Yoshi's Woolly World Review

Θυμάστε το Kirby's Epic Yarn στο Wii; Σε εκείνο το platformer τα πάντα είναι φτιαγμένα από κλωστές, υφάσματα και κουμπιά. Μετά τον Kirby, σειρά του Yoshi να κάνει μακροβούτι στο καλάθι με τα ραφτικά της γιαγιάς, παίρνοντας μαζί του όλο το Yoshi's Island. Καλωσήρθατε στο Yoshi's Woolly World. Πριν εξηγήσω την τελευταία φράση, ας πούμε λίγα λόγια για την απλοϊκή ιστορία του Yoshi's Woolly World. Σε ένα εναλλακτικό κόσμο, φτιαγμένο από αφράτα υφάσματα και κουβάρια από μαλλιά και κλωστές (μάλλον μυρίζει και μαλακτικό εκεί) ζούνε τα πλεκτά Yoshi, τα οποία δέχονται επίθεση από τον μάγο Kamek που τα μετατρέπει σε μικρά κουβαράκια κλωστής και τα σπέρνει παντού στον κόσμο. Το παιχνίδι ξεκινάει όταν τα δύο εναπομείναντα Yoshi αποφασίζουν ότι ο τύπος είναι για τα πανηγύρια και πρέπει να του δώσουν ένα μάθημα. Έτσι λοιπόν, ξεκινάνε την περιπέτεια για να σώσουν τα άλλα μάλλινα Yoshi, αλλά και να αποκαλύψουν τους λόγους που ο Kamek κάνει όλη αυτήν την φασαρία.
Όταν λοιπόν λέω ότι το Yoshi's Woolly World είναι ένα Yoshi's Island στα ραφτικά της γιαγιάς, εννοώ ότι το παιχνίδι παίζεται ακριβώς όπως όλα τα παιχνίδια Yoshi's Island. Δηλαδή, κάνετε πολύ platforming, καταπίνετε εχθρούς και τους κάνετε αβγά, τα πετάτε για να λύνετε γρίφους ή για να χτυπάτε άλλους εχθρούς και γενικά, ότι κάνετε σε οποιοδήποτε Yoshi's Island το κάνετε και εδώ, εκτός από το να νταντεύετε τον Baby Mario. Η μηχανή φυσικής του παιχνιδιού είναι σαφώς καλύτερη από του Yoshi's Island 3DS. Μπορεί ο τίτλος να έχει μπόλικες χνουδόμπαλες, αλλά σε γενικές γραμμές τα άλματα έχουν μεγαλύτερη ακρίβεια, ενώ όλο το platforming είναι λιγότερο γλιστερό. Αυτό δίνει την ευκαιρία να δοκιμάζετε περισσότερα πράγματα, όπως πολλαπλά άλματα πάνω σε εχθρούς για να φτάσετε κάποιο σημείο ή περισσότερες πλατφόρμες που κινούνται. Το παιχνίδι παραμένει ένας μαραθώνιος συλλογής μπιχλιμπιδιών που για να αποκτήσετε χρειάζεται να χρησιμοποιείτε όλα τα πάραπάνω. Έχετε να συλλέγετε κουβάρια μαλλιού για να πλέκετε ξανά τα χαμένα Yoshi, τα κλασικά λουλούδια, ενώ τα κόκκινα νομίσματα έχουν αντικατασταθεί από τα stamp badges και τα απλά νομίσματα από διαμαντοειδείς χάντρες. Όλα έχουν την σημασία τους όμως. Τα κουβάρια μαλλιού (πέντε σε κάθε πίστα) φέρνουν ένα νέο Yoshi το οποίο έχει διαφορετικό σχέδιο κάθε φορά, τα λουλούδια αυξάνουν τις πιθανότητες να μπείτε σε κάποια πίστα bonus, ενώ τα stamp badges σας δίνουν σφραγιδούλες για να ποστάρετε στο Miiverse.
Οι χάντρες όμως κάνουν το πιο χρήσιμο πράγμα απ’ όλα: μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε σαν in-game χρήμα για να παίρνετε κάποια badges που σας βοηθούν σε κάποιες πίστες. Για παράδειγμα, μπορείτε να αγοράζετε αντοχή στην λάβα, αυτόματη επαναφορά χωρίς να πηγαίνετε πίσω στο checkpoint αν πέσετε σε κάποιο χάσμα, διπλασιασμό των beads ή να έχετε παρέα τον σκυλάκο Poochy που σας μεταφέρει με ασφάλεια πάνω από καρφιά ή ατελείωτα καρπούζια έτσι ώστε να φτύνετε μόνιμα κουκούτσια στους εχθρούς. Ο σχεδιασμός των πιστών βοηθάει στην όλη κατάσταση, καθώς είναι χαρακτηριστικά πιο καλός από του Yoshi's Island 3DS. Τα διάφορα πράγματα που πρέπει να μαζεύετε είναι κρυμμένα στις πίστες. Η όλη κατάσταση με τα πλεκτά και τα υφάσματα επιτρέπει την υλοποίηση διαφόρων ιδεών όπως κομμάτια τις πίστας που μπορείτε να ξηλώνετε με την γλώσσα του Yoshi, κουμπιά που μπορείτε να τραβάτε για να δημιουργείτε πλατφόρμες. Ακόμα και τα κλασικά πουλάκια που αντικαθιστούν τα αβγά που κουβαλάτε μόλις τα αγγίξετε (αν τα θυμάστε από τα προηγούμενα παιχνίδια) αφήνουν πίσω τους ένα μονοπάτι από χνούδι το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιείτε. Άξιες αναφοράς είναι οι πίστες όπου ο Yoshi μεταμορφώνεται σε διάφορα οχήματα οι οποίες σπάνε λίγο την μονοτονία του platforming επιτρέποντας σας να παίζετε σαν χαριτωμένα μηχανάκια, ελικόπτερα και άλλα.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου