Dead Nation: Apocalypse Edition Review

H σφαγή ζόμπι ήταν και είναι μία από τις αγαπημένες ασχολίες των gamers. Έχοντας αυτό κατά νου, η Housemarque αποφάσισε να βγάλει ένα remake του αξιόλογου Dead Nation στο PS4. Το Dead Nation: Apocalypse Edition έρχεται με μια σειρά από μικρές είναι η αλήθεια βελτιώσεις στον τεχνικό τομέα και περιλαμβάνει το Road to Devastation DLC, συν δυο-τρεις ακόμη social λειτουργίες που προστάζει η σύγχρονη εποχή. Το σενάριο του παιχνιδιού είναι χιλιοειπωμένο και αποτελεί απλά την αφορμή για να ξεκινήσει το μακελειό. Ένας ιός που μετατρέπει τους ανθρώπους σε ζόμπι, δύο ήρωες, ο Jack McReady και η Scarlett Blake, που έχουν ανοσία στον φονικό ιο, και μία ελπίδα ότι θα βρουν τον τρόπο να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού με την βοήθεια του γιατρού Morton, είναι όλο κι όλο το background της ιστορίας. Η εισαγωγή είναι στιλιζαρισμένη με μία αισθητική comic και υπόβαθρο b-movie που ταιριάζει γάντι στο κλίμα του παιχνιδιού. Το κεντρικό μενού είναι λιτό και σας δίνει τη δυνατότητα είτε να παίξετε την βασική ιστορία του παιχνιδιού, είτε διάφορα modes όπως το Arcade, το Endless και το Challenge.
Το Dead Nation: Apocalypse Edition είναι ένα old-school shooter με ισομετρική προοπτική, που σας επιτρέπει να βλέπετε ένα μεγάλο μέρος της κάθε περιοχής για να να σχεδιάσετε τα πλάνα σας για την εξολόθρευση των ορδών από ζόμπι που αντιμετωπίζετε. Η ιστορία εξελίσσεται μόνο το βράδυ, οπότε και οι στρατηγικές που ακολουθείτε είναι βασισμένες σε αυτό το στοιχείο. Έτσι προσπαθείτε να βρίσκεστε πάντα κοντά σε μία πηγή φωτός για να να έχετε μια σχετική ορατότητα των εχθρών που βρίσκονται γύρω σας, να πετάτε φωτοβολίδες ώστε να μαζευτούν όλα τα ζόμπι στο ίδιο σημείο για να τα σκοτώσετε εύκολα κλπ. Επίσης, ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι πυροβολώντας παρκαρισμένα αμάξια ενεργοποιείτε το συναγερμό ώστε τα ζόμπι να μαζευτούν σε ένα σημείο και να τα ανατινάξετε ομαδικώς. Ο χειρισμός του χαρακτήρα και ιδιαίτερα ο μηχανισμός στόχευσης, αν και αρχικά ενδέχεται να σας δυσκολέψει, είναι ιδιαίτερα ακριβής. Μετακινείτε τον χαρακτήρα με τον αριστερό αναλογικό, ενώ με τον δεξί αναλογικό στοχεύετε τους εχθρούς. Επιπλέον, πέρα από το να πυροβολείτε, μπορείτε να απωθείτε τους εχθρούς, αλλά και να τους αποφεύγετε με ένα λάκτισμα το οποίο όμως έχει περιορισμένη χρήση, καθώς χρειάζεται ένα διάστημα περίπου 10 δευτερολέπτων για να μπορέσετε να το επαναλάβετε. Τα διαθέσιμα όπλα έχουν σεβαστή ποικιλία και μπορείτε να τα αναβαθμίζετε σε περιοχές όπου γίνεται checkpoint. Το αρχικό τουφέκι έχει άπειρα πυρομαχικά, ενώ τα υπόλοιπα όπλα όπως MSG και φλογοβόλα έχουν περιορισμένα πυρομαχικά, οπότε σε κάθε αποστολή πρέπει να κάνετε σωστή διαχείριση του οπλισμού σας.
Πέρα από τα κλασικά αργοκίνητα ζόμπι, στο δρόμο σας βρίσκετε και πιο “εξελιγμένα” φρικιά, όπως ζόμπι που εκρήγνυνται και άλλα μεγαλόσωμα που πηδάνε πάνω σας και “τρώνε” μεγάλο μέρος της ενέργειας σας, προσφέροντας μία σχετική ποικιλία στο gameplay. Σκοτώνοντας τους εχθρούς εξασφαλίζετε χρήματα που χρησιμοποιείτε για την αναβάθμιση των όπλων σας. Χρήματα και πυρομαχικά μπορείτε να βρείτε και στο πορτπαγκάζ των αυτοκινήτων, πριν βέβαια τα ανατινάξετε! Πέρα από πολεμοφόδια και χρήματα, μπορείτε να συλλέγετε και “μνήμες” των ανθρώπων που έχουν γίνει ζόμπι, οι οποίες όμως περιέχουν κείμενο με χοντροκομμένο χιούμορ που προσωπικά το βρήκα από αδιάφορο μέχρι και ενοχλητικό. Το βασικό πρόβλημα του campaign, που μετριάζει σε μεγάλο βαθμό την διασκέδαση που προσφέρει, είναι ο εκνευριστικά επαναλαμβανόμενος χαρακτήρας του, καθώς το παιχνίδι ότι έχει να δώσει σας το δίνει στο πιάτο από την πρώτη ώρα. Το level design σε κανένα σημείο δεν προκαλεί εκπλήξεις και ακολουθείτε απλά μία γραμμική πορεία εξολοθρεύοντας ότι κινείται γύρω σας μέχρι το επομενο checkpoint. Η μέση διάρκεια της κύριας ιστορίας είναι περίπου έξι-επτά ώρες και παρόλο που φαντάζουν λίγες, το παιχνίδι επαναλαμβάνεται σε τέτοιο βαθμό που ίσως σας φανούν αιώνας. Την κατάσταση σώζουν εν μέρει τα υπόλοιπα modes που προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία, καθώς και το co-op.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου