Zeno Clash 2 Review

To Zeno Clash 2 είναι ο διάδοχος του Zeno Clash, ενός παράξενου indie παιχνίδιου που βγήκε πριν λίγα χρόνια και απέσπασε θετικές κριτικές. To Zeno Clash εγκαινίασε μία νέα κατηγορία παιχνιδιών, τα first-person brawlers, όπου οι χαρακτήρες δεν χρησιμοποιούν όπλα, αλλά τις γροθιές τους, δίνοντας μία νέα φρεσκάδα στο gameplay. Το Zeno Clash 2 βασίζεται στο εθιστικό gameplay του προκατόχου του, προσθέτει μία σειρά από ακόμη πιο εκκεντρικούς χαρακτήρες, αλλά στραβοπατάει σε κάποιες λεπτομέρειες ζωτικής σημασίας. Ξεκινώντας με το σενάριο του Zeno Clash 2, να τονίσω δύο πράγματα.
Το πρώτο είναι ότι σας πετάεει στα βαθιά, χωρίς να σας δίνει έστω μία πληροφορία από το προηγούμενο παιχνίδι, για το ποιοι είστε, ποιοι είναι οι εχθροί σας και πώς φτάσατε μέχρι αυτό το σημείο. Ψάχνοντας να βρω το σενάριο του πρώτου παιχνιδιού, για να προσαρμοστώ λίγο στον κόσμο, έκανα και μια δεύτερη διαπίστωση. Το σενάριο διεκδικεί όσκαρ παράνοιας! Εν συντομία, ο ήρωας του παιχνιδιού ονόματι Ghat είναι ένα από τα παιδιά ενός παράξενου όντος που ονομάζεται Father-Mother, και βρίσκεται φυλακισμένος από το Golem που εξουσιάζει τον κόσμο του Zenozoik. Έτσι, μαζί με την Rimat, που είναι επίσης παιδί της Father-Mother, αποφασίζουν να βγάλουν από τη φυλακή την «μητέρα» τους και να αντιμετωπίσουν το πανίσχυρο Golem. Το πρόβλημα είναι ότι αν αφανιστεί το Golem, τότε θα αφανιστούν κι όλοι οι κάτοικοι του Zenozoik. Από εδώ ξεκινάει η περιπέτεια των δύο ηρώων, οι οποίοι ψάχνουν τον τρόπο να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το Golem, χωρίς να διακινδυνεύσουν τη ζωή των κατοίκων στο Zenozoik. Από την πρώτη σας επαφή με το Zeno Clash 2, θα εντυπωσιαστείτε με τους παράξενους χαρακτήρες του Zenozoik. Όλοι τους, τόσο οι σύμμαχοι που βρίσκετε στο ταξίδι σας όσο και οι εχθροί, είναι τόσο παράξενα σχεδιασμένοι που πολλές φορές θα απορήσετε μέχρι που μπορεί να φτάσει η φαντασία των δημιουργών. Συναντάτε ανθρωπόμορφα ζώα, γιγαντιαίους κάβουρες, σώματα χωρίς κεφάλι, εχθρούς με ασπίδες που απεικονίζουν ήρωες της μυθολογίας και τόσα άλλα όντα που πραγματικά δεν μπορούν να προσδιοριστούν με λόγια. Σκεφτείτε τους χαρακτήρες του διάσημου σχεδιαστή κόμικ Enki Bilal για να αποκτήσετε μία ιδέα για το πώς είναι κάποιοι από τους χαρακτήρες του Zeno Clash 2. Ευτυχώς όλοι οι χαρακτήρες είναι άψογα σχεδιασμένοι, με πλούσιες υφές και έντονες εκφράσεις.
Το ίδιο δεν μπορούμε να πούμε και για τα περιβάλλοντα, τα οποία αν και περιέχουν ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια, δείχνουν αρκετά άδεια, ενώ δεν λείπουν τα φτωχά textures στο έδαφος, αλλά και στους διαδρόμους των κτιρίων. Η ραχοκοκαλιά του Zeno Clash 2 είναι σίγουρα το σύστημα μάχης, το οποίο μπορεί να σας θυμίσει το διάσημο Punch-Out της Nintendo. Με την αριστερή σκανδάλη του χειριστηρίου σας ρίχνετε αριστερή γροθιά, ενώ με την δεξιά αντίστοιχα γρονθοκοπείτε με το δεξί σας χέρι. Αν κρατήσετε πατημένη τη σκανδάλη για λίγα δευτερόλεπτα, ο χαρακτήρας εξαπολύει πιο ισχυρή επίθεση. Μπορείτε να μπλοκάρετε τις επιθέσεις των εχθρών, να κάνετε αντεπίθεση στα χτυπήματα που δέχεστε ή να τους αρπάζετε και να τους τουλουμιάζετε στο ξύλο όταν είναι ζαλισμένοι. Οι combo επιθέσεις είναι η σίγουρη λύση, αρκεί να μπορείτε να θυμηθείτε τους συνδυασμούς. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού δεν πρόσθεσαν τις κινήσεις στο μενού κι έτσι πρέπει να παίξετε ξανά και ξανά το tutorial για να θυμηθείτε κάποιο συνδυασμό που έχετε ξεχάσει. Υπάρχουν διάσπαρτα και κάποια melee κυρίως όπλα, τα οποία όμως σπάνε εύκολα ύστερα από κάποια χτυπήματα. Σημαντικό ρόλο παίζει και η σωστή διαχείριση της μπάρας ενέργειας, αφού μετά από διαδοχικά χτυπήματα ο ήρωας κουράζεται και δεν μπορεί να εξαπολύσει επιθέσεις στους εχθρούς.
Share on Google Plus

About Freegr network

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου