L.A. Noire Switch Review

Το L.A. Noire είναι διάσημο για το πρωτοποριακό motion capture προσώπων που διαθέτει, το οποίο στέκεται καλά ακόμα και σήμερα. Πέραν όμως από την εκπληκτική τεχνολογία του και τη θεματολογία εποχής, το παιχνίδι αποτελεί και ένα από τα καλύτερα αστυνομικά θρίλερ στην ιστορία του gaming. Γι αυτό και η κυκλοφορία του στο Nintendo Switch είναι άκρως καλοδεχούμενη. Στο L.A. Noire αναλαμβάνετε το ρόλο του ντετέκτιβ Cole Phelps στο Λος Άντελες της δεκαετίας του '40, ξεκινώντας ως απλός αστυνομικός με περιπολίες και στη συνέχεια φτάνοντας σε πιο περίπλοκες υποθέσεις, αυτές που όπως λέει ένας συνάδελφος του Cole “δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς τα βράδια”. Πρόκειται για ένα ατμοσφαιρικότατο παιχνίδι με θεματολογία εποχής με μυστήριο, φοβερό voice acting αλλά και ρηξικέλευθη τεχνολογία στους χαρακτήρες, τόσο που ζητείται από εσάς να τους ψυχολογήσετε ανάλογα με την κίνηση των ματιών τους και την έκφραση του προσώπου τους. Βέβαια, ως γνήσιο παιχνίδι της Rockstar, έχει μπόλικο πιστολίδι, αλλά και καταδιώξεις με αμάξια. Μακράν το καλύτερο στοιχείο του L.A. Noire είναι η αναζήτηση για στοιχεία, τα οποία ο Cole καταγράφει στο κιτάπι του, αλλά και η εξέταση μαρτύρων/ενόχων.
Όπως προαναφέρθηκε, πρέπει να τους ψυχολογήσετε πριν κάνετε τις ανάλογες επιλογές. Μπορείτε να το παίξετε καλός, να τους τραμπουκίσετε ελαφρώς, ενώ σε ορισμένες περιστάσεις το να τους φέρνετε αντιμέτωπους με την ίδια τους την ενοχή είναι μια καλή μέθοδος. Βέβαια, αν κάνετε λάθος χάνετε κάποιον μάρτυρα ο οποίος δεν θέλει να σας μιλήσει πια ή δεν μπορείτε να αποδείξετε κάποιο στοιχείο. Αυτό ίσως σας κοστίσει κάποια υπόθεση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε βοήθειες με τα intuition points ώστε να ξεκαθαρίσετε λίγο την κατάσταση αφαιρώντας κάποιες πιθανές επιλογές ή να σας εμφανιστούν όλα τα στοιχεία στο mini-map ή ακόμα και να ρωτήσετε το social club για το τί έκαναν οι περισσότεροι άλλοι παίκτες του παιχνιδιού. Εδώ έρχονται οι πρώτες αλλαγές στο Switch. Αν παίζετε με την κονσόλα ως φορητή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την οθόνη αφής για να επιλέξετε ή να κάνετε zoom σε αντικείμενα, να χειριστείτε το σημειωματάριο του Cole και να κάνετε διάφορες επιλογές. Το παιχνίδι υποστηρίζει όλα τα είδη χειρισμού. Είτε με τα Joy-Con στο grip, είτε πάνω στην κονσόλα, είτε με το Switch Pro Controller, μπορείτε να χειριστείτε άψογα το L.A. Noire. Tα γραφικά στο portable mode τρέχουν σε 720p και η εμπειρία είναι γενικά καλύτερη όσο παίζετε εκτός του dock. Με το που βάζετε την κονσόλα στο dock για να παίξετε στην τηλεόραση, τότε τα προβλήματα γίνονται πιο εμφανή. Το παιχνίδι τρέχει σε native 1080p αλλά υπάρχουν αρκετές πτώσεις του frame rate, ενώ σε μερικές περιπτώσεις καθυστερούν τα πάντα ακόμα και στο portable mode. Επίσης είναι εμφανέστατες οι τεχνικές συμπίεσης που κάνουν τα γραφικά αρκετά πιο μουντά και λιγότερο λεπτομερή. Τα πιο μεγάλα θύματα της συμπίεσης είναι τα πρόσωπα των χαρακτήρων και τα αμάξια.
Στους χαρακτήρες λείπει η λεπτομέρεια στο δέρμα και σε συνδυασμό με τον φωτισμό, φαίνονται σα να είναι όλοι μόνιμα ιδρωμένοι. Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά σε κιτρινωπό φως που είναι αρκετά συχνό στο παιχνίδι, μοιάζουν φτιαγμένοι από τυρί. Τα αμάξια έχουν μεγάλο θέμα στις αντανακλάσεις του κόσμου πάνω τους. Από μακριά ίσως να μην το παρατηρήσετε, αλλά σε οποιοδήποτε σημείο έρχεται η κάμερα κοντά, βλέπετε τις αντανακλάσεις να είναι εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης και να κινούνται με τρομερά αργό ρυθμό σε σχέση με το περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά άλλα πράγματα όπως άσχημες σκιές και το bloom lighting στα εξωτερικά περιβάλλοντα που θυμίζουν εποχές PS2. Τουλάχιστον δεν υπάρχει pop-in
Share on Google Plus

About Messinia news network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου