Jrpg: The Label στο μέλλον...

Μήπως τα JRG δεν έχουν λόγο ύπαρξης; Μήπως είναι παλιομοδίτικα; Μήπως οι παίχτες τα έχουν βαρεθεί; Όλα αυτά είναι πολύ πιθανό να τα έχετε ήδη έχετε αναρωτηθεί όσοι έχετε να παίξετε καλό παιχνίδι ρόλων από το Valkyria Chronicles. Δόξα και τιμή στην Sega που έκανε την διαφορά και μαζί με άλλες ελάχιστες εξαιρέσεις κατάφεραν να μας δώσουν κάποιες αξιομνημόνευτες ιστορίες.
Αρκετά Ιαπωνικά RPG κυκλοφορούν τελευταία, αλλά ελάχιστα περνάνε το ποιοτικό crash test. Ποια είναι όμως αυτή η λέξη που φιγουράρει με χρυσά γράμματα στο logo που βρίσκεται στην κορυφή της σελίδας; Απλά φαίνεται ότι ακριβώς τις ίδιες σκέψεις έκανε και η γνωστή εταιρία Image Εpoch, η οποία αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση και να αναλάβει την παραγωγή και προώθηση των παιχνιδιών που δημιουργεί και τα οποία είναι κατ’ αποκλειστικότητα JRPG.
Image Epoch.. to the resque;
Η εταιρεία που μας έχει προσφέρει παιχνίδια όπως το Arc Rise Fantasia και το Luminous Ark, αποφάσισε να προχωρήσει ένα βήμα παρακάτω και να προωθήσει η ίδια τα παιχνίδια τα οποία δημιουργεί. Αν και είχε ανακοινώσει αυτή της την πρόθεση από το 2004, οι τάσεις της αγοράς τον τελευταίο καιρό δεν αποτελούσαν και το καλύτερο έδαφος για τέτοιες κινήσεις. Όμως, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Τόκιο στις 24 Νοεμβρίου, όχι μόνο προχώρησε στην ανακοίνωση αλλά αποκάλυψε και το logo της νεοσύστατης εταιρίας. Σε αυτό φιγουράρει η λέξη Jprg και μάλιστα η εταιρεία ανακοίνωσε ήδη τέσσερα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2011.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της Image Epoch, εξηγείται ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε αυτό το όνομα, προσδιορίζοντας ότι η λέξη Jrpg αναφέρεται στα παιχνίδια ρόλων τα οποία δημιουργούνται στην Ιαπωνία. Ηλίου φαεινότερον, θα έλεγαν κάποιοι κακοί άνθρωποι, αλλά η εταιρία συνεχίζει λέγοντας: «Πιστεύουμε ότι ο όρος έχει διαστρεβλωθεί σε σχέση με την αρχική του σημασία. Οι λόγοι που οδήγησαν κάποιους να αγαπάνε και να προσδιορίζουν με αυτή την λέξη μια συγκεκριμένη κατηγορία παιχνιδιών έχει χαθεί μέσα στον εκμοντερνισμό των video games που παρατηρείται την τελευταία δεκαετία».
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου