Ατμοσφαιρικό, αινιγματικό και με ελληνική στάμπα.

Ατμοσφαιρικό, αινιγματικό και με ελληνική στάμπα. 
Αντικρίζοντας τον τίτλο του παιχνιδιού που σας παρουσιάζουμε σήμερα εδώ έφαγα την φλασιά του αιώνα που με ταξίδεψε νοερά μια δεκαετία πίσω και πιο συγκεκριμένα στο φεστιβάλ φανταστικού κινηματογράφου BIFFF των Βρυξελών. Μια από τις ταινίες που παρακολούθησα εκεί ονομάζεται Tears of Kali και την σκηνοθέτησε ο Andreas Marschall, γνωστός στους «μεταλλάδες» από τα εξώφυλλα πασίγνωστων Heavy Metal συγκροτημάτων που έχει φιλοτεχνήσει όπως οι Obituary, Kreator, Blind Guardian και In Flames. Η εν λόγω ταινία δεν ενδείκνυται για αδύναμα στομάχια καθώς περιλαμβάνει τόσο αποτρόπαιες σκηνές που σοκάρουν ακόμα και τους πιο σκληροτράχηλους θεατές των θρίλερ. Εντός της έμαθα για πρώτη φορά τι σημαίνει η λέξη Tulpa.

Στον θιβετιανό Βουδισμό το “tulpa” είναι ένα μαγικό πλάσμα που δημιουργείται από την δύναμη της σκέψης ενός ανθρώπου με ισχυρή πνευματική δύναμη. Πρόκειται δηλαδή για μια σκέψη που έλαβε σάρκα και οστά κυριολεκτικά. Στο Tears of Kali το tulpa ήταν η ενσάρκωση όλων των αρνητικών συναισθημάτων του ατόμου που το δημιούργησε αλλά στο παιχνίδι Tulpa που μας ενδιαφέρει, αποτελεί τον δεύτερο playable χαρακτήρα, έναν πολύτιμο βοηθό στην προσπάθεια σας να ξεπεράσετε τα πολυάριθμα εμπόδια που θα σταθούν στο διάβα σας.

Το Tulpa επινόησε μια δημιουργική ομάδα Ελλήνων προγραμματιστών που εδρεύει στην Λάρισα και ονομάζεται Encryptique. Κεντρικά πρόσωπα της ομάδας είναι η Νικολέτα Μαργαρίτη, ο Γιώργος Κουτσίκος και η Red Aura που επιμελήθηκε την ατμοσφαιρική μουσική του Tulpa. Την διανομή του πνευματικού τους τέκνου ανέλαβε η Rising Star Games, μια εταιρεία ανάπτυξης που γνωρίζουν ελάχιστα οι κάτοχοι PC και πολύ καλά οι λάτρεις των κονσόλων αφού έχει κυκλοφορήσει δεκάδες τίτλους σε αυτές.

Η Αλίκη στην Χώρα των…Τεράτων!
Πυκνό μυστήριο τυλίγει την πλοκή του Tulpa, σπρώχνοντας το μυαλό μας σε κάθε λογής απίθανες υποθέσεις και συντελώντας στη δημιουργία αποπνικτικής ατμόσφαιρας. Χωρίς καμία επεξήγηση (cinematics ή κείμενο) για το τι τρέχει, θα αρχίσετε να ελέγξετε την Ophelia, ένα κοριτσάκι που ξυπνά δίπλα σε ένα δέντρο με τεράστιες ρίζες. Η πορεία της μέσα από τοπία πού θα μπορούσε άνετα να συνθέσει η φαντασία του Tim Burton, σας μαθαίνει τις βασικές της ικανότητες δηλαδή το άλμα και την δυνατότητα να σέρνει και να σπρώχνει αντικείμενα. Λίγο αργότερα στην «παρέα» σας θα προστεθεί και ο δεύτερος playable χαρακτήρας, ο Oliver, ένα μικρό αγόρι με φασματική διάσταση που αποτελεί το tulpa της.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου