ΑΝΟΔΙΚΑ η αγορά της τρισδιάστατης εκτύπωσης

Η GlobalData υπολογίζει ότι η αγορά τριασδιάστατης εκτύπωσης θα έχει αξία που θα ξεπερνά τα 20 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι και το 2025.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας έρευνας αγοράς, η αγορά του 3D printing είναι ένα πεδίο που αναδύεται και σταδιακά αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία για τη βιομηχανία. Η πορεία της αγοράς αυτής μόνο ως ανοδική μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς είχε ξεκινήσει με αξία 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων το 2013 και έφτασε σε αξία τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια το 2017. Μέχρι το έτος 2025, η ανοδική πορεία της αγοράς αυτής φαίνεται να επιβεβαιώνεται, ενώ τα στοιχεία που αναφέρει η GlobalData δείχνουν πως εκτός από τις εταιρείες, μεγάλο ενδιαφέρον για το πεδίο της τρισδιάστατης εκτύπωσης δείχνουν και οι στρατοί πολλών κρατών.


Ολόκληρα μηχανικά μέρη, στοιχεία δορυφόρων και αεροσκαφών μπορούν να κατασκευαστούν εξολοκλήρου από τρισδιάστατους εκτυπωτές, με δείγματα γραφής να έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε πολλές περιπτώσεις με ιδιαίτερη επιτυχία. Ο αμερικανικός στρατός είναι από τους σημαντικότερους ενδιαφερόμενους για τα όσα προσφέρει η τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης, για τα διάφορα όπλα, πέρα από τον στρατό ξηράς. Ενδιαφέρον για εφαρμογές τρισδιάστατης εκτύπωσης έχουν επιδείξει μέχρι σήμερα η κινεζική αεροπορία, ο ρωσικός στρατός και η αεροπορία της Νότιας Κορέας.

Παρόλο που το σκηνικό που περιγράφουν τα δεδομένα της GlobalData είναι ευοίωνο για την πορεία της αγοράς τρισδιάστατων εκτυπώσεων, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και εμπόδια στην πορεία αυτή. Το μεγαλύτερο εμπόδιο μέχρι στιγμής είναι η χρήση τέτοιων τεχνολογιών από τον καθημερινό χρήστη, αφού τα περισσότερα μηχανήματα που μπορούν να προσφέρουν δυνατότητες τρισδιάστατης εκτύπωσης είναι ακόμα πολύ ακριβά για να μπορεί κανείς να τα έχει στο σπίτι του. Οι τιμές, πάντως, ακολουθούν πτωτική πορεία και θεωρείται δεδομένο ότι σε μερικά χρόνια από τώρα οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές θα μπορούν να βρουν μία θέση δίπλα σε έναν προσωπικό υπολογιστή.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου