Νέο Rooms: The Main Building

Φαντάζομαι πως όλοι θα έχετε υπ’ όψιν σας λίγο-πολύ τα λεγόμενα «slide puzzles», παζλ στα οποία ο παίκτης μετακινεί διαρκώς τα τετράγωνα κομμάτια προκειμένου να σχηματίσει στο τέλος μια εικόνα. Τα εν λόγω παζλ άλλωστε έχουν αποτελέσει δημοφιλέστατο είδος παιχνιδιών για τα κινητά τηλέφωνα την τελευταία δεκαετία και κάποιος που αρέσκεται στην επίλυσή τους θα ξέρει ήδη 1315 σχετικούς τίτλους. Ένας εξ’ αυτών είναι και το Rooms: The Main Building που αν και κυκλοφόρησε αρχικά για PC δύο χρόνια πριν, η Natsume το έφερε στα μέτρα του DS με όχι και τόσο μεγάλη επιτυχία η αλήθεια είναι.
Στο παιχνίδι ελέγχετε τον Mr. X ο οποίος λαμβάνει ένα αλλιώτικο δώρο γενεθλίων που τον μεταφέρει σε έναν άλλο κόσμο (όχι ΤΟΝ άλλο κόσμο, έναν άλλο κόσμο γενικώς) από τον οποίο για να βγει πρέπει να λύσει μια σειρά γρίφων σε πέντε διαφορετικές επαύλεις με την κάθε μία να αποτελείται από 20 δωμάτια-επίπεδα. Ο Mr X ξεκινά από ένα κομμάτι του εκάστοτε slide puzzle και μπορεί να μετακινηθεί προς το εφαπτόμενό του στα δεξιά ή τα αριστερά αν δεν υπάρχει τοίχος ενδιάμεσα ή κάποια κλειδωμένη πόρτα –αλλιώς για να ανοίξει θα πρέπει να βρείτε το κλειδί- με απώτερο σκοπό να φτάσει στο κομμάτι που περιέχει την έξοδο. Εκτός του ίδιου του Mr. X, μετακινείται ακόμα και το κομμάτι πάνω στο οποίο βρίσκεται και κάπως έτσι το παζλ με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (το trial & error ζει και βασιλεύει) το παζλ λύνεται κι εσείς πάτε παρακάτω.
Η πραγματική πρόκληση αρχίζει κατ' εμέ εκεί που το νεράκι τρέχει γάργαρο. Κλαίνε μανούλες, όχι αστεία...Οι δημιουργοί του παιχνιδιού στην ουσία έχουν προσθέσει στα slide puzzles και μία δεύτερη διάσταση κάτι που αν μη τι άλλο προσδίδει έξτρα ενδιαφέρον στο gameplay το οποίο πλαισιώνουν και μερικοί ακόμα έξυπνοι μηχανισμοί όπως σκάλες με τις οποίες ο Mr. X ανεβοκατεβαίνει μεταξύ των κομματιών, κασόνια που εκρήγνυνται, ντουλάπες που αλλάζουν τα κομμάτια, τηλέφωνα για τηλεμεταφορά, επίπεδα που γεμίζουν νερό και άλλα τέτοια ωραία. Όσο προχωράτε στο παιχνίδι θα βρίσκετε διάφορα σεντούκια με το περιεχόμενο των οποίων θα ταΐζετε ένα άλλο σεντούκι που… κοιμάται κι αυτό με τη σειρά του θα σας δίνει κομμάτια ενός άλλου παζλ για να καταφέρετε να επιστρέψετε στον κόσμο σας! Ποιος τα λέει όλα αυτά; Ένα βιβλίο που μιλάει, ο Mr. Book! Ναι, όπως αντιλαμβάνεστε το «σενάριο» του Rooms δεν είναι απλά απαράδεκτο αλλά ίσα-ίσα που χαλάει την όλη εμπειρία. Βέβαια εδώ είναι και το βασικό πρόβλημα του τίτλου αφού αν δεν είχε το σενάριο, τότε δεν θα είχε στην ουσία τίποτα να προσφέρει συγκριτικά με τα παρόμοια παιχνιδάκια που κυκλοφορούν σωρηδόν στο App Store ή τα διάφορα browser games sites ανά το internet και προσφέρουν το ίδιο gameplay πολύ φθηνότερα ή ακόμα και τσάμπα. Το Rooms έχει βέβαια ένα challenge mode αλλά και level editor (μπορείτε να μοιραστείτε τις δημιουργίες σας τοπικά μάλιστα με κάποιον που επίσης έχει το παιχνίδι) αλλά αμφότερα ξεκλειδώνονται αφού το τερματίσετε.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου