Το Bloodborne είναι το καλύτερο exclusive του PS4

Πριν από έξι περίπου χρόνια η From Software, μια άκρως παραγωγική, αλλά άσημη εταιρεία ανάπτυξης (τουλάχιστον εκτός συνόρων Ιαπωνίας) σόκαρε την gaming κοινότητα με το Demon's Souls. H συγκεκριμένη δημιουργία ήταν ένα αδυσώπητο Action RPG με πρωτοπόρες ιδέες στο multiplayer που βασάνισε, αλλά και επιβράβευσε όσους ασχολήθηκαν σοβαρά μαζί του. Βέβαια η ιαπωνική εταιρεία δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε να μας... ταλαιπωρεί ευχάριστα με τα Dark Souls, Dark Souls II και το πρόσφατο Bloodborne.
Ο νέος σαδιστικός "death simulator" της From Software βρίσκεται εδώ και μερικά εικοσιτετράωρα στα ράφια των καταστημάτων και το δισκάκι του αναμένεται να στοιχειώσει για αρκετές ώρες τις κονσόλες όσων αποφάσισαν να το αγοράσουν. Δίχως αμφιβολία είναι το καλύτερο exclusive στην βιβλιοθήκη τίτλων του PS4 θα μπορέσει όμως να αποτελέσει console seller; Πόσοι θα αγοράσουν ένα PS4 για να παίξουν το Bloodborne;
bloodborne-1
Οι αριθμοί πάντα λένε την αλήθεια
Κακά τα ψέμματα το Bloodborne, όπως και οι πνευματικοί πρόγονοί του απευθύνονται σε ένα συγκεκριμένο κοινό. Οι δημιουργίες της From Software έχουν κερδίσει με το σπαθί τους ένα cult status, αλλά σε καμία περίπτωση δεν έχουν γνωρίσει την εμπορική επιτυχία των σειρών Call of Duty, Halo, Uncharted ή έστω αντίστοιχη με αυτή του The Elder Scrolls V: Skyrim. Το Demon's Souls ήταν ένα exclusive πρώτης γραμμής για το PS3, αλλά πούλησε μόλις 1.8 εκατομμύρια αντίτυπα. Ανάλογες ήταν και οι πωλήσεις του Dark Souls στο PS3, ενώ στην περίπτωση του Dark Souls II τα εμπορικά νούμερα ήταν ακόμη χαμηλότερα. Στην περίπτωση του PS3 μιλάμε για μια κονσόλα με τετραπλάσια βάση χρηστών από αυτήν του PS4.
Ερχόμαστε στο Bloodborne τώρα. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω νούμερα μπορούμε να κάνουμε μια ασφαλή προσέγγιση και να πούμε ότι σίγουρα θα πουλήσει 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Ενδεχομένως να πουλήσει και παραπάνω, αλλά είναι δεδομένο ότι δεν πρόκειται να πιάσει τα νούμερα του Destiny ή του Call of Duty: Advanced Warfare. Το βασικό ερώτημα βέβαια παραμένει πόσοι θα αγοράσουν ένα PS4 μόνο και μόνο για να παίξουν το Bloodborne. Όπως προαναφέραμε το target group του Bloodborne είναι περιορισμένο και αυτό είναι κάτι που δεν σηκώνει ιδιαίτερη συζήτηση. Δύσκολα λοιπόν το Bloodborne θα αποτελέσει κριτήριο αγοράς κονσόλας.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου