι συμμετέχοντες. Πιάνουν δηλαδή τα άκρα της πίστας από την αρχή και στοχεύουν προς όσους βρίσκονται στο κέντρο. Κι αυτό διότι οι χαρακτήρες αργούν για άλλη μια φορά να στρίψουν, άρα έχουν πρόβλημα σε ανοχιτούς χώρους. Το στυλ του gameplay επικεντρώνεται σε run 'n' gun μονομαχίες, καθώς όποιος μένει στατικός και ακίνητος στο ίδιο σημείο γίνεται εύκολος στόχος, είτε από αυτόν που θα έρθει από πίσω, είτε από χειροβομβίδα που μπορεί να σκάσει δίπλα του. Υπάρχουν μέχρι και mortars ή grenades που σκάνε μέσα από το έδαφος (digger launchers), άρα η μόνη λύση είναι να τρέχετε, να κάνετε τούμπες και να καλύπτεστε.
Όταν σκοτώσετε κάποιον τότε υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Είτε θα πέσει κάτω ζητώντας revive, είτε το kill θα είναι instant, οπότε θα σταλεί κατευθείαν για respawn. Στην πρώτη περίπτωση, το θύμα σας μπορεί να σηκωθεί μετά από λίγα δεύτερα χωρίς να τον κάνει κάποιος revive, πατώντας διαρκώς το Α. Εσείς αντίστοιχα θα πρέπει να προλάβετε να τον αποτελειώσετε έγκαιρα με κάθε τρόπο, χρησιμοποιώντας σφαίρες, πριόνια, κεφαλοκλειδώματα κ.ο.κ
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου