Ingress με AR..

Η Google ποντάρει πολλά στον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας τον τελευταίο καιρό. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εγχειρήματα είναι η δημιουργία ενός augmented reality παιχνιδιού για smartphones και tablets. Αυτό ακριβώς αποσκοπεί να κάνει με το Ingress. Eνα παιχνίδι που δεν μοιάζει με όλα τα αλλά.
Η ιδέα πίσω από το Ingress Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη του "σωματιδίου του Θεού" στο Cern. Τότε στα εργαστήρια της Νiantic διαπιστώθηκε η ύπαρξη του "Exotic Matter" το οποίο βρίσκεται παντού στον πλανήτη μας και συνδέεται με τους Shapers οι οποίο είναι εξωγήινα πλάσματα τα οποία υπάρχουν για χιλιετίες και ψάχνουν την κατάλληλη στιγμή για να παρέμβουν. Στο Ingress καλείστε να επιλέξετε σε ποια από τις ομάδες θέλετε να ενταχθείτε. Οι ομάδες είναι δυο. Οι Enlightened ή πεφωτισμένοι -αν προτιμάτε τον Ελληνικό όρο- οι οποίοι είναι σύμμαχοι των Shapers καθώς πιστεύουν πως οι τελευταίοι έχουν ως απώτερο σκοπό την βελτιστοποίηση της ανθρωπότητας και των συνθηκών ζωής. Στην αντίπερα όχθη υπάρχουν οι Resistance ή αντιστασιακοί οι οποίοι αποσκοπούν στην διατήρηση της υπάρχουσας κατάστασης και στην άμυνα απέναντι στους Shapers.
Πως παίζεται Έχοντας εγκαταστήσει το παιχνίδι στην συσκευή σας θα παρακολουθήσετε ένα μικρό tutorial που αποτελείται από οκτώ απλά μέρη τα οποία θα σας βάλουν στο νόημα του παιχνιδιού. Έπειτα θα επιλέξετε σε ποιο από τα δυο “στρατόπεδα” θα ανήκετε. Ξεκινώντας το παιχνίδι θα δείτε έναν χάρτη βασισμένο στο Google maps, παρόμοιο με αυτόν ενός συστήματος πλοήγησης. Σε αυτόν το χάρτη θα δείτε τα portals και τα σημεία οπού μπορείτε να βρείτε το Exotic Matter. Τα αντικείμενα που λειτουργούν ως portals είναι πραγματικά μνημεία όπως αγάλματα, εκκλησίες, μουσεία και πάρκα. Για να μπορέσετε να αλληλεπιδράσετε με αυτά θα πρέπει να βρίσκεστε σε ακτίνα 40 μέτρων. Αυτό δηλαδή που καλείστε να κάνετε είναι να βγείτε στον δρόμο, να εντοπίσετε τα portals (υπάρχουν χιλιάδες ακόμα και στη χώρα μας!) και να τα μαρκάρετε βάζοντας πάνω τους resonators.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου